Kolonie obozy to przez miesiac a potem na zmian e z tata i mama aby zapelnic cale wakacje.Nie chodzi o interpretacje chodzi o czlowiekaserendipity pisze:Ciekawe, chyba nie wyjeżdżałyście nigdy na kolonie, czy obozy;)
W grupach zgodnych z wiekiem, oczywiście.
Temat ma wiele interpretacji.
Sanatorium -dla Kogo ?
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Sanatorium -dla Kogo ?
- Ramona2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 paź 2014 18:51
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Ja w tym czasie raz w roku wyjadę sobie na czysty wypoczynek i wcale nie do sanatorium.Dla mnie pobyt w sanatorium nie jest czystą przyjemnością samą w sobie.
- Fionka
- Przyjaciel forum

Slonko ja o tym pisze ze takie osoby jak ty maja ograniczone mozliwosci.Ja mam to szczescie w obecnej chwili ze moge wyjechac i to nie jest normalne .Dotyczy to mnie ale nie wyjade bo jestem ograniczona obowiazkami i praca.Jnni majac czas zapewne spakuja manele i wyjazd a tak nie powinno byc jezeli brakuje kasy, powinno to byc w jakis sesowny sposob rozdzielane.Juz wczesniej pisalam ze NFZ odmawial mi wyjazdy ze wzgledu na zly stan zdrowia,pierwszy raz bylam w maju w Sopocie, na turnusy jezdzilam bo jako wolatariuszka prowadzilam je.Tak na marginesie jezeli wrzesniowy szpital nie pomoze tez czekaja mnie nastepne dwie operacje.Wczesniej gadulilysmy o tych naszych przypadlosciach i jeszcze raz dziekuje bo troszke mnie podbudowalasFelice pisze:Elu chętnie oddam Ci mój trzykrotnie operowany kręgosłup,kilkakrotnie kolana,w tym jedno do wymiany w najbliższym czasie w pakiecie ze wszystkimi pobytami szpitalnymi i tymi wyjazdami "za darmochę" na ORO.
Ja w tym czasie raz w roku wyjadę sobie na czysty wypoczynek i wcale nie do sanatorium.Dla mnie pobyt w sanatorium nie jest czystą przyjemnością samą w sobie.
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Sanatorium dla staruszków...
obserwuję podczas obecnego pobytu w kurbadzie Goczałkowice - kto tu się kuruje ...
i złapałem się na spostrzeżeniu - tu jest tylko NFZ a nie ma ZUSu...
czyli najbardziej poszkodowani ruchowo - naprawdę i zarazem bardzo starzy...
dlaczego nie ma tutaj ZUS ?
- Fionka
- Przyjaciel forum

Re: Sanatorium dla staruszków...
ZUS to chyba prewecja rentowa, a jak wiekowi to nie przysluguije renta.jacky6 pisze:jeszcze jedna kwestia...
obserwuję podczas obecnego pobytu w kurbadzie Goczałkowice - kto tu się kuruje ...
i złapałem się na spostrzeżeniu - tu jest tylko NFZ a nie ma ZUSu...
czyli najbardziej poszkodowani ruchowo - naprawdę i zarazem bardzo starzy...
dlaczego nie ma tutaj ZUS ?
![]()
![]()
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Sanatorium dla staruszków...
co ma piernik do wiatraka - dedykuję czasami czytającym bez zrozumienia ...wiesniaczkaela pisze: ZUS to chyba prewecja rentowa, a jak wiekowi to nie przysluguije renta.
- Fionka
- Przyjaciel forum