Prewencja ZUS
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Prewencja ZUS
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Stokrotkostokrotka pisze:Czy dobrze zrozumiałam ? moge dostać L4 na 24 dni plus dwa dni -razem 26 dni ?jan19557 pisze:Hana wystarczy, że pokażesz skierowanie do sanatorium w zakładzie pracy i powiesz, że będziesz miała L-4. Ja robię tak zawsze. Należy ci się 2 dni zwolnienia poza terminem pobytu . Możesz je wykorzystać oba na powrót z sanatorium Lub dzień przed a dojazd i drugi na powrót. Nie musisz teg wykorzystywać ale masz do tego prawo. Powodzenia.
- Hana51
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2015 22:17
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
Tak z tego wynika jak pisze Jan. Ale ja już gdzieś o tym słyszałam może czytałam że jest dodatkowe 2 dni na dojechanie do sanatorium i na powrót do domu.stokrotka pisze:Czy dobrze zrozumiałam ? moge dostać L4 na 24 dni plus dwa dni -razem 26 dni ?jan19557 pisze:Hana wystarczy, że pokażesz skierowanie do sanatorium w zakładzie pracy i powiesz, że będziesz miała L-4. Ja robię tak zawsze. Należy ci się 2 dni zwolnienia poza terminem pobytu . Możesz je wykorzystać oba na powrót z sanatorium Lub dzień przed a dojazd i drugi na powrót. Nie musisz teg wykorzystywać ale masz do tego prawo. Powodzenia.
-
forumowicz
Pozdro
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 22
- Elinka5+
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2015 19:55
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 4
-
gosiaczek63
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 mar 2015 19:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 4
Elinko 5+a nie wystarczy w pracy ksero Skierowania na przyznane leczenie sanatoryjne ? W mojej firmie powiedziano mi,że jest to wystarczający dowód na moją nieobecność.Elinka5+ pisze:Mam Zusowskie sanatorium w Kujawiaku Inowrocław od 4 do 27 maja ,czyli powinnam z automatu dostać zwolnienie lekarskie i zaświadczenie do pracy o przewidywanym okresie pobytu na leczeniu sanatoryjnym do 29 maja![]()
![]()
![]()
-
forumowicz
gdzieś wcześniej pytano o zwolnienie lek. w trakcie pobytu sanatoryjnego (zus) , można cofnąć się i odszukać, ale nie ma takiego automatu . Jesli ktoś chce skorzystać ze zwolnienia lekarskiego w trakcie pobytu , powinien to zgłosić w dniu przyjazdu , zazwyczaj u pielęgniarki - można otrzymać zwolnienie na cały pobyt lub jak kto woli tylko na okreslony czas. Do zakładu pracy należy poprosić o zaświadczenie , w którym jest napisane gdzie się przebywa i w jakim termninie . Zwolnienie lewarskie wydają dopiero w dniu wypisu .