Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.
- Alicja1691
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.
Tak, tak widzę na twoim profilu , dlatego podpowiedziałam Ci ten temat , na którym dyskutują forumowicze z mazowieckiego .paul_maz pisze:Ja jestem z mazowieckiego
-
forumowicz
witaj Paul,paul_maz pisze:Ja mam do was takie pytanie czy orientujecie się jak to jest z sanatorium po nowotworze?
lekarz onkolog powinien wystawić Ci zaświadczenie o przebytej chorobie i braku przeciwwskazań do wyjazdu sanatoryjnego ,należy dołączyć do dokumentacji medycznej- to jest bardzo ważne. Tyle mojej wiedzy , więcej mogą Ci pomóc osoby , które były w podobnej sytuacji.
pozdrawiam
Basia
barbara-g1 pisze:Witaj .Z tego co ja wiem to nie chcą w sanatoriach przyjmować zaraz po chorobie nowotworowej.Ponoć trzeba z 2 lata odczekać.Ale wiem ,że teraz są sanatoria tylko dla kobiet po mastektomii więc i po chorobie nowotworowej chyba każdej.Tylko tu musi wypisać skierowanie onkolog u którego się leczysz....Są takie ośrodki i chyba nie czeka się aż jak normalnie półtora roku,Zapytaj i spróbuj....Bo znam przypadek co osoba po nowotworze nie zaznaczyła tego w dokumentacji w funduszu,,,i przyjęli jej wniosek...a sanatorium odrzuciło znając historię choroby....Może teraz się to zmieniło...ja piszę o kilku latach wstecz jak było.Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.Próbuj Paula.paul_maz pisze:Ja mam do was takie pytanie czy orientujecie się jak to jest z sanatorium po nowotworze?![]()
witaj Paul,![]()
lekarz onkolog powinien wystawić Ci zaświadczenie o przebytej chorobie i braku przeciwwskazań do wyjazdu sanatoryjnego ,należy dołączyć do dokumentacji medycznej- to jest bardzo ważne. Tyle mojej wiedzy , więcej mogą Ci pomóc osoby , które były w podobnej sytuacji.
pozdrawiam
Basia
-
paul_maz
- Kuracjusz

- Na forum od: 19 maja 2015 20:19
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
To napewno nie będziesz miała problemów....ja też jestem podobnie i już 4 razy byłam w sanatorium....Więc bez obaw....Dostaniesz na 100 procentpaul_maz pisze:Ja juz jestem 13 lat po nowotworze i zalaczylam dokumentacje zobaczymy za rok czy nie będzie problemów. Miałam na tarczycy
-
paul_maz
- Kuracjusz

-
paul_maz
- Kuracjusz