Opinia Sanvit Iwonicz Zdrój
-
forumowicz
- Atja
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2014 18:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 13
- Podziękował: 1 raz
Re: Opinia Sanvit Iwonicz Zdrój
A natręci... no cóż, taki urok sanatorium, ale bez Nich nie byłoby tak ciekawie...
PS. Sorki, że nie przywitałam Cię od razu, ale miałam wypad do Nałęczowa... niestety krótki...
Pozdrawiam!!!
-
forumowicz
Nie skupiam sie już na " zdobywaniu " swiata ,zabieganiu o nierealne kontakty ,nieszczere przyjażnie.
Tak pobyt w sanatorium pomógł mi uwolnić się od bólu ,usprawnił mnie a ta sprawność jest mi teraz bardzo potrzebna .
A :natręci"
A byłaś blisko mnie koleżanko ......
Cieplutko pozdrawiam miłego wieczoru
Przy przyjęciu zrobiono nam zdjęcia do kart zabiegowych
Zabiegów jest bardzo dużo ja mam 108 ale są tez rekordziści którzy maja po 130. Jak tłumaczyła nam dyrekcja , zaleceniem ZUS jest to , ze część zabiegów ma być wykonywana przed obiadem ale nie wcześniej niż po śniadaniu a druga część po obiedzie . Niektórzy kuracjusze zaczynają ostatni zabieg o godz 20 . Zbiegi zaplanowane są bardzo nierównomiernie jednego dnia 9 drugiego dnia 5 . W sobotę 3 zabiegi kończą się na szczęście do obiadu.
Czasu wolnego bardzo mało , przed południem 1-2 godziny i po południ około 2- 3 godzin. Powrót do ośrodka do godziny 22 . Cisza nocna od 22 do 6 rano . Jak na razie w okresie mojego pobytu nie było wizyt pielęgniarek w pokojach.
W ośrodku jest barek z alkoholem , dansingi 2 razy w tygodniu na zewnątrz w ogródku piwnym , muzyka mechaniczna , raz był zespół.
Pan KO bardzo mało aktywny .
Zewnętrze biuro turystyczne organizuje masę wycieczek , kuracjusze z ZUS nie maja niestety kiedy korzystać z tego typu atrakcji a jeżeli już to tylko w sobotę lub w niedzielę .
W pokojach jest dostęp do internetu Wi-Fi .
-
forumowicz
Zabiegi kończyłam ok 15 ,ale możliwe ,że inni jak maja po 130 ha ha ha to jak im je rozłożą? A jaka była woda na basenie? Tutaj trzeba było interweniować często poniewaz była za zimna
- Teri5
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 02 cze 2011 19:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10
-
forumowicz
stolik i dwa krzesła . W przedpokoju jest wieszak na wierzchnie ubranie , jest wspólna łazienka i oddzielnie toaleta . Miejsca jest sporo, da się wszystko jakoś poupychać. Radzę zabrać ręcznik , szczególnie jak dostaniesz basen albo dużo kąpieli wodnych ,jeden ręcznik jaki się otrzymuje to stanowczo za mało . Dopłaty do pokoju jednoosobowego nie ma jak jedziesz w ramach prewencji z ZUS , z NFZ nie wiem czy są dopłaty do pokoju jednoosobowego .
Możesz pojechać wcześniej , ale musisz to ustalić z recepcją , opłata za pokój wynosi 35 zł . Przyjazd wcześniej nie wiele zmieni , ponieważ lekarze przyjmują w godzinach popołudniowych w dniu przyjęcia do ośrodka . Nie wiem czy jedziesz z ZUS czy NFZ . Jak jedziesz z NFZ z zabiegami uporasz się do południa , a jak z ZUS to i możesz kończyć zabiegi około 20 .
Pozdrawiam
- Teri5
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 02 cze 2011 19:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10
Kruszynko i Anusia bardzo dziękuję za odpowiedź na moje pytania.
Zabiegi do 20, to nie brzmi ciekawie
Anusia miłego pobytu życzę. Mam nadzieję, że jesteś zadowolona.
Pozdrawiam