Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Stwardnienie siatkowki co to znaczy spytalam P. Doktor.W odpowiedzi uslyszalam ze musze dbac o drugie w miare pracujace oko.To tyle za 250 zl.To byla moja trzecia wizyta u trzech roznych specjalistow, od 100 do 250 zlKlame wiem ze to cos z plamka zolta
Witaj Elu Czy masz mokrą czy suchą postać tego zwyrodnienia plamki , bo jest to istotne do dalszego leczenia . Od dwóch lat na te zaburzenie wzroku w postaci wysiękowej leczy się moja teściowa . Koszty jakie ponosisz w naszej "wspaniałej" okulistyce można zredukować korzystając z leczenia w Klinikach na terenie Czech ( jest o co najmniej 30 % taniej) . Przy tym schorzeniu niezbędne jest poddanie się jak najszybciej iniekcji leku do gałki ocznej .Lek ten nie zawsze leczy całkowicie ale hamuje patologię . Nie jest to tania kuracja gdy leczymy się prywatnie ale oczekiwanie na łaskę NFZ i okres oczekiwania może doprowadzić do dużych zmian w widzeniu które niestety nie są odwracalne .My jeździmy do Ostrawy ( namiary mogę podać na PW) i taką opiekę jaka tam jest to i za sporo lat u nas nie uświadczysz Przynajmniej 50% pacjentów jak nie więcej w tej klinice to Polacy . W początkowej fazie teściowa przyjmowała zastrzyk co miesiąc , w tym roku już jeździmy co trzy miesiące . Widać znaczną poprawę .Szkoda tylko że te zastrzyki nie są w leczeniu za granicą refundowane przez polskie NFZ
Dzieki serdeczne .Cytuje co mi napisano :Angiopatia stwardnieniowa naczyn siatkowki stopnia duzego, AMD oka prawego.Ponoc to AMD to wyrok.Bylam w najlepszej prywatnej klinice w Lodzi bo moj okulista -etatowy zalamywal rece .Ponoc sa jakies zastrzyki, nie pamietam nazwy ktore powstrzymuja to swinstwo.Bardzo drogie ,ale ponoc mam szanse na jakis program ktory pokrywa te koszty z tego wzgledu ze u mnie to jest spowodowane leczeniem choroby nowot. tarczycy -jod radioaktywny i naswietlanie.Czy te zastrzyki sa aplikowane do galki ocznej Kurcze wygralam z tym gadem a on choc kuksanca w bok mi musi dac.Nie dam sie ja silna baba.Oczka mam ladne czarne i okularki superowe.Jesli cos jeszcze wiesz na temat tego swinstwa to podziel sie wiedza .Wroga trzeba poznac zeby go zniszczyc
Elu nie zgadzam się z tym że jest to "wyrok" .Jeśli masz postać suchą to już 50 % radosci , gorzej jak mokrą ale wierz mi można to za hamować ( no niektórym nawet cofają się trochę te zmiany) . Jak masz szansę na refundację to super , byle by to nie trwało wieki a zastrzyk był podany jak najszybciej .Właśnie z powodu tego niekończącego się oczekiwania ( każdy dzień się liczy od diagnozy) bo teściowa też mogła mieć zastrzyk na NFZ w Polsce ale czas od zapisu to było około 8 miesięcy a tam w Czechach miała pełne badania i zastrzyk podany do miesiąca od diagnozy .Najgorsze że to nie kończy się na jednej iniekcji a trzeba to powtarzać kilka a nawet kilka naście razy Życzę Ci aby zmiany nie były jeszcze zbytnio zaawansowane i leczenie było szybkie i skuteczne .Powodzenia