KOGA- Szpital Uzdrowiskowy nr II w Kudowie Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
netwoman
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 maja 2013 12:23
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Re: KOGA- Szpital Uzdrowiskowy nr II w Kudowie Zdrój

Post autor: netwoman »

Mam nadzieję, że podzielisz się wrażeniami w trakcie wyjazdu, bo po powrocie dla mnie będzie już za późno. Zaczynam turnus 20 sierpnia :)
Joannaa
Na forum od: 14 cze 2013 22:11
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: Joannaa »

Na dzień dzisiejszy mam mieszane uczucia i jestem nieco przerażona tak długim pobytem. Od wielu osób slyszalam że bardzo fajna miejscowość. Ale czy będzie tam miała co robić 25-latka? ;)
Awatar użytkownika
netwoman
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Re: KOGA- Szpital Uzdrowiskowy nr II w Kudowaie Zdrój

Od rana zabiegi, po obiedzie spacer i leniuchowanie. Myślę, że trochę młodzieży spotkasz, przecież nie tylko Ty się rehabilitujesz :D
Kiedy jedziesz ?
Pozdrowienia od starszej koleżanki
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Post autor: Anka »

Joannaa pisze:Na dzień dzisiejszy mam mieszane uczucia i jestem nieco przerażona tak długim pobytem. Od wielu osób slyszalam że bardzo fajna miejscowość. Ale czy będzie tam miała co robić 25-latka? ;)
Witaj!
Byłam w Kudowie kilka razy i polecam Kudowa i okolice są tak urokliwym miejscem,że nie będzie Ci się chciało wracać jest tyle ciekawych miejsc do zwiedzania,Myślę,że pozytywne nastawienie wystarczy i będzie fajnie :D a wiek? wydaje mi się ,że to najmniejszy problem.
Życzę miłego pobytu i po powrocie napisz jak było.
Pozdrawiam
Joannaa
Na forum od: 14 cze 2013 22:11
Oddział NFZ: Opolski

Re: KOGA- Szpital Uzdrowiskowy nr II w Kudowaie Zdrój

Post autor: Joannaa »

netwoman pisze:Od rana zabiegi, po obiedzie spacer i leniuchowanie. Myślę, że trochę młodzieży spotkasz, przecież nie tylko Ty się rehabilitujesz :D
Kiedy jedziesz ?
Pozdrowienia od starszej koleżanki
Jadę już w ten wtorek...

A powiedzcie mi w ogóle jak tam z warunkami? Pokoje po renowacji? I co ze sprawami pralka i żelazko?

Pozdrawiam
mari-olka
Na forum od: 02 wrz 2013 08:28

Post autor: mari-olka »

Joanno, czy już wróciłaś? Mogłabyś napisać jakieś aktualne wrażenia? Moja mama dostała skierowanie właśnie do Kogi i chciałaby wiedzieć, na co się przygotować.
Ania123456
Na forum od: 06 sie 2014 11:54
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Ania123456 »

Witam,
W sanatorium KOGA byłam miesiąc czasu. Bardzo mi się nie podobało. Pokoje są brudne, nawet po wizycie Pani sprzątaczki, która wszystkie brudy zamiata pod łóżko. Często brakuje także podstawowych rzeczy takich jak np. papier toaletowy. Jedzenie jest okropne, robione byle jak. Potrawy są niedogotowane, czasem wręcz surowe. Opieka medyczna jest na bardzo niskim poziomie. Pielęgniarki, które tam pracują pomagają kuracjuszom, bo muszą. Czasem wręcz nie chcą udzielić pomocy, a jeśli już to robią to na bardzo niskim poziomie. Ogólnie mówiąc, nie polecam tego sanatorium, gdyż jest to tylko męczarnia, a nie odpoczynek i rehabilitacja.
Awatar użytkownika
netwoman
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Byłam rok temu w Kodze i mam podobne wrażenia. Do tego dodano mi " cudowną współlokatorkę " oczywiście bez możliwości zmiany pokoju. :evil:
M402
Na forum od: 02 cze 2015 06:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: M402 »

Byłem od 8-29 maja 2015.... wróciłem :D (dla Bea71)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Wyjeżdżają , wracają , a "świeżego" opisu ośrodka dla następnych potencjalnych kuracjuszy brak :roll: Przecież ten dział to "Oceń sanatorium".....podzielcie się informacjami o warunkach tam panujących :)
ODPOWIEDZ