Szczawnica Sylwia 2015

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
strzelczanka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2015 11:43
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 5

Szczawnica Sylwia 2015

Post autor: strzelczanka »

Witam forumowiczów :) Sylwia w Szczawnicy to wg. danych z netu budynek o zaledwie pojemności 60 kuracjuszy, ale być może ktoś był i zechce podzielić się informacjami???
Pozdrowienia dla wszystkich zaglądających
Awatar użytkownika
strzelczanka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Re: Szczawnica Sylwia 2015

"Sanatorium Sylwia jest jak najbardziej OK ja oceniam je na 10 w skali 1-10.Organizacja, zabiegi(na wszystko daję same 10)Pani dyrektor super kobieta która potrafi zorganizować za małe pieniądze jakie otrzymuje z NFZ pobyt kuracjuszom najwyższej klasy. Polecam Pani to sanatorium , proszę jechać bez obaw ,będzie Pani zadowolona"

To informacja jaką udało mi się uzyskać od kuracjuszki przebywającej latem 2014 r w "Sylwii" Po tak miłym kontakcie poprosiłam jeszcze o konkretne informacje- jak uzyskam podzielę się :)
Pozdrawiam wszystkich :)
Awatar użytkownika
strzelczanka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Obiecałam - pisze. Budynek nowoczesny, pokoje otwierane na kartę, wejscie do budynku tez na naszą kartę. Internet stacjonarny ( 3 zł godzina) na 2 piętrze, w budynku bezpłatne WI-FI. Pokoje 2- osobowe, ale niektórzy mają jedynkę , za spore pieniądze w hotelu Solar. Na 1 piętrze chyba wszystkie pokoje mają balkon, na 2 nie wszystkie. Czysto.Ładnie. Ale np. żarówki najwyżej 40 W- nie umalujesz się w łazience. Telewizor płatny 50 zł pokój- po zapłaceniu dostaje się kabelek do anteny :)
Posiłki- po drugiej stronie ulicy, w Julii. wydawane od- do, przychodzi się na każdy posiłek z kartą. Jedzenie - we wcześniejszych sanatoriach jadałam smaczniej ( nie jestem wybierna i nie tylko moje zdanie)
Zabiegi- w "naszym" sanatorium, ale przychodzą kuracjusze z "Julii" i "Adrii" Zabiegi jakieś takie.... no nie za obfite.
Poza tym - Szczawnica - super>Jest gdzie chodzić, zadbane, ładna miescowość. Wycieczki - sporo, przychodzą [przedstawiciele firmy, można też samemu poszukać.
A, i jeszcze basen w Solarze. Po wpisaniu płatnego zabiegu( w basenie) przez lekarza, my kuracjusze mamy 50% rabatu.
Na razie tyle, w razie pytań zorientuję się i dopowiem :)
Awatar użytkownika
strzelczanka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dopowiadam- jedzenie sie poprawilo :) :lol:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Strzelczanko dziękujemy za opis szczegółowy zapewnie będzie wyjeżdzających bardzo przydatny najświeższe wiadomości
będą najlepszą informacją pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
strzelczanka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam Forumowiczów :) Potańcówki w Szczawnicy-
1 Willa Marta- Ulica główna, tuż przy Parku Dolnym. Wstęp 5 zł, przychodzą przeważnie pary
2-sanatorium Budowlani- ulicą Zdrojową i naprzeciw Inhalatorium w lewo po schodach, wysoko, wstęp 5 zł
3- namiot z piwem nad Grajcarkiem
4- ponoć sanatorium Hutnik, ale wiadomość z drugiej ręki

A , do Sylwii po 22 wchodzi się wkladając kartę magnetyczną ze swojego pokoju, w Julii używając wlasnego klucza do pokoju
Na "moim' turnusie pewien kuracjusz pożegnał się po trzech dniach. Nadmiar alkoholu szkodzi :twisted:
Pozdrawiam wszystkich :kwiat:
Awatar użytkownika
strzelczanka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

A, przypomniało mi się- organizowane są wycieczki na Słowację- tu potrzeba 7 EU, tu 8 EU, a i piwo też 1,5 EU, jak masz drobne euro, to warto zabrać ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jeśli chodzi o balety w Hutniku , to podaję wiadomość z pierwszej ręki :P
Wtorek , czwartek i sobota od 19,0 , wstęp 5 zł . :) nie radzę wnosić własnych "napojów" :lol: :lol:

Namiot jest otwarty od 1 maja do 30 września :)
ODPOWIEDZ