Gwarek Goczałkowice zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
bewe
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2014 21:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Gwarek Goczałkowice zdrój

Post autor: bewe »

ena1969 pisze:Przestrzegam kuracjuszy przed udaniem się do Gwarka w Goczałkowicach Zdroju. Bądżcie przygotowani na to, że zaraz po zameldowaniu i opłaceniu pobytu i opłaty klimatycznej was WYRZUCĄ, nie bacząc z jak daleka przyjechaliście i jak wrócicie do domu,pomimo ważnego skierowania z NFZ poniżeni przez personel do domu!!! To spotkało bardzo szacowne starsze małżeństwo i byłam tego świadkiem ;-( Na dodatek nie zwrócono uiszczonej opłaty klimatycznej !
Nie wiem jak to z tym wyrzucaniem wyglada,ale w tym roku gdzies na wiosne moi znajomi byli własnie w Goczałkowicach w Gwarku i małżeństwo które było na ich turnusie zostało odesłne do domu.Powód-bardzo wysokie cisnienie krwi,a w przepisach NFZ jest to przeciwskazaniem gdyz do sanatorium przyjezdżaja kuracjusze ze schorzeniami różnymi(między innymi nadcisnienie)ale unormowanymi.Sanatoryjny lekarz bał sie podjąć odpowiedzialnosci ?!Moi znajomi tez nieomal zostali odesłani (małżonek)tez z powodu wysokiego ciśnienia jednak po "negocjacjach"i zapewnieniu ,ze cisnienie unormuje sie w ciagu 2-3 dni dostali jeszcze "jedna szansę"Kuracjusz nie miał w tych dniach zabiegów (według mnie słusznie)bo nie wiadomo czy mu którys nie zaszkodzi.ciśnienie musiał kontrolować kilka razy dziennie w rezultacie zostali na turnusie i wszystko dobrze sie skończyło.Uważam,że musiał być jakiś konkretny powód,bo tak bez kogoś"wyrzucać" :?: :?: :evil:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Może w NFZ myślą, że jak mamy w naszym regionie "kurorty" to mogą nas tam upychać :roll:
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2013 23:04
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: brrrelok »

w czasie mojego pobytu w 2013 w Goczałkowicach, 80% samochodów na parkingu było ze Śląskiego :( żartowaliśmy sobie że zrobili z Goczałkowic śląskie getto :evil:
bewe
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2014 21:20

Post autor: bewe »

brrrelok pisze:w czasie mojego pobytu w 2013 w Goczałkowicach, 80% samochodów na parkingu było ze Śląskiego :( żartowaliśmy sobie że zrobili z Goczałkowic śląskie getto :evil:
Bo tak pewnie jest-chcecie do sanatorium? to pac Goczałkowice :lol: przynajmniej zmiana klimatu wam nie zaszkodzi ;) być może panie z NFZ idą takim tokiem "złośliwego"rozumowania :?: :!: Skoro na wniosku każą nam zasugerować miejsce np: morze czy też góry my grzecznie (lekarz)wpisujemy a potem jedziemy do Goczałkowic to chyba nie przypadek :lol: Pozdrawiam i życzę "sugerowanych"przez nas regionów :serce:
Awatar użytkownika
Jasmina55
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 cze 2014 16:26
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Jasmina55 »

bewe Przecież w Goczałkowicach Zdrój góry niedaleko, do zbiornika wodnego blisko więc wszystko jest na miejscu. :lol: :lol: :lol: .Pozdrawiam oczekujących.
Awatar użytkownika
beab
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 10:23

Post autor: beab »

Ja do Gwarka na wiosnę a będzie już mi wbijał 6 roczek jak czekam . I jak tu ciśnienie ma nie rosnąc? :D
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Pocieszeniem jest wspaniała baza zabiegowa co nie jest bez znaczenia :)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

ewasz pisze:Pocieszeniem jest wspaniała baza zabiegowa co nie jest bez znaczenia :)

a reszta niech będzie milczeniem :-(

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Gwarek Goczałkowice zdrój

Post autor: jacky6 »

beab pisze:Ja do Gwarka na wiosnę a będzie już mi wbijał 6 roczek jak czekam . I jak tu ciśnienie ma nie rosnąc? :D
zdrowo Ci spadnie po zaliczeniu "pseudo - kuracji" ...
...
:twisted:
...
:mrgreen: :ugeek:
ODPOWIEDZ