Magnolia Ustroń

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Magnolia Ustroń

Post autor: syrenka »

Wybieram się do tego sanatorium .Czy ktoś tam był ? Jak wygląda baza zabiegowa ,pokoje ,wyżywienie .Wszystkie wiadomości mile widziane .Pozdrawiam wszystkich wypoczywających i tych którzy czekają na wymarzony wyjazd . :kwiat:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Re: Magnolia Ustroń

Hm,,,coś cichutko w tym temacie :( ,,,nikt nie był ,,,czy jest tak żle że nie chcecie mnie straszyć i nie piszecie :shock: ...
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Nie wiem czy jedziesz z funduszu czy komercyjnie....bo tego nie napisałaś.
Magnolia leży w urokliwym miejscu.Blisko centrum ,a jednocześnie z dala od zgiełku głównych ulic Ustronia.Wokół budynku zieleń -drzewa i cisza.
Magnolia to sanatorium blisko Tulipana.Często chodziłam na spacery w pobliżu Magnolii mieszkając w Tulipanie.Te dwa sanatoria "współpracują" ze sobą , bo mają tą samą dyrekcję -podobnie jak Równica ,Kos, Narcyz ....tak samo jest z Magnolią i Tulipanem.
Kuracjusze z Magnolii razem z kuracjuszami Tulipana spędzali wspólnie czas wolny w towarzystwie pani KO -zwiedzając okolicę (oczywiście kto chciał).To były wspólne spacery z "przewodniczką" KO
Odległość pomiędzy dwoma sanatoriami to ok.50m ,ścieżką pośród krzewów i drzew.
Nie wiem nic nt. zabiegów,wyżywienia itp. bo tam nie przebywałam.Jeśli jednak jest ta sama dyrekcja to myślę że, wyżywienie podobne.Dla mnie wystarczające i urozmaicone.Do każdego obiadu deserek lub owoc.
Byłam zadowolona i Ty zapewne też miło spędzisz tam czas.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wyjazd rehabilitacyjny z dopłatą ...dzięki za wiadomość ..Zobaczymy jak będzie na miejscu .Na pewno opiszę w/w pobyt dla potomnych ... :) Pozdrawiam z Wawy ....B....
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

poznanianka pisze:Wyjazd rehabilitacyjny z dopłatą ...dzięki za wiadomość ..Zobaczymy jak będzie na miejscu .Na pewno opiszę w/w pobyt dla potomnych ... :) Pozdrawiam z Wawy ....B....
Byłam tam komercyjnie-bo jako jedyni byli konkurencyjni cenowo.Wróciłam po 2 latach do Tulipana -w przerwie miałam wyjazd z NFZ .
Gdyby nie tegoroczny wyjazd z ZUS -byłabym tam znów.Jeśli nic się nie zmieni za rok pojadę w znajome strony.Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam wszystkich forumowiczów.Turnus ogólnoustrojowy rozpoczęłam w Magnolii 26 maja .Pokoje po i przed remontem .Trafiłam na przed remontem -ale łazienka już po remoncie .Wszystkie pokoje z balkonami .Stołówka duża ,czysta panie bardzo miłe.Jedzenia full .Nawet mężczyzna nie będzie narzekał .Okolica piękna ,zadbana .Jest gdzie pochodzić i wyłożyć swoje ciało na kocyku .Można wypożyczyć leżak i się poopalać na balkonie .Dodatkowo leżaki są jeszcze na dużym tarasie .Wieczorkiem można pobawić sie w hotelu Ziemowit ,Malwie ,Równicy .Jest także parkiet na świeżym powietrzu za mostkiem .Wejście darmowe oprócz soboty (Równica )koszt 5 zł .Nie wiem jak jest w dalszych sanatoriach za Równicą bo tam jeszcze nie dotarłam .Są wycieczki z przewodnikiem płatne i darmowe.Jeśli chodzi o przyjęcie w dniu przyjazdu hm....pielęgniarka dopiero od 12 godziny .Lekarz też .Prędzej nie da rady jeśli chodzi o pielęgniarkę .Trafiłam na fajną panią doktor .Można zasugerować zabiegi i w miarę możliwości je otrzymać. Baza zabiegowa czynna od 7 rana do 16 ....To jeden z mankamentów tego ośrodka .Baza zabiegowa skromna (chodzi mi o ilość np.wanny szt.2 ,,,wirówki szt 2 )na tyle osób trochę mało ... ale personel bardzo miły i uczynny .To na tyle na razie ...Ale będę dorzucać wiadomości w wolnej chwili ;) A czas tu szybko mknie .Pozdrawiam z Ustronia ...B.... :mrgreen:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Pozdrawiam serdecznie i cieszę się, że podoba Ci się Ustroń :) nasz czyli Ślązaków miejsce wypadowe na weekendy :lol: :lol:
Miłego dalszego pobytu i korzystaj ze wszystkiego co jest dostępne ;) Możesz jeśli chcesz wykupić sobie zabiegi w Zakładzie Przyrodoleczniczym przynależnym do "Równicy" :)
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ewasz pisze:Pozdrawiam serdecznie i cieszę się, że podoba Ci się Ustroń :) nasz czyli Ślązaków miejsce wypadowe na weekendy :lol: :lol:
Miłego dalszego pobytu i korzystaj ze wszystkiego co jest dostępne ;) Możesz jeśli chcesz wykupić sobie zabiegi w Zakładzie Przyrodoleczniczym przynależnym do "Równicy" :)
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Mam 6 zabiegów dziennie ...i to dobre zabiegi więc nie muszę sobie dobierać .Ale dzięki za propozycje .Pisałam tylko że jest mało sprzętów (wanna,Wirówki ,miejsca na borowinę).W sumie nie jest żle .Ale to czasami miło być najmłodszym na turnusie :mrgreen: Czas wolny można tak zorganizować że nie będzie czasu na nic.A teraz informację dalsze na temat zabiegu wieczornego .Grają jeszcze w Elektronie ,w karczmie powyżej Równicy ,Wildze .Zapomniałam napisać że w Magnolii w każdą sobotę dyrekcja urządza grilla z pieczeniem kiełbasy,jest też chleb,musztarda ,napoje bez alkoholowe a pózniej spotkanie w tutejszej kawiarni :mrgreen: do godz.22.To na tyle ....do zobaczenia niebawem . :kwiat:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Na gorąco .... :D Informuję zainteresowanych że w Karczmie Wrzos mają swój browar (produkują własną markę piwa -ustrońskie ) piwo hm....dobre ...dzisiaj byłam razem z naszą forumowiczką ....bożena180 ....spróbowane :) ..Piękna pogoda...więc piwko smakowało ..Pozdrawiamy serdecznie z Ustronia ....B i B ,,,, :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

poznanianka -wiedziałam że będziesz zadowolona okolicą ,otoczeniem i samą miejscowością.Pozdrawiam ! :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ