Oplata klimatyczna Ustawa
Re: Oplata klimatyczna Ustawa
- Hana51
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2015 22:17
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Hana51
- Super Kuracjusz

Jak już wiem to napewno tego dopilnujędanusia64 pisze:Tak,tylko trzeba im na miejscu przypomnieć,bo mogą naliczyć.Pozdrawiam
- Hana51
- Super Kuracjusz

Z ZUS jedzie sie na 24 dnibebe14 pisze:Ja jadę z NFZ na poszpitalne i ciekawy jestem jak to jest z Zus się jedzie na 21 dni ja jadę z NFZ na 28 dni Jedna sprawę dziś załatwiłem wyrobiłem sobie ta książeczkę na 2 przejazdy pociągiem rocznie zawsze to taniej będzie dojechać o 37% dobre i to i fajne by było tej opłaty nie płacić bo i tak cienko z kasa Dobrze że to poszpitalne z NFZ mam za darmo
-
forumowicz
W ZUS się opłaty nie uiszcza ,tam się żadnych opłat nie uiszcza.
Anmozo
Ty zapłacić powinnaś albo nie ,to zależy czy do Ciebie tyczą się przepisy Ustawy o opłatach i podatkach lokalnych .
Jeśli się nie tyczą ,to Ciebie ta opłata obowiązuje ponieważ nie jesteś w Szpitalu Uzdrowiskowym.
"""....... Opłaty miejscowej oraz opłaty uzdrowiskowej nie pobiera się:
1) pod warunkiem wzajemności – od członków personelu przedstawicielstw dyplomatycznych i urzędów konsularnych oraz innych osób zrównanych z nimi na podstawie ustaw, umów lub zwyczajów międzynarodowych, jeżeli nie są obywatelami polskimi i nie mają miejsca pobytu stałego na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej;
2) od osób przebywających w szpitalach;
3) od osób niewidomych i ich przewodników;
4) od podatników podatku od nieruchomości z tytułu posiadania domów letniskowych położonych w miejscowości, w której pobiera się opłatę miejscową albo uzdrowiskową;
5)
- od zorganizowanych grup dzieci i młodzieży szkolnej.
2a. Od osób, od których pobierana jest opłata uzdrowiskowa, nie pobiera się opłaty miejscowej.
Ustawa o podatkach i opłatach lokalnych 2014 / 2015 (Dz.U. 2014, poz. 849)
Rozdział 5
Opłaty lokalne
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
A gdyby ktokolwiek chciał wymusić opłatę z recepcji Zadzwońcie na Policję ,że Ośrodek chce wymusić nie słuszną oplatę.
Bezcenne
jest ustawa i jej się trzymajmy a jeżeli ktoś chce płacić to jego wybór