Proszę o opinie - Połczyn Zdrój - Gryf

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
bozena5
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2015 11:30
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Re: Proszę o opinie - Połczyn Zdrój - Gryf

Post autor: bozena5 »

:kwiat: Celinko.....miłego wypoczynku , dobrych zabiegów ...wspaniałej pogody....do usłyszenia.... :D
Celina53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2015 17:01
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 27

Post autor: Celina53 »

Dzień dobry FORUMOWICZE...witam WAS z mokrego Połczyna:) obiecałam pisać co nie mniejszym czynie:).Dzień zjazdu to dla sanatorium dopust:) nie wiem jak to zrobili ale jak przyjechało nas kilka osób prawie ze natychmiast dostaliśmy przydziały do pokojów...bez stresu ...męczącego oczekiwania i stania w kolejce. Zdaje się ze w dniach zjazdowych na recepcji pracuje więcej osób. Ciepłam torbę w pokoju i poszłam do pielęgniarek....tam tez sprawnie i dostałam karteczkę do lekarza.....za pół godziny miałam lekarza ....tak że czas miałam tylko na posiłek. Doktor młody człowiek nota bene bardzo miły zlecił zabiegi i jeszcze w tym samym dniu dostałam karte zabiegową. Miło sprawnie i bez stresu. Zabiegi mam świetne...możecie mi zazdrościć ....Jak macie ochotę na jedynkę a jedziecie do sanatorium a nie szpitala czy ZUS trzeba zadzwonić wcześniej....jest to jedno z niewielu miejsc gdzie istnieje szansa na ewentualne zarezerwowanie.....pokoje są czyste i całkiem sympatycznie w nich jest....o 4 nie wiem...ale są na pewno 1-2-3 osoby.Na ten moment jest napradę dobrze:)))). Tyle na temat ośrodka.....a miasteczko ? hmmmm chyba władze zapomniały ze trzeba o nie dbać...jak byłam tu wcześniej wyglądało to znacznie lepiej.....parki są cudne ...ale jeszcze nie dopieszczone.....czy będą je dopieszczać nie wiem....pożyjemy zobaczymy.....serdecznie pozdrawiam:) :kwiat: ....Odezwę się znowu za kilka dni :D
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Post autor: klaraklara »

Celinko super że miałas czas na forum takie właśnie informacje sa bardzo cenne, miłego, super udanego sanatorium.
Awatar użytkownika
Ela46
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 paź 2012 23:45
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 20

Post autor: Ela46 »

Witajcie ja wróciłam, z Gryfu ,, Powiem tak baza zabiegowa super,,opieka równiez medyczna,, Posiłki,zależy dla kogo , dla mnie starczało,, ale byli, tacy co im nic nie pasowało,, Standardy w pokojach różne,,,Za czajnik, telewizor odpłatność,, Pralka do dyspozycji bez płatna ;) Pozdrawiam Miłego wypoczynku;) Pozdrawiam;) ;) ;) ;) :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 30 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam Celinka Ela dziękujemy za wpisy najnowsze informacje będą nam wyjeżdzającym przydatne piszecie
o pokojach jakie pokoje dostają z skierowaniem z NFZ a jak z ZUS czy wszystkie po remoncie jakie pokoje
prosić z jakiej strony balkon itp pozdrawiam :kwiat: :)
Celina53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzień dobry:)....witajcie w niedzielny poranek.Nawiązując do pytania o pokoje....nie wszystkie są wyremontowane ale wszystkie maja węzeł sanitarny.Pokoi z balkonami tu nie ma...są tarasy gdzie można posiedzieć i wypić kawę na dworze...oby tylko dopisywała pogoda.U nas teraz zimno , wietrznie i dość często pada.Szczerze powiem że na jedzenie nie mogę narzekać.Panowie może i bywają głodni ...ale Ci z mojego stolika twierdzą że nie dokupywali jedzenia:)należy chyba im wierzyć.A okna wychodzą na park...basen...i drogę:)jaki kto lubi widok:)))ale wielkiego wyboru nie ma....Z jedynek mogą skorzystać kuracjusze NFZ na kuracji 21 dni....ZUS i po szpitalne niestety nie mają takiej szansy.Jeszcze taka mała sugestia....borowinę i mam tu na myśli zawijania robią i kobiety i męzczyźni....nie miałam wcześniej okazji ;) na męską rękę :P ale dla uspokojenia powiem ze na recepcji można zakupić majteczki jednorazowe do borowiny :D ...Pozdrawiam serdecznie i mykam do Kołobrzegu :kwiat: :mrgreen: :lol:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 30 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam Celinko kolejny raz dziękujemy za wpisy piszesz że jedyna z NFZ można dostać nie wszystkie pokoje po remoncie to bardzo
waże informacje ,zaciekawiły mnie majteczki jednorazowe do borowiny piszcie dalej dajszej kuracji :kwiat: :)
Celina53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witajcie FORUMOWICZE :D Połczyn cały się Wam kłania...mamy już piątek...do końca zostało tylko kilka dni....nie wiem ale jakiś złodziej kradnie mi tu czas....a teraz do rzeczy:). Nie ma tu wielu zorganizowanych imprez ...trzeba to we własnym zakresie....kilka wycieczek....spacerków po Połczynie i Borkowie...i ognisko....byłam miód i wino piłam a co zobaczyłam cha cha zawiozę w walizce wspomnień do domu...powiem tylko że było świetnie. Jedzenie w dalszym ciągu może nie jest powalające ale nie ma go mało :P jest dość smaczne :P zresztą nie kazali mi gotować ani zmywać to co będę marudziła...luzik pełen :lol: .Co by tu jeszcze....aaaaaaaaaaa juz wiem pogoda nas nie rozpieszcza...ale na pogodę nikt z nas nie ma wpływu...tyle że jak grupa fajna to jakoś jej brak nie przeszkadza zanadto ...Pozdrawiam Was serdecznie:)))
Celina53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witajcie Forumowicze :D ostatnia niedziela już nas dogoniła :( jutro ostatnie zabiegi...pakowanie i we wtorek wracam do domu. Mówiłam że tu kradną :cry: czas....trzy tygodnie jak z bicza strzelił. Następny turnus myślę że będzie miał jeszcze lepiej niż ja ...bo pewnie jeszcze będzie miał pogodę...zewnętrzny basen już jest szykowany..powystawiali leżaczki...woda oczyszczona....hmmm co by tu zrobić by tu jeszcze zostać :?: ....żartowałam :) nie będę taka. Tak więc przez cały turnus starałam się obserwować i wam to przekazywać.....rowery całkiem fajne do wypożyczenia...trasy rowerowe cudne....pralka całkiem za darmo :lol: i wczoraj zaobserwowałam jeszcze coś...my kuracjusze możemy się tu czuć bezpiecznie....nie do końca wiem jak to działa ale nikt nas szczególnie nie zaczepiał a jak ;miejscowy;zachowuje się jakoś niezbyt grzecznie to zaraz zjawia się ochrona i policja robi z nim porządek.Wczoraj właśnie zobaczyłam jak taka akcja wygląda...sprawnie i bezpiecznie:) zadbali o to ludzie tu pracujący.Pozdrawiam Was serdecznie i tym co się tu wybierają życze udanej kuracji....ja osobiście mam nadzieję że jeszcze mnie tu rzuci NFZ :D :kwiat: :mrgreen:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Byłam, widziałam i w 100% podzielam Twoje zdanie Celinko. Bardzo chętnie wrócę do Połczyna po raz kolejny..... mam nadzieję za rok. Dziękujemy za szczegółowe relacje, z pewnością przyszli kuracjusze będą mieli z nich korzyści. Pozdrawiam. :kwiat:
ODPOWIEDZ