Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
paul_maz
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 maja 2015 20:19
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Post autor: paul_maz »

Ja jestem z mazowieckiego
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

paul_maz pisze:Ja jestem z mazowieckiego
Tak, tak widzę na twoim profilu , dlatego podpowiedziałam Ci ten temat , na którym dyskutują forumowicze z mazowieckiego .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

paul_maz pisze:Ja mam do was takie pytanie czy orientujecie się jak to jest z sanatorium po nowotworze?
witaj Paul, :)

lekarz onkolog powinien wystawić Ci zaświadczenie o przebytej chorobie i braku przeciwwskazań do wyjazdu sanatoryjnego ,należy dołączyć do dokumentacji medycznej- to jest bardzo ważne. Tyle mojej wiedzy , więcej mogą Ci pomóc osoby , które były w podobnej sytuacji.

pozdrawiam
Basia
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

barbara-g1 pisze:
paul_maz pisze:Ja mam do was takie pytanie czy orientujecie się jak to jest z sanatorium po nowotworze?
Witaj .Z tego co ja wiem to nie chcą w sanatoriach przyjmować zaraz po chorobie nowotworowej.Ponoć trzeba z 2 lata odczekać.Ale wiem ,że teraz są sanatoria tylko dla kobiet po mastektomii więc i po chorobie nowotworowej chyba każdej.Tylko tu musi wypisać skierowanie onkolog u którego się leczysz....Są takie ośrodki i chyba nie czeka się aż jak normalnie półtora roku,Zapytaj i spróbuj....Bo znam przypadek co osoba po nowotworze nie zaznaczyła tego w dokumentacji w funduszu,,,i przyjęli jej wniosek...a sanatorium odrzuciło znając historię choroby....Może teraz się to zmieniło...ja piszę o kilku latach wstecz jak było.Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.Próbuj Paula. :kwiat:
witaj Paul, :)

lekarz onkolog powinien wystawić Ci zaświadczenie o przebytej chorobie i braku przeciwwskazań do wyjazdu sanatoryjnego ,należy dołączyć do dokumentacji medycznej- to jest bardzo ważne. Tyle mojej wiedzy , więcej mogą Ci pomóc osoby , które były w podobnej sytuacji.

pozdrawiam
Basia
paul_maz
Kuracjusz
Kuracjusz

Ja juz jestem 13 lat po nowotworze i zalaczylam dokumentacje zobaczymy za rok czy nie będzie problemów. Miałam na tarczycy
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

paul_maz pisze:Ja juz jestem 13 lat po nowotworze i zalaczylam dokumentacje zobaczymy za rok czy nie będzie problemów. Miałam na tarczycy
To napewno nie będziesz miała problemów....ja też jestem podobnie i już 4 razy byłam w sanatorium....Więc bez obaw....Dostaniesz na 100 procent ;)
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

no nie tarczycy ...ale to nie ma znaczenia jaki nowotwór...tyle lat po to zaliczją Ciebie do osoby zdrowej wyleczonej :kwiat:
paul_maz
Kuracjusz
Kuracjusz

No to cieszę się uspokoiłaś mnie;) chyba trochę nie bardzo że piszę do was na ty
paul_maz
Kuracjusz
Kuracjusz

A jak u was numeki spadają bo w mazowieckim juz 820 od poniedziałku
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Powiem Ci tak .. w wielkopolskim od 20 kwietnia 3000 mi spadło.... ;) czas oczekiwania miałam 16 miesięcy więc liczę na sierpień 2016 :)
ODPOWIEDZ