SANATORIUM "AGAT" JELENIA GÓRA

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: SANATORIUM "AGAT" JELENIA GÓRA

Post autor: forumowicz »

Zbigniew- I pisze:Taaaak, Kruszynko :kwiat: o ile pamiętam to na lewo od wejścia jest portiernia i musisz przejść koło niej. Na balkony na parterze też trzeba liny. Ty się nie śmiej tylko podziel się pomysłami. :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: na lewo na bank recepcja :lol: :kwiat:
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Zbigniew- I »

Zosiu :kwiat: a jak do mnie przyjedzie żona (niekoniecznie moja) na większość pobytu, to będę pod jej opieką i mojemu zdrowiu nic nie będzie groziło, to da się załatwić przepustki?, choćby ciche.Ja jestem jak myszka, tylko trochę większy
180/92. :lol: :lol: :lol:
Kruszynko :kwiat: , ja znam Agat, tylko te 7 lat przerwy.......... :roll:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zbyszku 7 lat przerwy? :o :lol: może Agatu juz nie ma :o :lol: :lol: :lol:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Jeśli przyjedzie Twoja własna - to 1 os. pokój załatwi sprawę i nie będziesz potrzebował wolnych nocek :lol: a jeśli cudza :o hm......to jeśli lekarzem będzie facet to może ......potrzebę zrozumie ale nie licz na więcej niż jedną no może dwie krótkie przepustki- jeśli będzie bardzo wyrozumiały :lol: . A jeśli będzie Pani doktor to w ogóle nie proś .....chyba , że to ona byłaby wybranką ;) :oops: Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kruszynko :kwiat: od siedmiu lat byłem tam już pięć razy po trzy tygodnie i w sierpniu poprzedniego roku jeszcze Agat stał.
Zosiu :kwiat: z tą jedynką to niezły pomysł. Przecież nikt nie żąda atu ślubu, a jeśli nawet nazwisko się nie zgadza, to przecież po ślubie nie musi się zmieniać swojego. Myślę, że część małżeństw w sanatorium jest właśnie taka :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Raz jeszcze ponawiam temat. Wyjeżdżam we czwartek.A jedynkę już mam. YES!!!YES!!!YES!!! :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zbigniew- I pisze:Raz jeszcze ponawiam temat. Wyjeżdżam we czwartek z Radomia do Cieplic. Mogę kogoś zabrać.
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Od dwóch tygodni z kawałkiem (o dwa dni wcześniejszy przyjazd) jestem w "Agacie". Jedynkę należy zamawiać natychmiast po otrzymaniu skierowania, poprzez internet na stronie sanatorium (opłata rezerwacyjna po przyjeździe 15 zł.). Kto dostanie, jak ja, przydział zbyt późno pozostaje tylko nieodparty urok osobisty (jak mój :lol: ), aby tą jedynkę wykopać choćby z podziemi. Pokoje bez szału, ale czyste, schludne, każdy z balkonem, telewizorem (za opłatą około 60 zł.), radiem,telefonem,czajnikiem, szklanką,filiżanką, sztućcami, dwoma talerzykami,fizelinką i ręcznikami. Gościa można przyjąć za dopłatą 50 zł. na dostawkę. Wszyscy są jednakowo traktowani, czy to poszpitalni czy NFZ i tylko prywatni mają inną salę na posiłki.Dużo jest Niemców i Izraelczyków.Wyżywienie i zabiegi bez szału, ale na miejscu i porządna średnia krajowa.Cały personel sanatorium jest po prostu przemiły :kwiat: :serce: :kwiat: i pomocny w każdej sytuacji. Nikt tu nikogo za nic nie ściga jeśli nie ma jakichś ekscesów. Wieczorki taneczne w kawiarence z parkietem 2x2 m, ale właśnie dobudowują taras, będzie lepiej. W takie upały jak obecnie, przydała by się lodówka w pokoju, ale trudno. Jest tylko możliwość przechowywania leków, które tego wymagają w pokojach pielęgniarek. Internet trudno złapać.Zabiegów nie można zbyt szybko załatwić, gdyż np. kąpiele zaczynają się od 10.00, ale przy odrobinie szczęścia :roll: o 11.00 można już wybyć w góry lub na prywatną wycieczkę. Z tego powodu mam mgliste pojęcie o jakości obiadów, gdyż byłem jak dotychczas tylko na dwóch. Winę za to ponosi przepiękna okolica. Wycieczki zorganizowane są częste i ciekawe, choćby do Pragi, Wiednia, Drezna, Czeskiego Raju, Szwajcarii Saksońskiej, Szprewaldu, Zamku Książ itp.. Można je zamówić na miejscu. bilety na Termy Cieplickie (230m stąd) należy kupować w recepcji na miejscu, gdyż sanatorium ma zniżki i za 21 zł. jest pełny pakiet ze SPA, a kupowane w Termach to 25 zł. tylko na baseny. Można tu spokojnie w miłej atmosferze spędzić pobyt. Malkontentów, którym wszystko nie pasuje odsyłam na pobyt do Baden Baden (oj miałem dwa razy nie powtarzać :lol: :lol: :lol: ) Z forum, jest tu jeszcze przemiła koleżanka z małżem, ale na wczasach, może pokaże zdjęcia z Cieplic i okolicy, to profesjonaliści. Jutro pokażę im Adrschpaskie Skalne Miasto, polecam wszystkim.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Super Zbigniewie, że opisałeś swój pobyt :)
Kuruj się dalej w dobrej atmosferze :)
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Ewasz :kwiat:, mam jeszcze zdrowie, to mogę się kurować! :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ