Kręgosłup szyjny

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Re: Kręgosłup szyjny

Post autor: Zbigniew- I »

Aniu :kwiat: , zgadzam się z Tobą odnośnie zdrowego rozsądku i umiaru. Trzeba znać swój organizm.Ja się z nim zaprzyjaźniłem, innego nie mam i mieć nie będę. Jeśli dana kuracja obciąża jakiś organ trzeba wiedzieć, czy mogę ją stosować. Pokaż mim lekarza, który zezwoli Tobie na wzięcie czegoś, czego nie ma w aptece? Pamiętaj, w tym zawodzie najważniejsze są procedury, nie wiedza. Znam lekarzy ortopedów chodzących do kręgarzy, ale Ciebie tam nie wyśle żaden. Tobie wstawią druty. Tak mówią procedury. Jeżeli choroba jest według lekarzy nieuleczalna, to co oni "leczą"? Ja nie jestem samobójcą, ale od 16 lat jestem zmuszony do szukania sposobów na swoją nieuleczalną chorobę. Według lekarzy już dawno powinienem być inwalidą niezdolnym do samodzielnej egzystencji, a ja na to gwiżdżę. Nie różnię się od zdrowych osób w swoim wieku. Koledzy z pokoju w szpitalu (1999r) chorzy na to samo co ja, młodsi ode mnie o 8 i 12 lat wierzyli lekarzom, a nie mnie. Poddali się. Nie szukali sposobów na nieuleczalną chorobę. Dziś chodzą sztywni jak kołki i studiują strukturę chodnika. Nie spojrzą mi w oczy z odległości metra tylko mogą podziwiać mój pasek u spodni, bo się nie wyprostują. To właśnie mi dał mój upór i walka z chorobą, studiowanie medycyny niekonwencjonalnej i próbowanie niektórych kuracji na sobie. Większość z nich nic mi nie dało.Ale niektóre mi pomogły. Dziś żyję pełnią życia i nie znajdziesz nikogo w całym kraju, chorego na tą samą chorobę co ja, leczonego najnowszymi metodami, z tym samym stażem chorobowym co ja, w takiej kondycji i postawie jak ja. Żyję bez zesztywnienia i bólu. To tylko zawdzięczam swojej odwadze, uporowi i wiedzy szukanej wszędzie gdzie możliwe. Ja się nie zatruję jak Twoja znajoma, przerwę na czas coś co mi szkodzi, bo obserwuję swój organizm i przy pierwszym złym symptomie wycofam się. Zdrowie jest naszym największym skarbem i bezkrytyczne oddanie dbania o niego w obce ręce, nie zawsze jest dobrym pomysłem. :)
+
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alice pisze:Zbigniew- I to co robisz ze sobą i swoim życiem to jest Twoja sprawa,ale pisanie na forum o specyfikach kupowanych na allegro wykracza już poza te ramy.A jeszcze namawianie do stosowania z podawaniem przykładów cudownych uzdrowień to już zdecydowanie za wiele.Takie jest moje zdanie a i myślę również,że Admin powinien takich praktyk zakazać.
Alice :kwiat: , czym się różni czysty chlorek magnezu z certyfikatem czystości kupowany w aptece i hurtowni chemicznej, na pewno ceną. Nie ja badałem wpływ jego na organizm ludzki i próbuję go od 2 tygodni, a leczę się sam od 16 lat. Moje zdrowienie jest mozolne, a nie cudowne.To nieprzerwane poszukiwanie w setkach źródeł, a potem ostrożne próby na sobie. Od tego mam rozum, aby nie wierzyć we wszystko co ktoś napisze, tylko sprawdzam to w dużej ilości źródeł. Cudowna to jest tylko woda z Lichenia, a nie jakieś specyfiki. Ja nie chcę nikogo leczyć i nie namawiam nikogo do stosowania czegoś nie sprawdzonego, ale chcę pokazać że tysiące lat przed medycyną akademicką istniała inna medycyna, niejednokrotnie bardzo skuteczna i zachęcić do poszukiwania, ale zawsze z rozwagą. Zaszkodzić sobie jest łatwo, pomóc sobie o wiele trudniej.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Coś tu cicho w tym temacie :o
Czyżby wszystkim chlorek magnezu pomógł ? ?
A może coś innego??? Noooo...pochwalcie się :D
Mnie pomaga najlepiej basen :)
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Słoneczko :kwiat: , ja uważam, za Rosiewiczem, że najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny i na kręgosłup szyjny najlepiej mi pomaga kręcenie głową przy rozglądaniu się za Wami :lol: To najlepszy trening :lol:
Jutro wyskoczę na kilka dni za wschodnią granicę i porozglądam się za Ukrainkami :lol: Sprawdzę wpływ na ruchomość kręgosłupa szyjnego treningu innej nacji :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zbigniewie :kwiat: za Ukrainkami :?: :o :shock:
To już my ci nie wystarczymy dla zdrowotności :lol:
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sloneczko pisze:Zbigniewie :kwiat: za Ukrainkami :?: :o :shock:
To już my ci nie wystarczymy dla zdrowotności :lol:
Sloneczko :kwiat: ,jeśli ktoś chce być bardzo, bardzo zdrowy, to i potrzeby musi mieć duuuuże ;) :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zbigniew :kwiat: :o :o noooo łaaadnie ;) :lol: :lol: