Arka SPA Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Re: Arka SPA Kołobrzeg

Post autor: klaraklara »

Wiecie co kochani ARka to tak jak piszecie super sanatorium, bylam tam wiele razy prywatnie i swieta tez spędzałam w Arce jest tam super nie można się nudzić zawsze chciałam dostać tam sanatorium. Arka jes oddalono od molo i od centrum promenaty około 5 km jest to daleko na obiad na posiłki musialysmy gnać jak głupie wieczorem bałam się wracać rózni jacyc nie ogarnięci ludzie pojawiali się po prostu balam się , ilez można być w tym samym miejscu ludzie sanatoryjni gubia się w tym wielkim miejscu, pewnie jest bardzo fajnie, od jakiegoś czasu staram się być w centeum promenaty i tez jes cudnie , wszędzie biziutko, koncerty, imprezy, a i sam spacer.
Wszystkim będącym w Arce gratuluje bawcie się dobrze .
A czy jest takie drugie podobne miejsce w Polsce?
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Malgoniu, napisz. Jak Ci już NFZ odpisze, podziel się , jak się ustosunkowali do Twojej prośby :)). Ja kiedyś napisałam o przyznanie sanatorium w konkretnym miesiącu, odpisali, że wszyscy obywatele traktowani są równo. Tekst jak z "Misia" normalnie :)) Pozdrawiam.
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

"klaraklara" skoro byłaś w Arce i to kilka razy jak napisałaś to nie rozumiem tego krytycznego tonu
jaki pobrzmiewa w Twojej wypowiedzi.
Jeżeli jakieś miejsce mi się nie podoba to nie jadę do niego i to kilka razy.
Piszesz jak długo można przebywać w jednym miejscu.
Można gdy się wszystko ma pod ręką: morze z plażą, zabiegi, darmowe dancingi, ładne otoczenie do sp-acerów lub do posiedzenia na ławeczce itd.
Nikt nikomu nie każe siedzieć w jednym miejscu.
Jeżeli nie ma się samochodu to można podjechać autobusem do centrum za 2,80zł, przejść się po molo raz lub dwa i mnie to wystarczyło.
No chyba, że Ty lubisz tłok jaki panuje na promenadzie. Ja przeszedłem się raz i miałem dość.
Na pierwszy rzut oka wydaje się, ze jest to moloch, ale po dwóch dniach nie czuje się tej wielkości i tych ludzi.
Do południa część jest na zabiegach, a goście hotelowi na plaży lub w mieście, po południu większość na plaży lub na spacerach,
wieczorem część się bawi na dancingu, część spaceruje, jeszcze inni piją sobie piwko na zewnątrz przy muzyczce.
W ogóle nie czuje się atmosfery molocha, a atmosfera jest wręcz kameralna. Ja tak to odbierałem i
nie słyszałem aby się ktoś zagubił w labiryncie korytarzy.
Jak dla mnie to że daleko od centrum to plus, ale każdy ma swoje upodobania.
Super obiekt, super atmosfera, wszystko super, super, super i na pewno tam jeszcze zawitam- może już w przyszłym roku. :D
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sinobrody chyba nie zrozumiałeś mojego postu, nic złego nie napisałam o Arce tylko to żenie chcę wraca ponownie na 21 dni bo nie tylko Arka jest w Kołobrzegu atrakcyjna jako obiekt sanatoryjny, każdemu życzę takiego przydziału, muzyka i atrakcje w Arce to super sprawa ale takie sa tu i tam w Kołobrzegu ze wszystkich wspaniałych miejsc i tak sanatoryjni goście nie korzystają . Lubie tam spędzać parę dni a zwłaszcza świątecznych.
Pozdrawiam wszystkich .
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

"klaraklara" napisałaś:
Arka jes oddalono od molo i od centrum promenaty około 5 km jest to daleko na obiad na posiłki musialysmy gnać jak głupie wieczorem bałam się wracać rózni jacyc nie ogarnięci ludzie pojawiali się po prostu balam się , ilez można być w tym samym miejscu ludzie sanatoryjni gubia się w tym wielkim miejscu, pewnie jest bardzo fajnie, od jakiegoś czasu staram się być w centeum promenaty i tez jes cudnie , wszędzie biziutko, koncerty, imprezy, a i sam spacer.
Jeżeli to nie jest krytyka to faktycznie nie rozumiem.

Dla Ciebie daleko od centrum to zarzut, to źle, a dla mnie wręcz przeciwnie.
Spacerowałem tą promenadką w kierunku miasta o różnych porach - także późnowieczornych i
jakoś nigdy nie spotkałem " jakichś takich nieogarniętych". Spacerowali kuracjusze, wczasowicze, może i
mieszkańcy, również z dziećmi w różnym wieku chociaż pora była bardzo późna.
Nie twierdziłem, że Arka to najlepszy obiekt na świecie bo zaraz obok jest obiekt, który posiada jedną gwiazdkę więcej,
ale w sanatorium o takim standardzie nie byłem. Jadąc prywatnie za 3 tyg. pobyt sanatoryjny i to wszczycie sezonu musiał bym zapłacić pewnie
jalieś 10 tyś. a zapłaciłem jedynie 400zł.
Nie zrozum mnie źle, to Twoja sprawa co lubisz i gdzie lubisz wypoczywać.
Lubisz mieć wszędzie bliziutko, lubisz atmosferę promenady to lubisz, ale po co w takim razie wybierałaś Arkę i to kilka razy?
Po to aby "gnać jak głupia" na posiłek, albo spotykać "jakichś takich".
Mogłaś wybrać chociażby "Perłę Bałtyku" i miała byś wszędzie bliziutko, tak jak lubisz.

Pozdrawiam i życzę wypoczynków lub kuracji sanatoryjntch w miejscach które lubisz. :D :D :D
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Suzen pisze:Z tego co mi wiadomo,to w Mewie przestrzegano godzin powrotów do 22.00. :(
Cóż, Arka to "inna bajka..." :roll: 8-),a jaka miła ;)
..i Tutaj się Mylisz !

W Mewach od nr I do V oraz Perle Bałtyku od godz 21,30 rozpoczyna się obchód pielęgniarski z zeszytem formatu A-4.
Gdzie są robione krateczki z potwierdzeniem bytności delikwenta w pokoju , a gdyby zdarzyło się nie być w pokoju przed 22,00 to od godz 22,10 rozpoczyna się Telefoniada po pokojach z niejednokrotnym zawezwaniem do dyżurki.
Pewien Pan ,który notorycznie nie był obecny podczas obchodu gdy został zawezwany miał ze sobą gacie do uprania. :lol:
Oczywiście NIE WSZYSCY są tak mocno zaangażowani w sprawdzanie , ale MISZCZEM tak Miszczem jest osławiona Pani mgr pielegniarstwa ,Kobieta ,która notorycznie Twierdzi ,ze znowu przyjechali ...darmozjady
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

O la, la. Okazuje się, że jestem szczęściarzem.
Parę tych sanatoriów zaliczyłem, ale z takimi kontrolami nie spotkałem się nigdzie.
Nikt w tych sanatoriach w których byłem nie sprawdzał obecności w pokojach.
Może jakieś pojedyncze kontrole się trafiły, ale to był naprawdę margines o którym nie warto wspominać.
Utrudnienia były o tyle, że zamykano obiekty o 22, 22 z minutami, ale zawsze można było się dogadać, nie było problemów
gdy np. w sobotę chciało się potańczyć do 24 to nie było problemów.
W Arce zamknąć obiektu nie było można bo to przede wszystkim hotel i na dodatek pokoje na parterze
miały wyjście poprzez drzwi balkonowe bezpośrednia na plac. Może i personel bardziej na czasie, a nie jak za zamierzchłej komuny? :lol: :lol: :lol:
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: emi13214 »

"Sinobrody" popieram w 100% Twoje wypowiedzi. Jestem obecnie w Arce i niczego mi tutaj nie brakuje, nic mi nie przeszkadza i bardzo dobrze się czuję w sanatorium na poziomie 4*.
Ci co piszą różne bzdury na temat Arki po prostu zazdroszczą, bo krytyka jest owszem dozwolona, ale trzeba się zastanowić co się krytykuje.
Jeśli pewne osoby tu były i im się nie podoba, to nie wiem czego jeszcze można oczekiwać od sanatorium z NFZ za 500 zł - 3 tygodnie pobytu. Ale szkoda dyskusji na ten temat.
Wszystkim polecam Arkę Medical Spa!!!!
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

klaraklara pisze:Wiecie co kochani ARka to tak jak piszecie super sanatorium, bylam tam wiele razy prywatnie i swieta tez spędzałam w Arce jest tam super nie można się nudzić zawsze chciałam dostać tam sanatorium.
czy tego nie doczytaliście moi drodzy przecież nie jest wcale krytyka ?
------------------------------------------------------------------------------------------------
a to poniżej ,to po prostu moje prywatne zdanie,

Arka jes oddalono od molo i od centrum promenaty około 5 km jest to daleko na obiad na posiłki musialysmy gnać jak głupie wieczorem bałam się wracać rózni jacyc nie ogarnięci ludzie pojawiali się po prostu balam się , ilez można być w tym samym miejscu ludzie sanatoryjni gubia się w tym wielkim miejscu, pewnie jest bardzo fajnie, od jakiegoś czasu staram się być w centeum promenaty i tez jes cudnie , wszędzie biziutko, koncerty, imprezy, a i sam spacer.
-------------------------------------------------------------------------
Wszystkim będącym w Arce gratuluje bawcie się dobrze .
A czy jest takie drugie podobne miejsce w Polsce?

kochani nikomu nie odradzam Arki wręcz przeciwnie zyczę przydziału z NFZ , pozdrawiam Emi i Sinobrodego .
Awatar użytkownika
Maria K
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 maja 2015 14:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Maria K »

Ja też jestem szczęściarą,bo też mię nigdzie nie sprawdzali. ;)
ODPOWIEDZ