Piękne fragmenty z książek przeczytanych

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Re: Piękne fragmenty z książek przeczytanych

Post autor: Suzen »

"Nie myśl, że nie kocham
lub że tylko trochę kocham.
Jak cię kocham, nie powiem, no bo nie wypowiem -
tak ogromnie bardzo, jeszcze więcej może...." :serce:

Edward Stachura-"Z nim będziesz szczęśliwsza."
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

" Miłość nie mogła się wyczerpać. Ona się nigdy nie wyczerpuje, tylko... czasami tak trudno nam wsłuchać się w siebie i otworzyć na drugiego człowieka."

M.A. Oleksa - Miłość w kasztanie zaklęta
forumowicz

Post autor: forumowicz »

nie przytoczę Wam cytatu z książki , ale polecę ją do przeczytania w letni czas.
Seria autorstwa Janet Evanovich- ja przeczytałam "Ósemka wygrywa ", troche sensacji, troche erotyki, - nieskomplikowana, ale przyjemnie i szybko się czyta :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ja dostałam wczoraj książkę polskiej autorki Izabeli Pietrzak "Babskie Gadanie".Polecam,świetny język,pisane ze swadą,nie chce się czytania przerwać nawet na chwilę.I w jakiś sposób jest to książka o nas,o mnie....generalnie o kobietach.
"Czekanie to chyba najbardziej kobiece zajęcie na świecie.Czekanie jest bardziej kobiece niż haftowanie,piękne omdlewanie,robienie zapraw i pieczenie placka z jabłkami.Upokarzające,skazane na samotność,słone od łez,dzwoniące ciszą,zagłuszane winem - kobiece czekanie."

"Dziękuję,że jesteście,że nam się tak cudnie udało odnaleźć i że nawet jeśli nie spotykamy się często,to wiemy że o sobie myślimy,że możemy sobie pomóc,że jesteśmy dla siebie nie tylko do tańca,ale i do.....no,może nie różańca,ale psychologicznej kozetki na pewno.Dziękuję Wam za śmichy-chichy,za łezki,za niespodzianki,za tańce łamańce i wariactwo pełne."

Ten drugi cytat jest również dedykacją dla tych,co będą wiedzieli,że to o nich jest....
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Felice wiem, że ten drugi cytat to miedzy innymi o mnie ;) :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

proponuję sięgnąć do tej samej autorki : Izabela Pietrzyk - Wieczór panieński - :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jak tylko dorwę....moja ukochana bibliotekarka Pani Zosia mi ją poleciła i zadba o więcej.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Alicjo piękne proste cytaty. Na pewno przeczytam oba tytuły (Basi też) :) mimo ,ze Babskie (w dobrym słowa znaczeniu)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Stasiu,czasem mężczyźni powinni dowiedzieć się jakie jest "babskie" spojrzenie na nich.
Ten jest niesamowity
"Z niewiadomych powodów klasyczni bajkopisarze nie stosowali chwytów współczesnych autorów.Nigdy nie powstał "Kopciuszek 2", "Królewna Śnieżka trzecia",czy "Śpiąca królewna - reaktywacja". Skąd więc wiadomo co działo się z ich bohaterami?A może książę zdradził Kopciuszka,bo po pierwszych miesiącach fascynacji doszedł do wniosku,że dzielący go od żony status społeczny przekłada się na brak wspólnych tematów do rozmowy?
Albo Królewna Śnieżka? Może po traumatycznych przeżyciach zabroniła mężowi przynoszenia do pałacu owoców,bo miała fobię,że są zatrute?....
W przypadku Śpiącej Królewny istniała natomiast duża szansa,że po stu latach narkoleptycznej zapaści nie mogła dojść di siebie i wciąż ziewała na kanapie w rozciągniętym dresie,a jedyne co ją interesowało to oglądanie seriali telewizyjnych.
Życie potrafi zweryfikować każdą bajkę...."
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

barbara-g1 pisze:proponuję sięgnąć do tej samej autorki : Izabela Pietrzyk - Wieczór panieński - :kwiat:
Okazuje się,że "Wieczór panieński" już czytałam.....tylko ta moja pamięć do tytułów....
ODPOWIEDZ