samanta wyjedziesz gdzieś w wrzesien-pazdzierniksamanta pisze:Witam ! Mój obecny numer 17350 czekam od listopada 2011 w małopolskim nfz. Pozdrawiam![]()
![]()
![]()
kolejka do sanatorium 2013 rok
Re: kolejka do sanatorium 2013 rok
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Data wystawienia przez lekarza: 2012-11-22
Data wpływu do oddziału NFZ: 2012-12-14
Rodzaj leczenia: UZDROWISKOWE LECZENIE SZPITALNE DOROSŁYCH
Numer w kolejce: 2047
a może kolejka zalezy i od ..schorzenia ?
może maj/czerwiec ??
Data wpływu do oddziału NFZ: 2012-12-14
Rodzaj leczenia: UZDROWISKOWE LECZENIE SZPITALNE DOROSŁYCH
Numer w kolejce: 2047
a może kolejka zalezy i od ..schorzenia ?
może maj/czerwiec ??
Ja też marzyłam o letnich miesiącach.Odliczałam ,a nr spadały ostatnio szybciutko.Wg. tych nr powinnam dostać na przełomie maja.Życie okazało się brutalniejsze.Nagle spadłam na dwie nogi z wysokości !!!! Rano była nadzieja ,bo przecież przede mną 9 tys. osób.Wieczorem już mina była do płaczu
dowiedziałam się z tak mądrego urządzenia jakim jest komputer, że jadę na początku marca.Szok i tyle
Bez dwóch zdań -miałam przed oczami wypisany termin i miejscowość.
Dlatego piszę do Was Kochani -te nr to nie zawsze prawdę mówią.Dzisiaj odebrałam na poczcie polecony ze skierowaniem.Mogę prosić o zmianę terminu ,ale tylko wtedy gdybym leżała w szpitalu ,albo pochowała kogoś z rodziny.To już pojadę ,bo te wersje odpadają -nie chcę takiego umotywowania prośby o przesunięcie wyjazdu.
Może dostanę ten urlop w marcu ,choć widziałam minę dyrekcji gdy jej o tym powiedziałam.Może nie będzie lało non-stop.Może zaświeci słoneczko
takich "może" jest dużo.Jakoś nie jestem zachwycona ,a tak czekałam na wyjazd.Pozdrawiam szczęśliwców czekających na cieplejszą porę wyjazdową.Bo ja, to ani zimą ,ani wiosną nie pojadę.Marzec to marzec.Nara 
Dlatego piszę do Was Kochani -te nr to nie zawsze prawdę mówią.Dzisiaj odebrałam na poczcie polecony ze skierowaniem.Mogę prosić o zmianę terminu ,ale tylko wtedy gdybym leżała w szpitalu ,albo pochowała kogoś z rodziny.To już pojadę ,bo te wersje odpadają -nie chcę takiego umotywowania prośby o przesunięcie wyjazdu.
Może dostanę ten urlop w marcu ,choć widziałam minę dyrekcji gdy jej o tym powiedziałam.Może nie będzie lało non-stop.Może zaświeci słoneczko
-
ela-ela
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 mar 2011 13:30
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 10
Stokrotko dokad dostalas skierowanie i z jakiego jestes nfz-tu.Marzec tez jest fajny nie martw sie i jedz 
- Bunia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 gru 2011 20:19
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 20
- Podziękowano: 2 razy
Stokrotko marzenia się spełniają
dla tego warto się zastanowić o czym marzymy
weż zaświadczenie od dyr. że urlop możesz dostać w maju , w NFZ muszą się zgodzić, i zamienią Ci marzec na maj. Pisałam że ja zamieniałam z lipca na wrzesień, bez żadnych problemów , miejscowość i sanatorium zostało to same tylko termin mi zmienili
Głowa do góry w poniedziałek działaj. Pozdrawiam serdecznie Bunia.
Jestem ze śląskiego i obawiam się jednego.Jak odeślę skierowanie nawet z opinią dyrekcji, to żeby nie wyszło na to iż rezygnuję .Mam fajną miejscowość Ustroń -Kos i nie chciałabym tego zmienić na inne miejsce.Tylko ten termin.Nie dostanę tyle urlopu -muszę po części wziąść bezpłatny.Nawet o tym nie mówiłam dyrekcji.Mam zamiar w poniedziałek.Gdybym miała tą pewność że dostanę w tym samy miejscu ? Może gdybym wiedziała że ktoś ze śląskiego tak miał i tylko termin mu zmienili byłabym odważniejsza.Zastanawiam się co dalej.Bo w razie czego to odesłać skierowanie muszę na dniach.Dziękuję za cieplutkie słowa
- Małgosia69
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 cze 2011 22:49
- Oddział NFZ: Łódzki
Stokrotko,nie wiem jak jest w śląski NFZ,u mnie niestety nie przeszedł pomysł z pismem od dyrektora. Pismo było,podpisane przez dyrektora, dwa telefony wykonane przez Niego/
/bezpośrednio do NFZ z wyjaśnieniem, że w tym terminie nie mogę jechać/był to maj,a ja pracuje w szkole/. Nie pomogło NIC
Dostałam wybór- albo jadę ,albo też reygnuje ,bez możliwości przełożenia terminu. Pojechałam z wielkimi kłopotami i .... było super
Może więc lepiej będzie jak postarasz sie to wszystko jakos ułagodzić i jedź
I baw się dobrze

Dostałam wybór- albo jadę ,albo też reygnuje ,bez możliwości przełożenia terminu. Pojechałam z wielkimi kłopotami i .... było super
Może więc lepiej będzie jak postarasz sie to wszystko jakos ułagodzić i jedź
No to może być nie wesoło.Ja też jestem nauczycielką .Może jak osobiście odwiozę skierowanie to dowiem się konkretnie ? Mnie już uratowałby maj, czerwiec.
Witaj stokrotko
Jak będziesz jechać do Katowic,to wydział uzdrowiskowy jest przeniesiony na ul.Kossuta,czy o tym wiesz?
Jak będziesz jechać do Katowic,to wydział uzdrowiskowy jest przeniesiony na ul.Kossuta,czy o tym wiesz?
Dzięki Jasmina -ciągle się zastanawiam co zrobić.Żebym nie żałowała potem.Boję się że albo zabiorą ,albo dadzą na jesień to jeszcze gorzej -bo początek roku szkolnego.