"Rafał" w Busku Zdroju

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

"Rafał" w Busku Zdroju

Post autor: forumowicz »

Poproszę o świeże informacje o sanatorium "Rafał" w Busku Zdroju? Jak tam jest w środku? Pokoje? Zabiegi? Personel?
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2012 13:10
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 8

Re: "Rafał" w Busku Zdroju

Post autor: danusia57 »

Witaj,Kaowiec,byłam w tym sanatorium w listopadzie 2013r,więc nie wiem czy to są świeże informacje.Mieszkałam w wyremontowanym 2os pokoju z łazienka i balkonem,od strony zachodniej,a o tej porze roku to było ważne.W pokojach było TV,a nie było internetu.Małe stanowisko komputerowe jest przy recepcji.Przy zapisie proponują dobrowolne ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków.Pokoje od strony wschodniej były remontowane,to teraz pewnie ładne.Jest dwóch(trzech) lekarzy,może będziesz miał większe szczęście niż ja i trafisz do dobrego(kuracjusze zapisywali się do niego na wizytę).Była kobieta na wózku inwalidzkim,na szczęście z córką,bo na schodach były kładzione ,,szyny''tak to wygłądało i jakoś dawały radę żeby zjechać te parę schodków na zabiegi.Rehabilitanci spoko,sala gimnastyczna nie wykorzystana,małe interesowanie kuracjuszy.Z zabiegów dają kąpiele siarkowe,ale po to jedziemy do Buska.Gdybyś miał pytania to postaram się na nie odpowiedzieć, pozdrawiam
forumowicz

danusia57 pisze:Była kobieta na wózku inwalidzkim,na szczęście z córką,bo na schodach były kładzione ,,szyny''tak to wygłądało...
Łoj, łoj...
A to sanatorium reklamuje się jako w pełni przystosowane dla osób niepełnosprawnych. Kłamią :!:
forumowicz

No tak. Przecież na stronie "Rafała" stoi jak byk: " Budynek jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych, a dodatkowo jego architektura zapewnia łatwe poruszanie się we wnętrzach."
A zatem?
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam,ja napisałam że ,,szyny'' leżały na paru schodkach na zabiegi :o ,a poza tym była winda i szerokie korytarze.
Może od 2013r jest już tak ładnie jak piszą na swojej stronie internetowej,pozdrawiam
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2013 23:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: brrrelok »

moi rodzice byli w Rafale w IV-V.2014 roku i nie było utrudnień dla osób niepełnosprawnych, byłem u nich i z tego co pamiętam to w budynku jest winda, na "mniejszych" schodach były szyny a wzdłuż większych był wyciąg na wózki
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No i wszystko się wyjaśniło :? pozdrawiam
Awatar użytkownika
Iza03
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2014 12:37
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Iza03 »

Witam :kwiat:
Byłam w sierpniu 2013, ogólnie wszystko w porządku. Miałam pokój 2-os od strony wschodniej, (na parterze bez balkonu) - i to jest mały minusik. Przed oknami drzewa,
zero słońca, ponuro. Wszystkie zabiegi na miejscu :)
forumowicz

Ciekawe, czy po owych szynach na schodach mogą samodzielnie przejechać (w górę i w dół) wszystkie osoby na wózkach, bez pomocy innych ludzi?
W "Rafale" nie ma basenu, prawda?
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kaowiec,bez pomocy drugiej osoby raczej nie :cry: w Rafale nie ma basenu,tylko wanny :lol:
ODPOWIEDZ