Wyjazd do Nałęczowa 1 lipca 2015r

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Re: Wyjazd do Nałęczowa 1 lipca 2015r

Post autor: Ramona2 »

Tak się zastanawiałam czy napisać coś w kwestii Nałęczowa, czy warto.Mój mąż ze względu na problemy z sercem był w Nałęczowie kilka razy i też nie był zadowolony, że w to samo miejsce. A po powrocie opowiadał jak było fajnie, bo poznał fajnych ludzi z którymi utrzymywał kontakt przez długi czas.Wiem na swoim przykładzie, że chętnie jadę do miejscowości gdzie czuję się dobrze jest to mój wybór za który płace osobiście . Teraz jadę do Nałęczowa, ze względu na zdrowie, potrzebuję wyciszenia i spokoju podleczenia :serce: i mam nadzieję, że wrócę zadowolona .Byłam w wielu sanatoriach i powiem szczerze, że wracałam zadowolona, ponieważ dla mnie najważniejsze jest moje zdrowie. Choć same miejscowości, nie zawsze przypadły mi do gustu. Więc dostając skierowanie z NFZ jestem zadowolona, że mam taką możliwość wyjazdu. Czytając niektóre wpisy odnoszę wrażenie , że osoby dostając skierowanie tak to odbierają jak by jechały za karę.Rozumiem, też , że niektóre miejscowości same w sobie nie są atrakcyjne i pewnie też nie chciała bym tam pojechać dwa razy w to samo miejsce. Zawsze szukam pozytywów w wyjeździe, najważniejsze odpowiednie zabiegi, fajne towarzystwo i miłe wspomnienia.
Pozdrawiam serdecznie
honda
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 maja 2015 15:56

Post autor: honda »

Dziekuję Wam kochani za te cenne uwagi ,spostrzeżenia i przede wszystkim głosy rozsądku.To bardzo pomaga w podejsciu do wielu aspektów mego "debiutu" :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Honda może jestem już namolna, ale powiem szczerze każdy opisuje swoje odczucia z pobytów. Każdy z nas jest inny i pewnie oczekuje czego innego. Parę lat wcześniej jak jeździł mój mąż to też Nałęczów uważałam za mało atrakcyjny, Bo jeździłam do sanatoriów w inne atrakcyjne miejsca jak Krynica Górska, Ustroń i inne. Ale teraz inaczej patrzę na Nałęczów ponieważ po traumie jaką przeżyłam moje zdrowie szwankuje i dlatego tam jadę, po ciszę, relaks i podleczenie mojego :serce: .
Pozdrawiam Cię życzę udanej kuracji i miłych wspomnień.
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

Ramona2, honda :kwiat: chyba Wam'' zazdroszczę'' :oops: tego wyjazdu do Nałęczowa, może się odgniewam i złoże wniosek, tak Ramona masz racje, ta cisza, spokój,ten wyjątkowy klimat to jest to co człowiek z chorym :serce: potrzebuje.Mam nadzieję że podzielicie się wrażeniami i tymi pozytywnymi i tymi negatywnymi z pobytu.Życzę miłego pobytu, dobrych zabiegów, jeszcze lepszego towarzystwa i wspaniałej pogody i pogody ducha też, a najwięcej niech skorzysta Wasze serduszko bo to ono jest tu najważniejsze :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Beatko nie zazdrość i nie gniewaj się na Nałęczów tylko się pakuj i wyjeżdżaj z nami.
Jadę z taką nadzieją, że odpocznę, podleczę się i spotkam fajnych ludzi.
Po powrocie opiszę swój wyjazd.
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ramona2 pisze:Beatko nie zazdrość i nie gniewaj się na Nałęczów tylko się pakuj i wyjeżdżaj z nami.
Jadę z taką nadzieją, że odpocznę, podleczę się i spotkam fajnych ludzi.
Po powrocie opiszę swój wyjazd.
Ja nie gniewam się na Nałęczów :lol: , tylko na Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy
w Nałęczowie, i na NFZ, :evil:
ale coś pomyślę może w przyszłym roku, ja mam do Nałęczowa około 120 km, to też jest dla mnie bardzo ważne.
Myślę że zrealizujesz swój cel wyjazdu na stówkę - :kwiat:
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Beatko to masz troszkę bliżej niż ja. A co Ci takiego zrobił Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy? Bo rozumiem, że masz NFZ na cenzurowanym
Pozdrawiam
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ramona2 pisze:Beatko to masz troszkę bliżej niż ja. A co Ci takiego zrobił Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy? Bo rozumiem, że masz NFZ na cenzurowanym
Pozdrawiam
odp. na priv :kwiat:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

honda pisze:Dziekuję Wam kochani za te cenne uwagi ,spostrzeżenia i przede wszystkim głosy rozsądku.To bardzo pomaga w podejsciu do wielu aspektów mego "debiutu" :kwiat: :kwiat:
Wszyscy kiedyś byliśmy debiutantami/lub będziemy/w sanatoryjnym życiu.
Z pewnością każdy miał dużo niepokojów ,szczególnie przed pierwszym wyjazdem /ja też miałam takie obawy/.
Jednak pierwszy pobyt okazał się w miarę udany,a za kolejnym razem wyjazd sanatoryjny był ...coraz fajniejszy. :D
Życzę Ci miłego,udanego pobytu,/debiutu/ w tym spokojnym uzdrowisku.
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ciekawe jak sobie poczyna koleżanka Honda, czy jest zadowolona z pobytu. Pewnie jak wróci napisze jak minął Jej pobyt.
ODPOWIEDZ