Oplaty za telewizor w san. z NFZ-tu

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Oplaty za telewizor w san. z NFZ-tu

Post autor: Fionka »

Dziewczyny ja prowadzilam te turnusy wiec ogrom skarg byl kierowany do mnie.Oj nasluchalam sie , nasluchalam i napatrzylam.Mimo to milo wspominam te wyjazdy a bylo tego po 6 razy dwa tygodnie, w ciagu roku, wiec nie musialam prosic NFZT_uTeraz Mopsy nie maja kasy i brakuje dofinansowac a pelnoplatnie to koszt ok. 2 tysiakow na 2 tygodnie
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Fionka »

wiesniaczkaela pisze:Dziewczyny ja prowadzilam te turnusy wiec ogrom skarg byl kierowany do mnie.Oj nasluchalam sie , nasluchalam i napatrzylam.Mimo to milo wspominam te wyjazdy a bylo tego po 6 razy dwa tygodnie, w ciagu roku, wiec nie musialam prosic NFZT_uTeraz Mopsy nie maja kasy i brakuje dofinansowac a pelnoplatnie to koszt ok. 2 tysiakow na 2 tygodnie
Acha zeby bylo na temat -telewizja bez oplat :lol:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam dobrze że piszecie o opłatach za telewizor w sanatorium z NFZ byłam w sanatorium wojskowy w Lądku Zdroju opłata
karta 21 dni 76 zł byłam a pokoju 2 osobowym suma podzielona na 2 osoby tak naprawde to nie wiemy jak to jest
z tymi opłatami piszcie dalej każda informacja będzie przydatna pozdrawiam :kwiat: :roll:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

PU Kołobrzeg SA na swojej stronie a podlegają mu następujące ośrodki; Perła Bałtyku , Mewa i ,Mewa II, Mewa III, Mewa IV ,Mewa V ,Muszelka;

Istnieje możliwość zakupu pakietu telewizyjnego Moja TV- cena za turnus 66,50 zł zgodnie z umową podpisaną z operatorem.
za pokój

To tyle w temacie opłata za TV
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 1 raz

Post autor: xzibi »

Byłem tylko dwa razy w sanatorium i powiem szczerze, że miałem tyle zabiegów ;) że nie miałem nawet czasu na TV 8-)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

W sanatorium opłata za tv jest nieobowiązkowa :idea:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Jak nie chce się korzystać to się nie płaci i odwrotnie.Ceny nie są jednakowe,bo różne sanatoria różnie to sobie organizują.Są takie,że całe okablowanie i sprzęt dają firmy i to tym firmom trzeba za pośrednictwem obiektu oczywiście płacić.
Teraz w Ciechocinku płaci się 40 zł za telewizor,opłata oczywiście podzielna na lokatorów.
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

WiesniaczkaEla, byłaś, wróciłaś i jak został rozwiązany ten problem? Bo rzeczywiście, jak się trafi w pokoju na kogoś kto chce tv, to niech sobie wykupi, ale jak będzie oglądać, a ja się nie dołożyłam do wykupu, a zerknę, to co wtedy? postawić skarbonkę i wrzucać po złotówce? W takiej sytuacji chyba lepiej od razu dorzucić te paręnaście złotych i podzielić koszt wynajmu tv i mieć w tym temacie spokój. A najlepiej to trafić na osoby, które mają podobne zdanie w sprawie tv:)
lida64
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2015 17:35
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: lida64 »

Witam, ostatnio byłam w sanatorium w Wysowej z ZUS, opłata za telewizor była w pokoju 2-osobowym 60 zł, a w jedynkach 30 zł. Ja byłam w dwójce i chociaż nie oglądałam telewizji dla świętego spokoju zapłaciłam te 30 zł. Ale potem dowiedziałam się, że też w dwójce jedna pani nie chciała tv, a druga tak i uparła się,że nie mają prawa pobrać od niej opłaty wyższej jak w jedynce i zapłaciła tylko 30 zł.
Awatar użytkownika
Maria K
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 maja 2015 14:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Maria K »

:) Ja będąc na turnusie rehabilitacyjnym z PEFRONU w Zakopanem miałam telewizor w pokoju za darmo bez żadnych opłat i nie tylko telewizor.Ale w sanatorium trzeba chyba wszędzie płacić,jak chcę się korzystać. :kwiat:
ODPOWIEDZ