Gwarek Goczałkowice zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Re: Gwarek Goczałkowice zdrój

Post autor: stokrotka »

ena 1969 -Napisałaś że zaraz po zameldowaniu itd. Jaki był powód że Ich odesłano ? Skoro zaraz po zameldowaniu tzn. że nie zdążyli się nawet rozpakować.
Na pewno powód był ,ale nadal nie wiemy jaki.Skoro mieli skierowanie z NFZ to jest to niemozliwe żeby ludzi wyrzucać zanim rozpoczną turnus. Coś musiało nastapić o czym tu nie napisałaś.
Dla mnie to niezrozumiałe co napisałaś .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Według tego co piszesz to powodem odesłania ma być poruszanie się osoby o kulach ? przecież tam połowa to osoby o kulach jak i na wózkach inwalidzkich , osoby z endoprotezami , ogólnie z dużą dysfunkcją ruchu .Dlaczego zaczynając ten temat nie wyjaśnisz prawdziwego powodu ? Nawet wczoraj będąc w uzdrowisku widziałam osobę o kulach wychodzącą z budynku i na wózku :roll: Jacku a co ma wspólnego odesłaniem kogoś przed rozpoczęciem turnusu z tym że korzysta rok rocznie z rehabilitacji :?: Nie wiem czy będzie widać na zdjęciu bo zrobiłam duże zbliżenie ze względu na ochronę wizerunku pozostałych osób na zdjęciu ale tam na wejściu do jadalni siedzi kuracjusz na wózku ...[ obrazek zewnętrzny ] ....więc z pewnością był inny powód , który uniemożliwił przyjecia ich na kuracje . A jeśli chodzi o pieniążki za klimatyczne , to zawsze można się zwrócić do Urzędu Gminy Goczałkowice o zwrot , bo tam są odprowadzane takie opłaty .
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2014 23:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: roxy »

Nie rozumiem wpisu kompletnie. Odesłano osoby bez świadczenia usług , co na to w takim razie NFZ?, skoro miały skierowanie??? Przecież to fizycznie niemożliwe jest. Musiał być jakiś powód formalny, którego nie dopełniono lub jakies nadużycie.
Założycielkę proszę o dokładne wyjaśnienie powodu .
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

smuga pisze: Według tego co piszesz to powodem odesłania ma być poruszanie się osoby o kulach ? przecież tam połowa to osoby o kulach jak i na wózkach inwalidzkich , osoby z endoprotezami , ogólnie z dużą dysfunkcją ruchu .Dlaczego zaczynając ten temat nie wyjaśnisz prawdziwego powodu ?

.... a co ma wspólnego odesłanie kogoś przed rozpoczęciem turnusu z tym że korzysta rok rocznie z rehabilitacji :?:
.
..więc z pewnością był inny powód , który uniemożliwił przyjecia ich na kuracje .
spieszę się z odpowiedzią...
jako, że kilkakroć spotkalem / zaobserwowałem podobne zdarzenia...
bo nie chodzi tylko o coroczne korzystanie z rehabilitacji - bo to się każdemu należy ale o coroczne korzystanie z sanatorium...
pewnych "uprzywilejowanych" grup zawodowych...
które przyjeżdżają z nadmiernymi wymaganiami dla siebie a do personelu odnoszą się jak dziedzic do pańszczyźnianego chłopa...
a wtedy mają przechlapane...

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2014 23:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: roxy »

Jacuś to proszę Cię bardzo rozrysuj dokładnie problem bo ja teraz to kompletnie nie wiem o co chodzi?????
Dostaję skierowanie do sanatorium więc jadę to na jakiej podstawie personel może mi wtedy odmówić przyjęcia?? Co to za uprzywilejowane grupy i jak mogą nie przyjąć na rehabilitację osoby ze skierowaniem :twisted: :roll:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

eksmisja z sanatorium...

uprzywilejowani to ci, którzy świadczenia otrzymują nie z ZUSu ani KRUSu...
regulamin uzdrowiska wyraźnie określa sankcje w przypadku złamania pewnych zasad...
nie ma skutku ( eksmisji ) bez przyczyny ( złamania regulaminu ) ...

:mrgreen: 29 DDW :ugeek:
forumowicz

Jacku ja nadal nie "kumam".....co uprzywilejowanie ma do usunięcia z ośrodka ? ? jakie to "uprzywilejowanie ? ? Piszmy zrozumiale , bo naprawdę "strach się bać " .....że mogło by nas coś tak niezrozumiałego spotkać :roll:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

eksmisja z sanatorium...

zaczekajmy na pełną odpowiedź matki założycielki...
celowo pozostawiłem wolne miejsca po ZUSie i KRUSie - zaraz przyjdzie niebieski zajączek i dopowie z sieci ...
:P

:mrgreen: :ugeek:
forumowicz

a, ja już miałam wątpliwości co do siebie, że mam problem ze zrozumieniem ...,

ena1969, jakiś powód musiał być dla którego Twoi bliscy zostali "wyproszeni" , nie rozumiem tylko jaki ?, jeśli powiedziałaś A , to powiedz proszę i B.....

pozdrawiam
forumowicz

Ale, o so chozi...?
ODPOWIEDZ