Exelsior Iwonicz-Zdrój
Re: Exelsior Iwonicz-Zdrój
- antenetka
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 maja 2014 20:29
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
-
mgmorpheus77
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 23 sty 2015 13:06
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
Nie mogę napisać wiadomości PW (troszke to chore, za mały staż)antenetka pisze:Przyjdzie bezpośrednio do Ciebie.A napisz czy pokoje są balkonami ?
Jeśli chodzi o pokoje to są 1, 2, 3 i 4osobowe, bez oczywiście jakiś luksusów, łózka a przy nich małe szafki zamykane na klucz (nie wszedzie) i jakiś stolik z krzesłami, jakby się ktoś chciał posilić lub mieszkał z pacjentem na wózku (ja z takim miałem przyjemność, bardzo miły gość, pogodny
Pokoje sa sloneczne, ja akurat bylem w zimie (jesli mozna bylo w tym roku to nazwac zima)
Z czystym sumieniem moge polecic to sanatorium, choc przestrzegam, ze jak wyjdziecie zwiedzac inne to wasz moze okazac sie troche "surowy" ale mnie to przeszlo po kilku dniach jak zrozumialem ze wszyscy musza do nas przychodzic na zabiegi a ja spokojnie w klapeczkach za 5min moge byc na zabiegu jakim tylko chce
Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy, ktorzy akurat sa teraz badz w przyszlosci maja odwiedzic to sanatorium (ja juz zlozylem papiery o kolejny pobyt, mam nadzieje ze w Iwoniczu) Zapomnialem napisac: i mega duza szafa na ubranie (wielkosc zalezy od ilosci osob w pokoju)
Pozdrawiam
- antenetka
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 maja 2014 20:29
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Natomiast osoby które przyjechały w godzinach popołudniowych wizytę u lekarza miały następnego dnia. Najlepiej stawić się do szpitalu do południa . Życzę udanej kuracji .
Ala+P pisze:Jadę tam 19 lipca br.Może ktoś jedzie w tym terminie z okolic Siedlec, Łukowa? Trochę mam obawy (opinie o tym ośrodku są różne), ale mam nadzieje, że będzie Ok.Gdyby ktoś chciał mi powiedzieć coś bliżej o tym ośrodku i okolicach bardzo proszę
-
mgmorpheus77
- Aktywny Kuracjusz

Muszę to zdementować, liczyłem dwa razy, jest ich dokładnie 159Sloneczko pisze:Pamiętam jak odprowadzaliśmy naszą koleżankę do Excelsiora![]()
160 schodków prowadzących nas w górę![]()
od strony Białego Orła
![]()
Ale co tam.... jest tam sporo ławeczek na których można odpocząć a dróżka prowadzi przez piękny, bukowy las
Och ty mój Iwoniczu Zdroju![]()
Ławeczek jest pełno potwierdzam, polecam też knajpę Zdrojowa, pyszne obiady można dokupić jakby ktoś był głodny
Jest też dużo tras do spacerowania, człowiek nie ma okazji się nudzić, chyba że pada deszcz
Jak ktoś jest spragniony tańców
Z niecierpliwoscia czekam na decyzje NFZ w mojej sprawie, moze pozwola raz jeszcze odwiedzic to piekne miejsce
-
mgmorpheus77
- Aktywny Kuracjusz

anusia153 pisze:Witaj Anetkaw Exelsiorze nie ma rezerwacji , i raczej nie ma się wpływu na wybór pokoju , jednym słowem ruletka . Ja byłam w Exelsiorze około godziny 11 , nie miałam problemów z przyjęciem, od razu miałam wizytę u lekarza i rozpisane zabiegi. Dostałam od razu klucze do pokoju , mogłam przynajmniej zostawić bagaże , pokój jeszcze nie był posprzątany po poprzednim turnusie .
Natomiast osoby które przyjechały w godzinach popołudniowych wizytę u lekarza miały następnego dnia. Najlepiej stawić się do szpitalu do południa . Życzę udanej kuracji .Pozdrawiam
Potwierdzam, tez tego doswiadczylem, ale godzine sprzatania mozna przeczekac w sklepiku na dole pijac kawe badz herbate jak kto woli. Co do wyboru pokoju, to pytalem innych kuracjuszy ktorzy w pierwszym dniu byli wczesnie rano w sanatorium to pielegniarki pytaly jaki chca pokoj (ilosc osob) wiec pewnie wybor co do lazienki tez istnial. Jesli mam byc szczery to te lazienki w pokojach mi nie pasowaly, wolalem brac prysznic w lazienkach na korytarzu. Po pierwsze byl w nich parawan i woda mogla sie lac wszedzie bez obawy ze zachlapiemy cala lazienke, a w pokojach tego nie ma, co jeszcze, w tych lazienkach w pokoju przy prysznicu jest siedzisko dla niepelnosp[rawnych ludzi by mogli usiasc, co bardzo ogranicza (dla mnie) miejsce pod prysznicem, a zlozenie tego krzesla graniczy z cudem (zapieczone od wody)
Ludzie zawsze wynajda jakies wady, nawet w hotelach wielogwiazdkowych, takze trzeba jechac z dobrym nastawieniem, tyle
Wszystkie niedogodnosci zrekompensuja Wam zabiegi ktore sa na miejscu, podkreslam na miejscu. Woda iwonnicka dziala cuda, kąpiele sa rewelacyjne. Kąpiel kwasowo-węglowa i kapiel mineralna sa obowiazkowymi zabiegami z ktorych znany jest ten osrodek.
Zamieszcze moze kilka zdjęc ktore mam akurat na telefonie