Uniejów 2015
-
forumowicz
Re: Uniejów 2015
Ja juz pisałam,że tance są w sanatorium. W tygodniu przy muzyce mechanicznej, raz w weekend gra zespół ( rok temu tak było)majka53 pisze:Mam od 12 października Uniejów.trosze poczytałam i dzięki.A może ktoś wie coś jak z tancami tam jest...
Przy termach jest klub Nautilus, ale to typowe dicho wiec zaczyna się ok 23. Ale fajnie jest wiec warto sie postarac...
-
alcza
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 04 lut 2013 09:58
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Obiecuję dostarczyć świeże wiadomości i opinie
-
Aga11972
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 11 sie 2015 19:40
- Staż sanatoryjny: 1
Ciekawe czy nadal taki rygor - 22 obchód i do łóżeczekalcza pisze:Będę w Uniejowie w dniach 18 wrzesień - 11 październik
Obiecuję dostarczyć świeże wiadomości i opinie
-
alcza
- Aktywny Kuracjusz

Już nie mogę się doczekać na tą moją konserwację okresową...
[link]
Powód: usunięto link
-
forumowicz
Jedziesz na jakiś kurs tańca?majka53 pisze:Mam od 12 października Uniejów.trosze poczytałam i dzięki.A może ktoś wie coś jak z tancami tam jest...
-
forumowicz
-
forumowicz
Ja np jestem typem sowy i przymusowe siedzenie w pokoju od 22 jest dla mnie męką.
- majka53
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 sty 2015 23:58
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
-
alcza
- Aktywny Kuracjusz

Ośrodek komfortowy, ładny, bardzo dobre warunki lokalowe. Cudowny widok z okien na stary park…
Do basenu blisko. Tam masaże w solance, basen pływacki, sauny wszelakiego rodzaju, słoneczna łąka, grota śnieżna – można fajnie spędzać wieczory. Kuracjusze mają zniżkę 20% na bilety.
Jest gdzie spędzać czas po zabiegach. Polecam trasę w stronę zagrody młynarskiej albo wałem wzdłuż Warty. Wokół hotelu też jest przepiękna aleja spacerowa prowadząca do zamku i term. Można też podreptać po Uniejowie. Jeżeli ktoś lubi zacisze (ja baaardzo) to na pewno będzie zachwycony. W zagrodzie młynarskiej jest niepowtarzalny klimat - koniecznie trzeba tam iść na ciasto. W restauracji na zamku też podają fajne desery.
Wcześnie już się robi ciemno więc wieczorem można iść na basen, potańczyć w barze lub zrelaksować się w hotelowym SPA. W holu jest też bilard i miejsca z wygodnymi kanapami gdzie można się spotkać, pograć w karty itp. Internet jest w pokojach
Obsługa miła i kompetentna. I tutaj duży szacunek dla zespołu rehabilitantów. W pierwszy dzień byłam w szoku: na sali gimnastycznej 2 osoby obsługi i ze 20 kuracjuszy... Jak to w pierwszy dzień my jeszcze „nie kumaci” a ta dwójka rehabilitantów robiła krioterapię, termożel i prowadziła gimnastyki indywidualne. Trochę byłam zdegustowana ale oni NAPRAWDĘ dali radę
Gimnastyka zbiorowa urozmaicona. Dla kuracjuszy po świeżych urazach na materacach a dla bardziej sprawnych Zumba Rehabilitanci tam pracujący to naprawdę ludzie wykonujący swoją pracę z pasją. Myślę, że sporo osób wyjedzie zarażonych do systematycznego uprawiania sportu a na pewno uzależni się od Zumby.
Jedzenie przepyszne
Do gabinetu pielęgniarek już nie wchodzi się z taką przyjemnością jak na oddział rehabilitacyjny… Ja się tam czuję jak intruz.
Okazuje się, że jest problem z korzystania z wagi. Stoją dwie w holu ale każda waży inaczej... W gabinecie pielęgniarek stała dokładna ale paniom przeszkadzała więc ją schowały. Chyba prościej by było ją wystawić na korytarz ale może byśmy popsuli...
Obchody rzeczywiście są. Jest to przeprowadzone w przyjaznym wydaniu: pielęgniarka z lekarzem dyżurującym pukają i pytają czy wszystko ok. Jeżeli kuracjusze już śpią to wchodzą do pokoju i sprawdzają czy kuracjusze są na swoich miejscach… Trochę to żenujące ale jest taka zasada.
Podsumowując. Ja jestem baaardzo zadowolona. Wiem, że zabiegi podleczą mój stytrany kręgosłup i obolałe kolana, mam nadzieję że zgubię zbędny balast, naładuję akumulatory Polecam