Nie bądźmy wścibscy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Nie bądźmy wścibscy

Post autor: Zosia »

Osób wścibskich nie lubimy prawie wszyscy. Niechętnie odpowiadamy kiedy sąsiadka chce wiedzieć kto,gdzie, kiedy i po co. Tu na forum wiele osób choć ze mną w zasadzie by się zgodziło zachowuje się inaczej. Kiedy ktoś szuka transportu do konkretnego uzdrowiska inny choć w ogóle w to miejsce nie jedzie pyta do którego sanatorium jedzie ? Innym razem ktoś pyta jak jest w danym miejscu a my...kiedy jedzie Po co ? przecież gdyby pytający chciał podzielić się taką informacją to by sam napisał. Czasami nadgorliwie tłumaczymy jak jest w danym ośrodku choć kuracjusz o to nie prosi bo jedzie po raz kolejny i chodzi mu tylko np o towarzystwo w podróży. Oceniajmy miejsce w punkcie do tego przeznaczonym a o schorzenia może by w ogóle nie pytać ? Ja nie jestem przeczulona na tym punkcie ale znam takie osoby chore poważnie , które źle czują się po zadaniu tego typu pytania a z grzeczności uważają iż należy odpowiedzieć. To są tylko takie moje spostrzeżenia, którymi tylko chciałam się podzielić absolutnie nikogo nie urazić. Odpowiadajmy na zadane pytanie bez wciągania do dialogu jeśli druga osoba nie wykazuje takiej chęci. Pozdrawiam w 1-majowy wieczór :)
ODPOWIEDZ