Witam
Możliwe, że komuś pomoże ten krótki opis mojej przypadłości z kręgosłupem. Jestem rok po operacji odcinka L4/L5 i...?
...i wszystko jest w jak najlepszym porządku, a zaczęło wszystko bardzo dawno temu w odległej galaktyce (żartuje)

8lat temu, kiedy to pierwszy raz mnie postrzykło (rwa kulszowa, jeszcze wtedy nie wiedziałem co to) zaczęła się rehabilitacja, która pomogła na kolejne 3lata bez bólu, potem rwa kulszowa pojawiała się coraz częściej, aż pewnego dnia siekło mnie tak, że miałem już kłopoty z chodzeniem, wizyta u ortopedy mnie załamała, wręcz przeraziła, diagnoza - opadająca stopa, natychmiastowa operacja, inaczej nie będę w ogóle chodził. Pięknie! I tu napiszę kto i jak mi pomógł, możliwe, że te informacje się komuś przydadzą.
Ortopeda dał mi namiary na neurochirurga, który jest jak się później okazało najlepszy w swoim fachu (nie przesadzam) tym doktorem jest Pan Robert Chrzanowski z Krakowa, jest ordynatorem szpitala Dietla w Krakowie. Szpital ten zajmuje się takimi operacjami, nie tylko kregosłupem, ale też kolanami, ogólnie ortopedią. Opiszę tu pokrótce jak się dostać do niego na wizytę, bo graniczy to z cudem, którego ja doświadczyłem

Zapisałem się prywatnie na wizytę do niego w jego gabinecie i w szpitalu, gdzie też prywatnie przyjmuje, ale terminy są tak odległe, gdzie w moim przypadku nie można było czekać. Jeśli macie badania bolącego Was miejsca (najlepiej MRI nie RTG) to można bez umówionego terminu podejść do jego gabinetu na Moniuszki w Krakowie (pełny adres i tel znajdziecie w internecie) nikogo nie odsyła z kwitkiem. Jeśli chodzi o operację to nigdy się nie podejmie jeśli by było jakiekolwiek ryzyko. Mnie wstawił silikonowy dysk i tytanową wstawkę z dwiema śrubami, nie boli już nic (oczywiście cały czas rehabilitacja, coraz rzadsza, na początki 5raz dziennie, schudłem 14kg

) po wizycie kontrolnej kazał mi doktor zapomnieć o jakiejkolwiek operacji, że była wykonywana, mam żyć normalnie tak jakby jej nigdy nie było, więc żyje, biegam, jeżdżę na rowerze i oczywiście ćwiczę, ale już dwa razy na tyd. Jeśli znudził Wam się ból i chcecie się go pozbyć polecam wizytę u tego właśnie doktora, która do niczego nie zobowiązuje.
Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrowia!