Fajny film wczoraj widziałem
-
forumowicz
Re: Fajny film wczoraj widziałem
https://www.youtube.com/watch?v=K6YcXOmgRmc
Powtórzę bo strona się przesunęła
-
forumowicz
Ja również go obejrzałam , mamy naprawdę dobre polskie filmy, tylko ,że jeśli w telewizji to właśnie, trzeba puścić to o północy
Dziwne są ludzkie losy, a serce potrafi dokonywać zaskakujących wyborów
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 5
Tak, te późne godziny z naprawdę dobrym filmem są niestety czasem nie do przebrnięcia
-
forumowicz
-
forumowicz
Polecam film biograficzny .
-
Dziennikarz "Los Angeles Times" Steve Lopez cierpi na syndrom wypalenia zawodowego. Przeżywa także kryzys w życiu osobistym - jego związek się rozpadł. W poszukiwaniu natchnienia do felietonu Steve przemierza biedne dzielnice miasta. Podczas jednej z wycieczek spotyka czarnoskórego ulicznego grajka, który z wielką pasją gra na skrzypcach. Opowieść o Nathanielu Ayersie - muzyku, przed którym mogły stanąć otworem drzwi najważniejszych sal koncertowych, podbija serca czytelników. Lopez postanawia pomóc choremu na schizofrenię artyście.
reżyseria: Joe Wright
wykonawcy: Jamie Foxx (Nathaniel Ayers), Robert Downey jr (Steve Lopez), Catherine Keener (Mary Weston), Tom Hollander (Graham Claydon), Lisa Gay Hamilton (Jennifer Ayers), Nelsan Ellis (David Carter), Rachael Harris (Leslie Bloom
Solista
Dzisiaj 23:30 TVP 1
-
forumowicz
- Film przedstawia historię Leny i Katii, które przez prawie cztery lata były przetrzymywane w piwnicy, poddawane psychicznym i fizycznym torturom. Tragedia, do której doszło w 2000 r., rozegrała się w Riazaniu. Czynu dokonał 53-letni robotnik Wiktor Mochow, który zwabił do samochodu 14-letnią Katię i 17-letnią Lenę, a następnie odurzył je środkiem nasennym. Ofiary uwięził w piwnicy. Lena w niewoli urodziła dwóch synów. Dziewczęta zdołały przekazać informacje, gdzie są więzione. Odzyskały wolność 4 maja 2004 r.
Piekło w piwnicy .Dzisiaj na TVN Style o godz 20:40
-
forumowicz
TVP! godz 21:25
"Biegnij ,chłopcze ,biegnij.
(Lauf Junge Lauf)
115 min, Dramat wojenny, Niemcy/Francja 2013
Rok 1942. Ośmioletni Srulik ucieka z warszawskiego getta, w którym zginęła cała jego rodzina. Dzięki pomocy Polki, Magdy, udaje mu się przyjąć nową tożsamość - od tej pory jest osieroconym Polakiem o imieniu Jurek. Niestety, musi opuścić bezpieczne schronienie i szukać pomocy gdzie indziej. Rozpoczyna dramatyczną podróż przez okupowaną Polskę, podczas której spotyka zarówno dobrych, jak i złych ludzi.
reżyseria: Pepe Danquart
wykonawcy: Andrzej Tkacz (Srulik _ Jurek Staniak), Kamil Tkacz (Srulik _ Jurek Staniak), Elisabeth Duda (Magda Janczyk), Zbigniew Zamachowski (Hersch Fridman, ojciec Srulika), Mirosław Baka (Mateusz Wróbel), Grażyna Szapołowska (Ewa Staniak), Grażyna Błęcka-Kolska (Mania Wróbel),
-
forumowicz
-
forumowicz
Polecam film z serii o dzieciach w reżyserii Marka Hermana "Chłopiec w pasiastej piżamie", który ukazuje nie tylko dramat holokaustu, ale również koszmarny dramat niemieckiej rodziny