Stróże -pomocy!!!!!
-
forumowicz
Re: Stróże -pomocy!!!!!
Zapewne pytanie dotyczy Centrum Szkoleniowo-Rehabilitacyjne im. Ojca Pio w Stróżach?
Jeśli ktoś lubi ciszę i jedze na wypoczynek, to się nie zawiedzie.
Jest ładny basen, dobra kinezyterapia, jedzenie do uzgodnienia, wypożyczalnia górskich rowerów. Na miejscu jest kawiarnia.
Okolica podgórska, prawie góry. Jest gdzie spacerować. Można podziwiać stare, drewniane domki. W Stróżach jest godne odwiedzenia muzeum pszczelarstwa, gdzie prezentowane są też tradycyjne wypieki chleba. Dla chętnych do nabycia miody i przetwory pszczelarskie.
Centrum organizuje dużo wycieczek autokarowych (np. do Krynicy, Wysowej). Jeśli chodzi o wymagania regulaminowe, to nazwa ośrodka zobowiązuje.
W Stróżach są sklepy spożywcze i inne, pizzeria, apteka, poczta, przystanki autobusów i busów, ośrodek hipoterapii, nawet posterunek policji.
Będzie dobrze. Fajny termin, tylko się pakowć i jechać.
- szczensliwyGosc
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 15 wrz 2013 21:12
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
Cześć!!stokrotka pisze:Szczęśliwy gościu -jaka Twoja decyzja ws. wyjazdu ? Jedziesz czy rezygnujesz ? bo odkąd pojawił się "róż" w wydaniu" błękitu" milczysz .
Jak bedziesz swoim samochodem, to po okolicy możesz się "poszwędać ".Ostateczną decyzję musisz podjąć sam.
Dzięki za pomoc i ożywioną dyskusję.
Jest sporo różnych,sprzecznych informacji.
Ogólnie-ze wzgl. rehabilitacyjnych powinienem wyjechać ,ale położenie obiektu (dobre na MOTEL i konferencje do noclegu na 2 dni) jak i sporo negatywnych info
(i nie chodzi o regulamin i rygor w obiekcie, aczkolwiek jesteśmy dorośli ,a ośrodek to nie obiekt internowania) daje dużo do myślenia i stawia sporo znaków zapytania.
A trudno określić w necie kto Troluje,a kto udziela prawdziwych i sprawdzonych w autopsji informacji.
Mam mieszane uczucia i poczekam jeszcze na opinie aktualnych pensjonariuszy,może to coś wniesie do mojej decyzji, która obecnie to 50/50.
Pozdrawiam
-
forumowicz
Napisz sobie na kartce zestaw pytań i zadryndaj do tego ośrodka. Zapytaj o co chcesz i ... w drogę
- szczensliwyGosc
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 15 wrz 2013 21:12
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
to raczej mi obiecają ,że u Nich to Hilton " 5*" niż motel "2*".
- adamadi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2013 13:27
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
Chyba mylisz pojęcia z "wypoczynek a kuracja "szczensliwyGosc pisze:Myślisz,że odpowiedzą obiektywnie na zadane pytania???? Przecież będą sami tym zainteresowani, a biorąc pod uwagę gro negatywnych opinii na różnych forach,
to raczej mi obiecają ,że u Nich to Hilton " 5*" niż motel "2*".
Powinieneś zadać inne pytanie na które trzeba poszukać odpowiedzi
Po pierwsze : jaka jest baza zabiegowa ?
Po drugie : czy baza zabiegowa jest dobra ?
Po trzecie : czy baza zabiegowa jest bardzo dobra ?
Reszta to drugi plan
A jeżeli masz jakieś obiekcje to telefon do ZUS i im je przedstaw
Powodzenia
- klaraklara
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 mar 2013 20:09
Szanowny Szczesliwy gościu to jest tylko twoja decyzja i ty zadecydujesz czy tam pojedziesz czy nie.
Wyjazd do sanatorium czy to jest ZUS, NFZ kosztuje spore pieniądze a my nie jedziemy tam za karę i chcemy czuc się tam dobrze i mieszkać w należytych warunkach i nikt nie może za nas decydować że ty czy ja będę za te same pieniądze mieszkać w luksusie a inni w ledwie znośnych warunkach, należy o tym głosno mówić i takie ośrodki które nie nadaja się do leczenia sanatoryjnego muszą przestać nas straszyć, należy dzwonić i powiedzieć o swoich obawach, musisz czuć się tam dobrze bo tak jak powiedziałeś nie będziesz tam 2, 3 dni i cała okolica choć by była najpiekniejsza to warunki bytowe są najważniejsze.ludzie boją się głosno mowić o warunkach bytowych, ponieważ nie chcą stracić wyjazdu, tak to nie powinno być należy walczyc o swoje.
Widzialam to miejsce w sieci i nigdy tam bym nie pojechała choć pewnie jako pierwsza dostałabym tam skierowanie, bo i takie mam szczęście.
- brrrelok
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 30 sie 2013 23:04
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 6
- adamadi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2013 13:27
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
I dokładnie to mam myśli jako drugi planbrrrelok pisze:Nie tylko baza zabiegowa jest ważna, większość z nas nie oczekuje luksusów ale jakiś podstawowy standard zakwaterowania musi byćdla aktywnych kuracjuszy lokalizacja sanatorium też jest bardzo ważna, nie wszystkim odpowiada siedzenie na ławeczce przed budynkiem czy codzienny spacer po sanatoryjnym parku