"Pałac na wodzie" Augustów

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: "Pałac na wodzie" Augustów

Post autor: sztani »

Jeden raz zdarzyło mi sie ,że przy odbiorze skierowania na rehabilitację w ZUS dostałem ankietę anonimową do oceny ośrodka w którym przebywałem . Była i koperta zaadresowana do ZUS nic tylko wypełnić i wysłać . tak też uczyniłem . nie wiem czy tak jest teraz czy ankiety dotyczą tylko wybrane sanatoria ZUS.obecnie jadę i ankiety nie dostałem . Madi przeczytałem podane przez Ciebie (link) wytyczne ZUS i do wielu spraw można mieć zastrzeżenia (dotyczy ośrodków sanatoryjnych ZUS.. Takie instrukcje to powinny wisieć w miejscach ogólnie dostępnych w sanatoriach.Dodam ,ze w 2013 roku bylem z ZUS w Dźwirzynie . ludzie narzekali na bazę zabiegową i jedzenie . W 2014 roku ZUS nie podpisał z tym sanatorium umowy na "" narządy ruchu"". i nie ma do dziś ,choć psychosomatyka jest tam dalej. ale ona nie potrzebuje takiej bazy zabiegowej .
izabelka5555
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2015 16:33

Post autor: izabelka5555 »

Magi pisze:Nasz wątek pałacowy kwitnie ale można się pogubić w opiniach o tym miejscu ;) ..
Nawet konkrety typu Falkowski wyłącza prąd czy nie wyłącza trudno ustalić.
Aż się boję że mi w nocy respirator siądzie.. :roll:
Liczę, że latem, jeśli będzie słońce to wiele problemów odpadnie. Grzejnik sobie zabiorę i świeczki-będziemy robić nastój... :lol:
I prośba do tych co już byli i mają uwagi o pisanie o tym do ZUS-u. Jeśli sami sobie nie wywalczymy godnych warunków to będzie jak będzie.
Przepisy są chyba nie takie złe, tylko jak to zwykle bywa ich przestrzeganie pozostawia wiele do życzenia.
Skarga do sanepidu pomogła więc chcąc sobie poprawić warunki dopominajmy się i o swoje.
Szczególnie odsyłam do lektury warunków, jakie powinny spełniać wg ZUS , obiekty prowadzące prewencję rentową w schorzeniach narządu ruchu:

http://www.zus.pl/files/Programy_rehabi ... narnym.pdf

Może trzeba się dowiedzieć jak Falkowski uzyskał umowę z ZUS-em . Może naobiecywał że spełni warunki. Z tego co piszą dziewczyny to niewiele jest możliwości jeśli chodzi o bazę zabiegową. Ale tu głos muszą zabrać niestety tylko ci,którzy byli w ośrodku. Na pytanie telefoniczne W ZUSie pani mnie zapytała po prostu skąd wiem, że nie ma np. wanny do hydromasażu? Forum nie jest źródłem wiedzy, ale własne doświadczenie po pobycie już tak.
Piszcie więc swoje uwagi. do ZUS-u.
Pozdrowienia dla kuracjuszy i "Cudownego ozdrowienia"
Magi
Witam na moim turnusie nie zdarzyło sie by był wyłaczany prąd ,co do ogrzewania faktycznie róznie było ,ale pan konserwator jest w porządku jak się mu zgłosiło to zaraz było ciepło.Co do wyzywienia pisałam wam od początku że porazka i niestety śniadania i kolacje ciągle to samo,ale te 24 dni można przetrwac.Co do zgłaszania do Zusu ja to zrobiłam już na turnusie i byłam pewna że następne grupy będą miały lepiej ale widzę że się pomyliłam,w kazdym razie można to zgłosic przy każdym pobycie,bo u nas do razu był tel z Zusu do p.Falkowskiego,pózniej jego żona i pielęgniarka szukały po pokojach kto zgłosił i jak znajdą to usuną z turnusu niestety .Reszta była ok tym bardziej że towarzystwo dopisało.A jeszcze jedna sprawa grupa musi wybrac starostę bo oni sami nie bardzo coś organizują jedynie 2 wycieczki na które i tak nie za bardzo byli chętni.Zyczę miłego pobytu i pozdrawiam
izabelka5555
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2015 16:33

Post autor: izabelka5555 »

iwona legionowo_1509 pisze:Ile jest mniej więcej osób na takim turnusie? ;)
W pałacu ok.50 osób gdyż jest tam malo pokoi
AnnaO
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2015 18:34
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: AnnaO »

Witam ! :D
Zaczynam turnus od 16.07.15 r. może ktoś się wybiera w tym terminie z Białej Podlaskiej lub okolic?
sawko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2015 10:34

Post autor: sawko »

Witam. Jadę 16 lipca z Białej Podlaskiej.
Pozdrawiam Sławek
AnnaO
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2015 18:34
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: AnnaO »

To miło że ktoś z Białej też jedzie! Nie będę już taka samotna :D
Musimy się koniecznie jakoś zapoznać !
sawko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

AnnaO pisze:To miło że ktoś z Białej też jedzie! Nie będę już taka samotna :D
Musimy się koniecznie jakoś zapoznać !
Nie mam nic przeciwko. Kontakt wysłałem na pw, ale czytałem gdzieś że nie bardzo działa ta forma korespondencji.
Mój mail [email] :)
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2018 22:32 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto email
daria
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 09:46

Post autor: daria »

Witam,

Zaczynam turnus od 16.07.2015. Może ktoś się wybiera z Warszawy :D
sawko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Super, widzę że pomalutku na forum zbiera się ekipa lipcowego turnusu. Może dzięki temu będąc na miejscu część z nas będzie już się dobrze znała. :)

Pozdrawiam Sławek
sawko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Jakby na to nie spojrzeć już na forum mamy prawie 10% kuracjuszy do lipcowego pałacu. Mam przeczucie że będzie to nie zapomniane wrażenie. :D

Sławek/
Zablokowany