Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Ewkacz w której części senatorjum Kujawiak byłaś co miałaś brud ? bo ja u siebie miałam sprzątane co 2 dni naprawdę sprzątające dziewczyny starały sie jak mogły.
Do lucy27. Nie wiem w jakim pokoju i budynku byłaś i było ok. Ja widziałam pokój w budynku do którego się wchodzi od strony parkingu dokładnie na 2 piętrze (mieszkają tam osoby po szpitalu). Ogólnie w tym budynku nie za ciekawie pachnie!!!!! Fajnie ze Ty byłaś zadowolona. Pozdrawiam i życzę ponownego wyjazdu w to miejsce.
Ewkacz czemu się denerwujesz ? czemu tyle złości w Tobie ? Ja miałam pokój na drugim piętrze wejście po sochodach przy recepcji . Na parter schodziło się do jadalni, pojechać bym tam w lecie chętnie pojechała. Jak pisałam łazienkę miałam koszmarną bo bez kabiny i brodzika sam prysznic , dziewczęta co sprzątały robiły co mogły woda tak dostawała się na pokój . Z twego opisu wynika Ty byłaś w starej części czy jak wchodziłas od parkingu był na dolw zakład fryzjerski i sklepik ? Bo to było w starej częsci na ja byłam w tej wyremontowanej. Szkoda ,że Ty w niej nie dostałas pokoju miałabyś może trochę inne zdanie .
Ewkacz nie wszystko mi się podoboało w Kujawiaku to fakt , największym dla mnie szokiem było rozbieranie i ubieranie w szatni na basenie to było totalne zaskoczenie, żadnych kabin. Szatnię damską od męskiej rozdzielał prowizoryczy parawanik, zabiegi na 2 zmiany to też zaskoczenie. Ale w minusach są też plusy trafiłam na dobrego masażystę , który uporał się z moim ciągłym bólem głowy żeby funcjonować łykałam do 6 tabletach przeciwbólowych od przyjazdu z senatorium ani jednej . Naprawdę masażyści w tym senatorium godni polecenia .
Do lucy 27. Chciała bym się jeszcze zapytać jak z ręcznikami czy trzeba mieć swoje , jaka opłata za telewizor , i czy poszpitalni płacą klimatyczne ? pozdrawiam.
Zuza ręczniki są na miejscu jeden duży drugi mały, za telewizor płaci się w recepcji cos ok 50 zł dobrze jak druga osoba chce oglądać wtedy można to podzielic na połowę. Ja miałam wraz z mężem skierowanie na leczenie szpitalne senatoryjne nie opłacałam żadnego klimatycznego płacili Ci którzy meli skierowania typowe do senatorium.
Do Zuzy!
Zuza, z tego, co przeczytałam, Twój Mąż jest już w Kujawiaku w Inowrocławiu. Mój Tato właśnie dziś dostał poszpitalne skierowanie na pobyt tam (przy tej samej ulicy) od 27 marca (neurologia). Bardzo Cię proszę o "najświeższe" informacje, jak tam faktycznie jest? Czytałam, że są jakieś Kujawiak1 i 2?
Bardzo zależy mi na informacji od Ciebie.Bo po przeczytanych opiniach już się martwię...
Serdecznie pozdrawiam.
Pobyt w Kujawiaku traktuję jako udany, za co serdecznie dziękuję. Warunki mieszkaniowe ok (czajnik, lodówka, tv za opłatą, radio), czysto - pokoje sprzątane co drugi dzień, wymiana ręczników na życzenie, obsługa przy zabiegach (w znacznej większości panie) bardzo miła, dobra (w moim odczuciu) opieka medyczna, sympatyczne i uczynne pielęgniarki. Zabiegów w ramach prewencji ZUS dużo, aż męcząco, ale to zupełnie inna historia. Szczególne podziękowania za możliwość skorzystania z diety wegetariańskiej, która nie jest standardem w ofercie ośrodka. Jest gdzie spacerować - piękny park zdrojowy tuż obok budynku.
Właśnie wróciłam z Kujawiaka.Jestem bardzo zadowolona z pobytu za co pięknie dziękuję.
Opieka medyczna bardzo dobra , przemiły cały personel . Czysto , ( sprzątane co dwa dni )
są dwa ręczniki ,które można sobie wymienić.. ( jeśli jest taka potrzeba to pościel również )
Jedzenie bardzo dobre i dużo ...
Zabiegi w jednym budynku ( parter i 1 piętro )
Żelazko można wypożyczyć w rejestracji, deska do prasowania stoi na korytarzu..
Do zwiedzania piękny park zdrojowy i okoliczne knajpki gdzie można potańczyć ..Super grają..
w każdym pokoju telefon stacjonarny
Opłata klimatyczna 88,20
opłata za TV 26 zł od osoby.
Wi-Fi ,na parterze i 1 piętrze
w pokoju jest czajnik i lodówka..
Pozdrawiam wszystkich czytających serdecznie i miłego pobytu życzę .... Ula
W październiku 2014 byłam po raz pierwszy w życiu w sanatorium. Trafiłam do Kujawiaka. Po przeczytaniu różnych opinii na temat tego uzdrowiska miałam wielkie obawy. Zaryzykowałam. I nie żałuję. Zgadzam się, że jest to wielkie sanatorium z dużą ilością kuracjuszy. Tym bardziej na uznanie zasługuje organizacja. Zabiegi uzdrawiające, rehabilitanci uprzejmi i uczynni. Lekarze i pielęgniarki zainteresowani zdrowiem pacjentów. Panie sprzątające równie uprzejme i dające pospać kiedy trzeba. Kuchnia pyszna i w razie potrzeby istnieje możliwość przełożenia godziny posiłku. Okolica przepiękna. Polecam tężnie wieczorem. Budynek nie jest co prawda hotelem pięciogwiazdkowym, ale w niczym to nie przeszkadza. Dla osób takich jak ja, bez wielkich wymagań surowy wystrój pokoi wystarczający. Dla mnie najważniejsze były skuteczne zabiegi, wygodne miejsce do spania, toaleta w pokoju oraz sycące posiłki. To wszystko było zapewnione. Szczerze polecam sanatorium Kujawiak.