Jakosc wyzywienia

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Re: Jakosc wyzywienia

Post autor: sinobrody »

Moje drogie Panie. Zupełnie, ale to zupełnie nie rozumiem waszych komentarzy pod moim adresem.
Felice. Nie wiem ile sanatoriów zaliczyłaś, ja całkiem sporo. Z NFZ, prywatnie, różnie.
Pisałem we wcześniejszych postach, że nie jestem specjalnie wybredny w jedzeniu i
nie mam jakichś specjalnych wymagań pobytowych szczególnie gdy jadę z NFZ i naprawdę ten jazgot pod moim adresem
jest zbyteczny.
Jeżeli chodzi o Ciechocinek to jest tam co najmniej kilkanaście sanatoriów, a może i kilkadziesiąt. Są różne i
różnie są taktowani kuracjusze z NFZ. Byłem w kilku i mam skalę porównawczą. Ostatni pobyt był taki jak opisałem.
Trafiłaś na przyzwoite warunki to się ciesz, ale nie możesz twierdzić, że we wszystkich sanatoriach w Ciechocinku jest podobnie bo to nieprawda.
Z kontekstu Twojej wypowiedzi tak to można odebrać.

Pytanie było: "dlaczego jest różnie z wyżywieniem skoro wszystkie sanatoria otrzymują podobne pieniądze z NFZ".
Odpisałem więc co wiem na ten temat i tyle.
Sanatoria były, są i będą różne. Są dziadowskie i są przyzwoite i tak jest również w Ciechocinku.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Sinobrody daleko mi do tego,by przypuścić atak na ciebie.Ja nie ukrywałam w jakim sanatorium byłam,pisałam o tym na forum.Nie mówię również,że wszędzie jest dobrze.Dałam przykład mojego pobytu i rozumiem,że ty mogłeś trafić źle.
Sanatoriów nie zaliczałam ;) ,bywałam w nich.Skalę porównawczą mam dość dużą.
Dlaczego piszesz o jazgocie pod twoim adresem? Myślę,że wypowiadaliśmy jakieś zdanie w temacie.Próbowałyśmy odpowiedzieć "dlaczego jest różnie z wyżywieniem". Ja tylko dodałam,że jest też inny element,narzekactwo....ale to nie było pod twoim adresem.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Najwyrazniej zle odczytałeś moją wypowiedz ,czy ja gdzieś się Ciebie czepiałam? Napisałam z jakich powodów moim zdaniem jedzenie może być dobre albo złe.
Jedzenie bywa różne i kuracjusze też bywają różni.Jedni narzekają na wszystko, inni nie reagują na wstrętne ochłapy.Napisałam co myślę,dlaczego uważasz,że nie wierzę w to co napisałeś? Przeczytaj moją wypowiedz,nie czepiaj się.
To nie były komentarze pod Twoim adresem,tylko dotyczące jedzenia w sanatoriach!
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Moim zdaniem wszystko zależy od właściciela i świadomości zatrudnionych przez niego ludzi.Wystarczy popatrzec jak żywią w szpitalach , białe bułeczki ,margaryna itd... przecież według najnowszej świadomości żywieniowej to trucizna :D :D ostatnio w sanatorium chciałam dietę 1000 kal i pani dietetyczka mi powiedziała przeciez wystarczy mniej jeść :D :D i to jest mądrość :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Nic nie przebije kaszanki smażonej w tłuszczu podawanej na kolację... brrr :(
Bardzo zdrowy, dietetyczny posiłek :(
forumowicz

Sinobrody ma rację. Sanatoria różnią się jakością serwowanego wyżywienia. W Ciechocinku jest ok.30 sanatoriów i są wśród nich dobrze i źle karmiące. Poza tym wiele zależy od indywidualnego smaku i oczekiwania gościa.
A Cermit, nie pień się, szkoda zdrowia :o
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Ave pisze:Nic nie przebije kaszanki smażonej w tłuszczu podawanej na kolację... brrr :(
Bardzo zdrowy, dietetyczny posiłek :(
Kaszaneczka zwłaszcza swojskiej roboty(sklepowa też może być -tylko trzeba wiedzieć gdzie ją kupić) ,smażona z dodatkiem cebulki na małej ilości masełka ,plus młode ziemniaczki ,do tego zasmażana kapustka ew. mizeria to niebo w gębie -mniam ,mniam :lol: :lol:
forumowicz

Masło używane do smażenia - to jest zdrowe odżywianie się? No wiesz co? :(
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Ave -czy Ty nigdy nie smażyłaś na masełku klarowanym >? jest takie masło właśnie do smażenia ,w wiadereczkach plastikowych sie je kupuje.Nie sądziłam żeby tłumaczyć to masełko...że to takie masło do smażenia :lol: .Każdy wie że normalne masło nie jest wskazane do smażenia bo jest rakotwórcze w tej postaci.Natomiast ktoś kto "urzęduje" w kuchni zna masło klarowane ,tylko Tobie trzeba wszystko jak zawsze KAWA NA ŁAWĘ ! :lol: :lol:
forumowicz

Masło klarowne jak najbardziej nadaje się do smażenia ponieważ ma wysoki stopień dymienia /powyżej 250 / a poza tym lepsze walory smakowe niż większość olejów.
Stokrotce zapewne chodziło o taki rodzaj masełka :)
Pozdrawiam :kwiat: i mam nadzieję, że nie oberwie mi się, że wtrąciłam swoje "dwa grosze" ;)
ODPOWIEDZ