Sanatorium Gracja - Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
vecctra
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2011 17:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatorium Gracja - Ciechocinek

Post autor: vecctra »

Witam.
Dostała skierowanie z ZUSu do sanatorium Gracja w Ciechocinku.Szczerze mwiąc nie wiem czy się cieszyć czy płakać po tym co przeczytałam tutaj. Mój turnus zaczyna się 18 czerwca br. Proszę o jakieś informacje osób które w tym roku byly w Gracji. Przede wszystkim czy można przyjechać dzień wcześniej i ile się płaci wtedy za nocleg. Będę jechała samochodem z Mińska Mazowieckiego przez Warszawę. Może ktoś ma skierowanie w tym czasie z okolic.Pozdrawiam i czekam na jakieś, oby pomyślne, wieści :P
kpk
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2011 16:07

Post autor: kpk »

zus ma zawsze fajne turnusy niebój się dasz rade :D :D :D a co do pokoju to nieda rady ale znajdziesz pokoje kosztują około 40zł
vecctra
Kuracjusz
Kuracjusz

Dzięki za pocieszenie.Może faktycznie nie będzie tak źle :) pozdrawiam :)
maciekgrrrrr
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 sty 2011 21:30

Post autor: maciekgrrrrr »

Dobrze jest sie naczytac takich zlych komentarzy pozniej nastepuje mile zaskoczenie.Ja tak mialem pojechalem przerazony do Gracji i bylo na prawde fajnie :P
vecctra
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam :)
Mam przyznane sanatorium z ZUSu w Gracji. Proszę o informacje jak wygląda sprawa z L4. Czy to lekarz kierujący wystawia L4 czy w sanatorium wystawiają?
Dzieki za odpowiedź :)
maciekgrrrrr
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 sty 2011 21:30

Post autor: maciekgrrrrr »

Zwolnienie L4 wystawia sanatorium ostatniego dnia pobytu
vecctra
Kuracjusz
Kuracjusz

Dzięki za wyjaśnienie :) Pozdrawiam :)
zbyszek19
Na forum od: 25 kwie 2011 20:12

Post autor: zbyszek19 »

Jadę do Ciechocinka do sanatorium GRACJA w czerwcu. Proszę osoby, które niedawno wróciły o opinie. Interesują mnie informacje o warunkach w pokojach i wyżywieniu oraz zabiegach. Będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam.
j46
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 11 mar 2011 12:22

Post autor: j46 »

Wczoraj wróciłem z pobytu w Gracji i powiem szczerze- jestem mile zaskoczony personelem.Rehabilitanci bardzo mili i uprzejmi , mógłbym wymieniać z imienia lecz szczególnie w pamięci pozostanie mi Pan Józef pełen dobrych rad ,wyrozumienia oraz pełnej kontroli nad podopiecznym.Jeżeli chodzi o warunki pobytu to są nie najgorsze jedzenie także, tak jak pisze maciekgrrr ja także z chęcią bym tam powrócił z powodu dobrej rehabilitacji , przynajmniej w moim przypadku taka była.
moni
Na forum od: 03 maja 2011 14:33

Post autor: moni »

Kilka dni temu wróciłam z sanatorium Gracja w Ciechocinku.(Muszę przyznać ,że nie bardzo chciałam tam jechać po tych wszystkich negatywnych opiniach).Okazało się jednak ,że rehabilitanci i personel to wykwalifikowani,bardzo mili ludzie .Wymagania wobec kuracjuszy wysokie a jednak mimo to bardzo , bardzo miło będę wspominała ten turnus. Pozdrawiam serdecznie wszystkich którzy przebywali tam od 07/04/2011 do 30/04/2011.
ODPOWIEDZ