Rower
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
Re: Rower
Kolejny wyjazd to Kielczanka w Kołobrzegu - tu quasi wypożyczalnia u pana parkingowego, sprzęt marny, zdezelowany jednak nie mogłem sobie odmówić tej frajdy."Objechany" cały Kołobrzeg, port rybacki, dłuższa wycieczka jedynie trasą do Podczela i lotniska Bagicz.
Podczas pierwszego pobytu w sopockiej Perle nie było wypożyczalni, natomiast położony vis-a-vis Helios takową posiadał, ale jedynie dla własnych kuracjuszy.
Zauroczony trójmiejską infrastrukturą rowerową, chyba drugiego dnia pobytu, wypożyczyłem rower w prywatnej wypożyczalni obok Novotelu( 20 zł/ godz )
Oto mój towarzysz podróży ...
Pobyt w Równicy, gdzie również brak wypożyczalni to głównie piesze wycieczki. Nie byłbym sobą gdybym nie przejechał się trasą rowerową wzdłuż Wisły. Na wypożyczonym w Magnoli rowerku za całe 10 złotych pojechałem sobie do Wisły i z powrotem - niestety dokumentacji fotograficznej brak
Kolejny pobyt, to znów Perła w Sopocie, większa ilość wypożyczalni korzystnie wpłynęła na koszty - można było wypożyczyć rower na cały dzień za 50 złotych
To już było właściwie powielanie tras, pomijając wyjazdy po zaopatrzenie
Pobyt w sanatorium ZNP w Nałęczowie, gdzie również nie było wypożyczalni to zaledwie dwie wycieczki rowerowe. Ilość zabiegów (ZUS) i ich planowanie skutecznie uniemożliwiało dłuższe wyjazdy, Wypożyczalnie w Energetyku, "Kardiologu" - sprzęt raczej wysłużony, ale i ceny nie wygórowane.
[ obrazek zewnętrzny ]
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
Re: Rower
Rzeczywiście Stokrotkostokrotka pisze:Ewasz -jesteś w błędzieewasz pisze:Dzięki Adela, jeśli mnie tam wyślą to z ochotą skorzystam![]()
Myślałam, że Pink mi odpowie, wszak była na 12 wyjazdach sanatoryjnych![]()
![]()
![]()
lista jest o wiele większa
![]()
Skąd nagle o 3 wyjazdy więcej w tak krótkim czasie
Ale nie będę się czepiała bo nic mi do tego
Pink - czy będziesz uprzejma podać listę ośrodków o które Cię prosiłam
Jakoś dziwnie pominęłaś moją prośbę