Gwarek Goczałkowice zdrój
Re: Gwarek Goczałkowice zdrój
Na pewno powód był ,ale nadal nie wiemy jaki.Skoro mieli skierowanie z NFZ to jest to niemozliwe żeby ludzi wyrzucać zanim rozpoczną turnus. Coś musiało nastapić o czym tu nie napisałaś.
Dla mnie to niezrozumiałe co napisałaś .
-
forumowicz
- roxy
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 sty 2014 23:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
Założycielkę proszę o dokładne wyjaśnienie powodu .
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
spieszę się z odpowiedzią...smuga pisze: Według tego co piszesz to powodem odesłania ma być poruszanie się osoby o kulach ? przecież tam połowa to osoby o kulach jak i na wózkach inwalidzkich , osoby z endoprotezami , ogólnie z dużą dysfunkcją ruchu .Dlaczego zaczynając ten temat nie wyjaśnisz prawdziwego powodu ?
.... a co ma wspólnego odesłanie kogoś przed rozpoczęciem turnusu z tym że korzysta rok rocznie z rehabilitacji![]()
.
..więc z pewnością był inny powód , który uniemożliwił przyjecia ich na kuracje .
jako, że kilkakroć spotkalem / zaobserwowałem podobne zdarzenia...
bo nie chodzi tylko o coroczne korzystanie z rehabilitacji - bo to się każdemu należy ale o coroczne korzystanie z sanatorium...
pewnych "uprzywilejowanych" grup zawodowych...
które przyjeżdżają z nadmiernymi wymaganiami dla siebie a do personelu odnoszą się jak dziedzic do pańszczyźnianego chłopa...
a wtedy mają przechlapane...
- roxy
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 sty 2014 23:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
Dostaję skierowanie do sanatorium więc jadę to na jakiej podstawie personel może mi wtedy odmówić przyjęcia?? Co to za uprzywilejowane grupy i jak mogą nie przyjąć na rehabilitację osoby ze skierowaniem
- jacky6
- Przyjaciel forum

eksmisja z sanatorium...
regulamin uzdrowiska wyraźnie określa sankcje w przypadku złamania pewnych zasad...
nie ma skutku ( eksmisji ) bez przyczyny ( złamania regulaminu ) ...
-
forumowicz
- jacky6
- Przyjaciel forum

eksmisja z sanatorium...
celowo pozostawiłem wolne miejsca po ZUSie i KRUSie - zaraz przyjdzie niebieski zajączek i dopowie z sieci ...
-
forumowicz
ena1969, jakiś powód musiał być dla którego Twoi bliscy zostali "wyproszeni" , nie rozumiem tylko jaki ?, jeśli powiedziałaś A , to powiedz proszę i B.....
pozdrawiam