Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
"Uruchomiono portal www.copozawale.pl, który jest kompendium wiedzy dla osób po zawale serca i ich rodzin.
Inicjatorem projektu jest Polskie Towarzystwo Kardiologiczne,
a jego celem przedłużenie i poprawa jakości życia osób, które przeżyły zawał mięśnia sercowego. - Chcemy, aby pacjenci lepiej zrozumieli istotę swojej choroby, poznali zasady dalszego postępowania leczniczego, bo to bez wątpienia ułatwi z nimi współpracę i poprawi stosowanie się do zaleceń. Portal został podzielony na sekcje, w których pacjent znajdzie wszystkie potrzebne informacje na temat przyjmowania leków, właściwego odżywianie czy zalecanej aktywności fizycznej. Edukacja to bardzo ważny element terapii, która w przypadku tej populacji chorych potrwa do końca życia – mówi prof. Zbigniew Kalarus, prezes PTK. – Jestem przekonany, że chory, który posiądzie odpowiednią wiedzę na temat tego, jak żyć po zawale, będzie żył nie tylko dłużej, ale i lepiej.
Przebyty zawał zawsze wiąże się z mniejszym lub większym uszkodzeniem serca. Jest konkretnym rozpoznaniem, chorobą na całe życie i pacjenci powinni zdawać sobie z tego sprawę. Przebyty zawał wymaga kompleksowego postępowania, w tym farmakoterapii, właściwej diety, aktywności fizycznej, czyli szeroko pojętej prewencji wtórnej. Edukacja pacjentów oraz stosowanie się do zasad terapii decydują o długości i jakości życia osób po przebytym zawale serca." (...) Jest to fragment artykułu Pani Anny Moraniec. Na portalu, którego nazwę podałem powyżej, osoby po przebytym zawale serca
znajdą mnóstwo potrzebnych, przydatnych i ciekawych informacji.
Zapraszam wszystkie osoby, nie tylko dotknięte tym schorzeniem, do odwiedzenia tego bardzo ciekawego portalu.
Dziadek Zbyszek zgłosił fantastyczny temat...
i co ?
Nawet kabaret "Ani Mru-Mru" się nie odezwał ...
...
czy dożyjemy naprawdę poważnych a szacownych czasów ?
to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...
Problem ważny ,niemniej proponuję przenieść do Schorzeń róznych
Zeby sie wypowiadać trzeba mieć jakieś doświadczenia w tym względzie,a lepiej ich nie mieć
Witaj Kruszynko
Masz rację z tym przeniesieniem tematu do działu Schorzenia Różne..tylko jest mały problem...tam mało kto zagląda albo zagląda jak potrzebuje opinii o jakieś chorobie
Dziadek Zbyszek prawdopodobnie celowo zamieścił ten temat w Na Każdy Temat....bo więcej ludzi tutaj wchodzi i zawsze ktoś poczyta..
pozdrawiam Ciebie serdecznie
Gosia
P.S...zobacz ile jest odpowiedzi...a ile wyświetleń o przeczytaniu tematu
Oczywiscie Małgosiu tez tak myślałam,że DZ Z miał tę samą myśl którą wyraziłaś.Zeby temat nie spadł popiszmy o serduszkach naszych...........ups
Też pozdrawiam serdecznie
Fajne forum
Witam Dziadek Zbyszek super temat bardzo potrzebny wszystkich co mają problemy kardiologiczne informacje doświadczenia
ludzi będą bardzo dobrą informacje piszcie dale ja nie mam doświadczenia w tej dziedzinie
Dziadek Zbyszek czytałam wiele postów bardzo konkretnie napisane dziękujemy za wszystkie wpisy pozdrawiam
Dziękuję serdecznie za pozytywne opinie o moim poście.
Wczoraj przez problemy z łączem internetowym wkleiłem dwa takie same posty.
Były w dziale "Rehabilitacja " - temat "Schorzenia kardiologiczne".
Nie zdążyłem usunąć jednego postu i poprosiłem Admina o jego usunięcie.
Nie wiem dlaczego drugi post został przeniesiony do działu "Na każdy Temat".
Zostało to dokonane przez Administratora. (!) (nie na moją prośbę).
Jeśli post Dziadka Zbyszka ma być jedynie reklamą strony internetowej to nic po nim w dziale o rehabilitacji, dlatego został przeniesiony tu.
Pozdrawiam serdecznie.