Opinia Sanvit Iwonicz Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Opinia Sanvit Iwonicz Zdrój

Post autor: forumowicz »

Witaj Bogjan :) rozkopany ale nic co by przeszkadzało w spacerach :)
forumowicz

Sanvit w Iwoniczu ;) :)

[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
Atja
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2014 18:58
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz

Post autor: Atja »

Witaj, Kruszynko, we wszystkim masz rację. Czasem nie mamy na pewne kwestie wpływu, ale grunt to się nie zrażać... Cieszę się, że zabiegi pomogły, na jakiś czas będzie lepiej :)
A natręci... no cóż, taki urok sanatorium, ale bez Nich nie byłoby tak ciekawie... :lol: :lol: :lol:

PS. Sorki, że nie przywitałam Cię od razu, ale miałam wypad do Nałęczowa... niestety krótki... :(

Pozdrawiam!!!
forumowicz

Witaj Atja :) :serce: :kwiat: Bardzo dziękuję za taką ocenę :oops: :kwiat: ,ale coraz bardziej cenię drobne rzeczy ,piekne chwile ,drobne gesty.
Nie skupiam sie już na " zdobywaniu " swiata ,zabieganiu o nierealne kontakty ,nieszczere przyjażnie.
Tak pobyt w sanatorium pomógł mi uwolnić się od bólu ,usprawnił mnie a ta sprawność jest mi teraz bardzo potrzebna .
A :natręci" ;) no tak urozmaicają pobyt :lol: nie są grożni .....a mogą być nawet mili :lol:
A byłaś blisko mnie koleżanko ...... :) następnym razem zapraszam jak bedziesz jechała do ....Nałęczowa :kwiat:
Cieplutko pozdrawiam miłego wieczoru :serce: :)
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Moje spostrzeżenia z pobytu w Sanvicie w ramach prewencji rentowej ZUS . Ośrodek duży, położony na lekkim wzniesieniu , obok znajduje się kilka sanatoriów ”Górnik „ „ Wiła” i „ Krus „ do centrum około 5-10 minut . Wszystkie pokoje z balkonami od pierwszego piętra . Dużym plusem jest to , że wszystkie zabiegi są na miejscu . W pokojach na stanie znajduje się czajnik , szklanki , stolik i krzesła , telewizor za dopłatą za okres całego pobytu 36 zł , jakieś szafki , półki i wnękowa szafa i radio . Średni standard . Ręcznik otrzymuje się jeden duży, wymiana raz na tydzień . Sprzątanie pokoi 2 razy w tygodniu .
Przy przyjęciu zrobiono nam zdjęcia do kart zabiegowych :shock: :shock: , przy zgłaszaniu się na zabiegi nasze dane wraz ze zdjęciem wyświetlane są na komputerze rehabilitanta , nie wiem po co tak kontrola ? Obsługa miła . Niektórych zabiegów nie da się przełożyć , rehabilitanci nie podpisują kat zabiegowych jak ktoś nie chce korzystać z zabiegów o określonej godzinie . Wyżywienie bardzo słabe mało urozmaicone , porcje bardzo małe , po kilku interwencjach w dyrekcji ośrodka poprawiało się przez dzień góra dwa dni , później wszystko wraca do normy .
Zabiegów jest bardzo dużo ja mam 108 ale są tez rekordziści którzy maja po 130. Jak tłumaczyła nam dyrekcja , zaleceniem ZUS jest to , ze część zabiegów ma być wykonywana przed obiadem ale nie wcześniej niż po śniadaniu a druga część po obiedzie . Niektórzy kuracjusze zaczynają ostatni zabieg o godz 20 . Zbiegi zaplanowane są bardzo nierównomiernie jednego dnia 9 drugiego dnia 5 . W sobotę 3 zabiegi kończą się na szczęście do obiadu.
Czasu wolnego bardzo mało , przed południem 1-2 godziny i po południ około 2- 3 godzin. Powrót do ośrodka do godziny 22 . Cisza nocna od 22 do 6 rano . Jak na razie w okresie mojego pobytu nie było wizyt pielęgniarek w pokojach.
W ośrodku jest barek z alkoholem , dansingi 2 razy w tygodniu na zewnątrz w ogródku piwnym , muzyka mechaniczna , raz był zespół.
Pan KO bardzo mało aktywny .
Zewnętrze biuro turystyczne organizuje masę wycieczek , kuracjusze z ZUS nie maja niestety kiedy korzystać z tego typu atrakcji a jeżeli już to tylko w sobotę lub w niedzielę .
W pokojach jest dostęp do internetu Wi-Fi .
forumowicz

To się Sanvit troszkę popsuł od maja ub roku :shock: :o Pan KO przychodził prawie podczas każdego obiadu.Zdjeciami tez byłam zaskoczona ,ale ludzie podkladaja karty dlatego taki zabieg ;) .Pokoje Anusiu są o różnym standardzie i na 2 piętrze dostęp do WI FI był utrudniony ,to się poprawili :A jak wygladała dieta wątrobowa? Bo była ok też jak ja byłam. :)
Zabiegi kończyłam ok 15 ,ale możliwe ,że inni jak maja po 130 ha ha ha to jak im je rozłożą? A jaka była woda na basenie? Tutaj trzeba było interweniować często poniewaz była za zimna :lol:
Awatar użytkownika
Teri5
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 cze 2011 19:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Teri5 »

Witam forumowiczów, którzy byli kuracjuszami w Sanvicie. Dziękuję tym wszystkim, którzy tak dokładnie opisali to sanatorium. Jadę tam od 30 lipca, zarezerwowałam pokój jednoosobowy w studio. Mam pytanie, czy w takim pokoju jest szafa, czy tylko wspólna w przedpokoju? Jakie jest wyposażenie takiego pokoju? Czy warto pojechać dzień wcześniej? Z góry dziękuję za odpowiedź.
forumowicz

Witaj Teri :) mieszkałam w jedynce,ale byłam gościem w studio i nie pamiętam gdzie stała szafa nie zwróciłam uwagi :oops: :? Zadzwoń powiedzą panie w recepcji.Dzień wczesniej jak chcesz jechać to tez nie jedż w ciemno tylko zarezerwuj sobie pokój ,bo może nie być jak przyjedziesz wolnego .Dopłata do pokoju jest niewielka ,ale muszą go mieć ;) :) Pokój w studio ma wszystkie meble tak jak jedynka czy inne. :) Pozdrawiam miłego pobytu :kwiat: :)
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Witaj Teri5 :kwiat: Aktualnie przebywam w Sanvicie i mam pokój jednoosobowy w studio . Jest nie wiele mniejszy od pokoju dwuosobowego . W jedynce masz szafę wnękową , radzę zabrać kilka wieszaków bo tego brakuje , poza tym na wyposażeniu jest czajnik , telewizor, radio , szafka
stolik i dwa krzesła . W przedpokoju jest wieszak na wierzchnie ubranie , jest wspólna łazienka i oddzielnie toaleta . Miejsca jest sporo, da się wszystko jakoś poupychać. Radzę zabrać ręcznik , szczególnie jak dostaniesz basen albo dużo kąpieli wodnych ,jeden ręcznik jaki się otrzymuje to stanowczo za mało . Dopłaty do pokoju jednoosobowego nie ma jak jedziesz w ramach prewencji z ZUS , z NFZ nie wiem czy są dopłaty do pokoju jednoosobowego .
Możesz pojechać wcześniej , ale musisz to ustalić z recepcją , opłata za pokój wynosi 35 zł . Przyjazd wcześniej nie wiele zmieni , ponieważ lekarze przyjmują w godzinach popołudniowych w dniu przyjęcia do ośrodka . Nie wiem czy jedziesz z ZUS czy NFZ . Jak jedziesz z NFZ z zabiegami uporasz się do południa , a jak z ZUS to i możesz kończyć zabiegi około 20 .
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Teri5
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 cze 2011 19:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Teri5 »

Witam.
Kruszynko i Anusia bardzo dziękuję za odpowiedź na moje pytania.
Zabiegi do 20, to nie brzmi ciekawie :shock: No cóż, trudno.
Anusia miłego pobytu życzę. Mam nadzieję, że jesteś zadowolona.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ