Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Z przykrością przeczytałam opinię o miasteczku..... "bure i ponure". Połczyn ma swój klimat. Kamienice są sprzed 1900 roku. Są piękne, wystarczy tylko chwilkę zatrzymać się i unieść głowę aby ujrzeć ich piękno. Jest jedno małe "ale". Brakuje pieniędzy na ich renowacje. Miasteczko nie należy do zamożnych, to widać na każdym kroku , ale będąc tam pierwszy raz zakochałam się w nim. Był przełom kwietnia i maja , więc cały Połczyn tętnił życiem. Spacery po pięknym parku... to wszystko zostało w moich wspomnieniach.To były piękne tygodnie. Drugi raz byłam w grudniu, wiadomo, wcześnie robi się ciemno, to i słoneczka mniej. Ale choinki przyozdobione lampkami, ulice rozświetlone, kawalkada mikołajów na motocyklach wynagrodziły te krótkie dni..... Do domu wróciłam i od razu zatęskniłam za tym miasteczkiem. Pewnie moja opinia wyda się innym kuracjuszom " na wyrost" ale zawsze pociągał mnie klimat takich miasteczek. Na co dzień mieszkam i pracuję w dużym mieście, ludzie są anonimowi, mało się uśmiechają i wiecznie jesteśmy zapędzeni.... może dlatego tak tęsknie za sennym Połczynem. Pozdrawiam.
Ewiko ja byłam w listopadzie i proszę uwierz mi że było buro i ponuro a do tego wszystkiego idąc przez miasto można się udusić , z każdego komina wali dym, faktycznie miasto bogate nie jest ale 4 zł opłata klimatyczna za każdy dzień to kpina. Mnie osobiście nie wiele podobało się w Połczynie. Jest piękny kościół, biblioteka w zameczku i dość ciekawy cmentarz. Muszę powiedzieć że na smród walący z kominów to narzekali wszyscy za to wyobrażam sobie jak pięknie musi wyglądać park wiosną i latem. Czy pojechałabym tam raz jeszcze? nie wiem...może latem na tydzień ale nie dla miasteczka tylko właśnie po to żeby zobaczyć park w pełnym rozkwicie
Ja byłam we wrześniu i Połczyn podobał mi się bardzo.
Samo miasteczko,starają się przeprowadzane są renowacje,dostali jakies pieniądze z Unii. ładny park i piękne okolice.Na pewno jest tam wiele do zrobienia,ale ogólnie to miłe miejsce.
Byłaś w listopadzie to wtedy wszędzie jest buro.
Chętnie pojadę tam jeszcze kiedyś.
Ogromną zaletą Połczyna jako uzdrowiska jest między innymi to,że we wszystkich sanatoriach zabiegi są na miejscu.
Nie spotkałam w czasie mojego pobytu nikogo niezadowolonego
Życzę udanego pobytu