Leczenie uzdrowiskowe za granicą
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: Leczenie uzdrowiskowe za granicą
To po co o tym piszesz? Każdy wykazuje jakąś inicjatywę,by kierować swoimi sprawami i życiem.Ludzie serdeczni po prostu jak mogą pomagają innym,tak po prostu bo chcą.....
-
forumowicz
Piszę po to, żeby wskazać niektórym osobom jedną z dróg skrócenia oczekiwania na leczenie uzdrowiskowe. Ponieważ wielu narzeka, że za długo czeka na przyznanie skierowania z NFZ.

- Felice
- Przyjaciel forum

Informacje prosto ze źródła,wykazałam inicjatywę i dowiedziałam się szczegółów.
Warunkiem jest złożone i zatwierdzone przez NFZ skierowanie,czyli posiadanie osławionego numeru.Wtedy można wyjechać w dowolne miejsce Unii tam opłacić swój pobyt.Po powrocie składa się wniosek o refundację przedstawiając fakturę,oraz potwierdzenie wpłaty (np.przelew).
W przypadku skierowania na leczenie szpitalne wymagana jest zgoda dyrektora oddziału,a potem procedury te same.
Warunkiem jest złożone i zatwierdzone przez NFZ skierowanie,czyli posiadanie osławionego numeru.Wtedy można wyjechać w dowolne miejsce Unii tam opłacić swój pobyt.Po powrocie składa się wniosek o refundację przedstawiając fakturę,oraz potwierdzenie wpłaty (np.przelew).
W przypadku skierowania na leczenie szpitalne wymagana jest zgoda dyrektora oddziału,a potem procedury te same.
-
forumowicz
Prawie bardzo dobrzeFelice pisze:Informacje prosto ze źródła,wykazałam inicjatywę i dowiedziałam się szczegółów.
- Felice
- Przyjaciel forum

Pink,czy sama rozumiesz o co ci chodzi?
Wcześniej już był post ze szczegółowymi informacjami,założenie nowego z durną informacją i prowokowanie ludzi,to nie jest chyba najlepsza droga.
Wcześniej już był post ze szczegółowymi informacjami,założenie nowego z durną informacją i prowokowanie ludzi,to nie jest chyba najlepsza droga.
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
NFZ zwraca koszty zgodnie z cennikiem obowiązującym w polskich uzdrowiskach .
-
forumowicz
Felice
Przeci
Przeci