Sanatoria bez remontu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Sanatoria bez remontu

Post autor: forumowicz »

Czy znacie sanatoria, w których nie odbywa się jakikolwiek remont? Żadnego stukania? Żadnego wiercenia? Marzę o obiekcie w pełni nowym albo całkowicie odnowionym. Marzę o sanatorium cichym, bez pyłów i hałasów budowlanych. Znacie takie? Chodzi o informacje nie starsze niż 1-2 lata.
:?:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Re: Sanatoria bez remontu

Post autor: Zosia »

Długi dom w Cieplicach -nówka :)
Awatar użytkownika
Jasmina55
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 cze 2014 16:26
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Jasmina55 »

Sanatorium Łączność w Ciechocinku otwarte w 2013 po generalnym remoncie. :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Kilka lat temu przebywałam w sanatorium pełnym hałasów, kurzu i innych niedogodności. Ale myśl że za kilka lat będzie tu ładniej i przyjemniej dla nas kuracjuszy powodowała ze nie zwracałam na remont uwagi. Od znajomych wiem że obecnie w tym sanatorium powstał basen i niemal cały jest wyremontowany. Niestety czasem trzeba" pocierpieć" żeby później kurować się w godnych warunkach.
Ja boję się sanatoriów w których nic się nie dzieje a warunki w jakich przeprowadzane są zabiegi oraz w jakich mieszkamy pamiętają "wczesnego Gierka".
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Ja też boję się takich warunków i każdy chciałby jeśli nie luksusu to chociaż jakiegoś standardu ale trudno wyobrazić sobie kuracje astmatyka w takim miejscu :shock:
henryk44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 17:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: henryk44 »

Sanatorium Arka w Kołobrzegu i sanatorium Amer-Pol w Polańczyku.Pozdrawiam!
forumowicz

Sanatoria powinny informować gości o ewentualnych pracach budowlanych. Zwłaszcza dotyczy to przyjazdów prywatnych, no bo NFZ rezerwuje miejsca dużo wcześniej.
"Wypoczynek" wśród pyłów i hałasów wcale nie jest fajny :shock:
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

W kwietniu byłam na turnusie rehabilitacyjnym w Inowrocławiu, który wykupiłam sobie przez biuro Medical Chemist.Na dwa tygodnie przed wyjazdem dostalam od nich pismo o trwającej budowie w sanatorium.Dobudowywany był jeszcze jeden segment budynku.W czasie pobytu absolutnie nie odczułam niedogodności, prace trwały do 16, potem było cicho..Czyli można nawet podczas remontu dobrze wypoczywać.
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Post autor: klaraklara »

Wiecie co czytam te posty i tak sobie myślę że to chyba tylko u nas tak jest że musimy martwić się czy oby dostaniemy sanatorium takie jakie nam się należy oby bez remontu, oby było dobre jedzenie, a tak właściwie nie powinno nas to obchodzi. Kiedy my wreszcie będziemy to co w21 wieku jest normalne. No cóż ☺pozdrawiam
forumowicz

Praktycznie w każdym sanatorium pukają i stukają. Wciąż coś remontują i naprawiają. Ważne jest, aby jak najmniej przeszkadzali gościom. Z szanowaniem gości bywa różnie.
ODPOWIEDZ