Komercjuszek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Komercjuszek

Post autor: forumowicz »

Aniu, Andrzeju :)
Z tego co wiem,żadne standardy nie przewidują jeszcze sterowania pogodą ;)
Przepraszam, ale wciąż nie widzę minusów w tej wypowiedzi.
1, 5 h oczekiwania na lekarza- co dało nam pół godziny na pacjenta. To źle? Chyba chcemy,żeby lekarz nas zbadał dokładnie, a nie przydzielił zabiegi nie zagłębiając się w historię choroby, jak to bywa w wielu sanatoriach.
Zgadzam się z tym,że zabiegi nie powinny być zaplanowane w tych samych godzinach co posiłki. Ale z opisu wynika, że miało to miejsce pierwszego dnia i tylko dlatego,że stała kolejka. Nie zauważyliście,ze Polacy KOCHAJĄ stać w kolejkach? I że MUSZĄ mieć wszystko załatwione na już, chociaż w sanatorium tak naprawdę nigdzie im się nie spieszy ? :)
Brak ręcznika? Moze chwilowo pralnia nie dowiozła, to przecież może się zdarzyć. Jestem pewna,że za godzinę lub następnego dnia ręczniki były.
Wynoszenie śniadania ze stołówki? Hmm.... Bywałam w rożnych hotelach- 5* także. Nigdzie, gdzie jest formuła all in nie można wynosić jedzenia, więc nie wiem skąd zdziwienie.Za to nawet w najpodlejszych sanatoriach osoby, które miały kłopot z poruszaniem się dostawały posiłki do pokoju. Wystarczyło zgłosić to lekarzowi/pielęgniarce. Zrobiłaś to Aniu?
Co do zabiegów w sobotę- to dzień, kiedy jest ich zdecydowanie mniej niż w tygodniu, wiec jest większe prawdopodobieństwo ,że będzie "okienko". Moze w pozostałe dni rzeczywiście było pełne obłożenie? Dla mnie to normalna sytuacja- spotkałam się z tym prawie wszędzie.
A te nieszczęsne drzwi.... Aniu, nie mogłaś poprosić kogoś by Ci przytrzymał? No kurcze :(
Nie wiem, moze kiedyś powstaną sanatoria , w których będzie pogoda dostępna na życzenie, pacjentów doniesie się w lektyce a ich bagaże zostaną dostarczone do pokoju samolotem ;)
No trochę żartuję, ale poważnie- nie wiem o co chodzi z tym " nieprzyjaznym" sanatorium.Tym bardziej,ze napisałaś wcześniej ,że warunki bytowe, zabiegi i posiłki są bardzo dobre.
Od razu mówię- nie byłam w Włókniarzu, nie jestem właścicielem, żoną właściciela ani nie mam tam udziałów ;)
Pozdrowienia :) Aga
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Post autor: Anka »

Witaj AgoC
Nadal nie rozumiesz co chce powiedzieć i właśnie dlatego nie piszę na forum.TO co napisałam to tylko informacja!!
I tutaj się mylisz ręczników nie było tylko 1 x przez 10 dniowy mój pobyt były wymienione.Jestem" dużą dziewczynką" umiem sobie radzić.Co do posiłków to nie byłam tym zdziwiona bo to normalne/to też była tylko informacja/AgoC Ty mój wpis odbierasz jako atak ale tak wcale nie jest po prostu pecha miałam i tyle.Co do drzwi to w całym Włókniarzu są przed drzwiami przyciski i drzwi otwierają się automatycznie a w bloku A1 nie ma/to też informacja/
Szkoda,ze nie byłaś w Włokniarzu wiedziałabyś o czym piszę,Co do niepełnosprawności to nie byłam na tyle niesprawna,żeby prosić o posiłki do pokoju.
Jeszcze jedna informacja w bloku A1 wszystkie drzwi są o godz 22 zamykane/to nie jest atak!/ Owszem można przyjść później ale przez główną recepcję ;)

Pozdrawiam i proszę zakończmy tą dyskusję bo ona prowadzi do donikąd.

Jeszcze raz powtarzam nikogo i niczego nie atakuję tylko po prostu opisuję. :)
forumowicz

Aniu, nie wiem zatem dlaczego odbierasz moje zdanie jako atak :)
Opisałaś minusy sanatorium- ja odpowiedziałam,że jak dla mnie ich w tym opinie NIE MA ;)
No przysięgam- nie przyszłoby mi do głowy opisywanie,ze nie miał mi kto drzwi przytrzymać :) Ręczniki standardowo wymieniane są wszędzie co tydzień ( ja w domu też tak wymieniam, Ty częściej? )Hotelowym zwyczajem jednak jest położenie brudnego ręcznika na podłodze- wtedy jet znakiem dla p. pokojowej ,ze jest brudny. Robiłaś tak?
I nie fochaj się, zwyczajnie rozmawiamy przecież ;)
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Post autor: Anka »

Droga AgoC!

Powinnam mój wpis zatytułować"Moja przygoda z Włokniarzem"

Nie byłam pierwszy raz w sanatorium.Nie opisuję też ile razy wymieniam ręczniki w domu ;) bo to nie ten temat.Natomiast jeślibym rzucała ręczniki na podłogę/dziękuję za darmową lekcje chociaż wiem jak sie to robi ;) /to codziennie musiałabym używać ręczniki z podłogi :lol: :lol:
Dalej ja nie opisuję,ze nie miał mi kto drzwi otworzyć tylko jak jest w Włokniarzu.
Daleka jestem od focha :) natomiast nie widzę powodu aby na ten temat rozmawiać. Teraz bez obrazy nie pytam co Ci by przyszło do głowy opisując swój pobyt i ile razy wymieniasz ręczniki w domu.Natomiast życzę Ci korzystać z tego samego ręcznika do kąpieli siarczkowych i do kąpieli osobistych

Powtarzam opisałam moją przygodę z Włókniarzem i ona jest tylko moja/moze nie?/ i Ty nie znając obiektu możesz się z tym nie zgadzać.Masz takie prawo.

Dziękuję za rozmowę pozdrawiam
Mrowka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lip 2013 16:06

Post autor: Mrowka »

Witam.
W pełni zgadzam się z tym co napisała Anka,Włókniarzowi jeszcze wiele brakuje do miana bardzo dobrego i przyjaznego dla kuracjuszy sanatorium.Owszem jest tam droga,a w A1 nawet bardzo drogo, a standard - cóż każdy ma prawo do własnej oceny i do wyrażania jej na forum /moja ocena jest podobna do oceny Anki/. Wiem o czym piszę bo byłem we Włókniarzu i nie było to moje pierwsze sanatorium,w którym przebywałem w ostatnim okresie.
forumowicz

Anka pisze: Daleka jestem od focha :) natomiast nie widzę powodu aby na ten temat rozmawiać.
OMG :shock:
Kocham, jak ktoś zaczyna rozmawiać a gdy inny mu odpowiada, to rzuca takim tekstem :o
Za życzenia korzystania z brudnego ręcznika dziękuję. Nie miewam takich problemów.
Awatar użytkownika
bodana2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2012 18:05
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: bodana2 »

Popieram Ankę w jej komentarzach. Ma prawo wypowiadać swoje opinie, bo była we Włókniarzu. Nawet jeżeli są to opinie subiektywne, ale ma do tego prawo. Nie rozumiem jednak ludzi, którzy oceniają i komentują jej wypowiedzi. Uważam, że osobiste odczucia nie podlegają ocenie, szczególnie ze strony osób, które nie mieszkały nigdy we Włókniarzu. Potwierdzam: Włókniarz to moloch. niezbyt przyjazny gościom komercyjnym, otrzymałam pokój, który nie był przygotowany. Przykład: 2 razy usuwano u mnie usterkę w łazience, 3 razy reperacje przy telewizorze i komputerze. Logistycznie szwankuje stołówka: maleńki szwedzki stół i 2 pojemniki z wrzątkiem na ok. 200 osób. Ciasno i kolejki przy śniadaniu. Plus jeszcze wiele innych rzeczy. Jak ktoś zada konkretne pytanie chętnie odpowiem. Uważam, że za 230 zł dziennie można oczekiwać czegoś więcej.
forumowicz

Ludzie, ja nie mówię ze ktoś nie ma prawa wypowiadać się. Umiecie czytać ze zrozumieniem? Czy nie bardzo?
forumowicz

No ale ok- skoro taki trynd ,ze trzeba narzekać... To Równica była słaba, bo ząb mnie tam bolał :lol:
forumowicz

Moja mama teraz jest ze swoim partnerem w Ciechocinku, w sanatorium Zdrowie. Mama ma skierowanie z NFZ, partner pojechał komercyjnie. Za 21 dniowy pobyt płaci 3350 zł. Mają apartament 2 pokojowy- sypialnia i salon. Są zadowoleni z warunków, zabiegów i jedzenia.
Doba przy pełnym turnusie to 160 zł. Ale może są mało wymagający? Nie wiem
Zablokowany