Prewencja ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2011 11:27
Staż sanatoryjny: 5

Re: Prewencja ZUS

Post autor: Agnes »

Jeśli chodzi o Krynicę Zdrój (Górską) to tylko PZL-MIELEC przyjmuje ZUSowców :shock:
Do listy możemy dopisać :
Międzywodzie "PERŁA"
Polańczyk "PLON" i "AMER POL"
Kamień Pomorski "Uzdrowisko Kamień Pomorski" S.A.
Muszyna, Wysowa-Zdrój "Instytu Zdrowia Człowieka" Sp. z o.o.
robi się spory wybór :lol:
lewis21
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2013 13:41

Post autor: lewis21 »

ja dostałem do ośrodka Beskid w Krynicy, tylko zastanawiam sie bo na samym dole skierowania napisano do wiadomosci PZL Mielec..., współpracuja ze soba??
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2011 11:27

Post autor: Agnes »

Najwidoczniej jest to jakaś filia PZL-MILELEC :?: Bo w wykazie taka nazwa BESKID nie istnieje ;) ale ja dysponuję tylko info jeśli chodzi o narząd ruchu ;) Zdaj relację po powrocie lewis21 :P
lewis21
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2013 13:41

Post autor: lewis21 »

nie predko bo wyjazd 16 marca :)
malgos
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2013 10:46

Post autor: malgos »

ja dostałam do Wysowa- zdrój , na 15 marca ale napisalam pismo , ze nie moge w wtym terminie bo pracuje a tak wogole to chodzi o swieta, a przy okazji poprosilam o miejscowosc blizej a a dokladnie o Ustron ale czekam jeszcze co mi teraz zaproponuja, o zmiane terminu moga prosic podobno osoby nie bedace w tym czasie na L-4 , niewiem, napisze co dalej
Kamis3
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 20:24

Post autor: Kamis3 »

Witajcie drodzy forumowicze!
Dzięki za odzew. Chciałbym zapytać czy to prawda, że ZUS wysyła tylko do miejscowości położonych najbliżej miejsca zamieszkania?
Jeśli tak to "w pobliżu" Łodzi pozostaje Ciechocinek, Wieniec,Uniejów.........
Lekarz prowadzący na wniosku do ZUS napisał rokuje poprawę stanu zdrowia, po intensywnej rehabilitacji w szpitalu uzdrowiskowym ciekaw jestem co na to orzecznik, ale mam nadzieję niedługo się przekonać.
Pozdrawiam, życząc zdrówka i miłego weekendu ;)
monia0410
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2013 12:37
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: monia0410 »

Nie jest prawdą że Zus wysyła tylko najbliżej miejsca zamieszkania,bo ja dostałam możliwość wybrania sobie ośrodka z całej Polski......życzę wszystkim owocnej rehabilitacji:)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 11 razy

Post autor: violet58 »

Nie ma reguły, nie wszędzie tak jest - podobnie jak nie wszędzie można sobie wybierać miejscowości, do której chce się jechać. Ja w ramach prewencji kardiologicznej, po rozmowie telefonicznej z ZUS w Zduńskiej Woli :?: otrzymałem do wyboru Szczawno, Kudowę Zdrój i Ustroń. Wybrałem ten ostatni i w nim ponad 80% to kuracjusze z Górnego Śląska. Generalnie wszystko zależy od schorzenia i ośrodków, z którymi ZUS podpisał umowę na świadczenie usług rehabilitacyjnych. Nowa mapka tych ostatnich na stronie ZUS w dziale Prewencja
forumowicz

Post autor: forumowicz »

A jakie sanatorium leczące astmę w ramach ZUS polecacie Państwo????
Kamis3
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 20:24

Post autor: Kamis3 »

Dzięki Violet58!
Mapka dość urozmaicona, jeśli pozwolą wybierać to jest w czym, tylko trzeba się zapoznać z opiniami forumowiczów, które z tych miejsc (ośrodków sanatoryjnych) oferuje najlepsze warunki.
Pozdrawiam śnieżnie :)
ODPOWIEDZ