Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Suzen »

A ja byłam w Świnoujściu,już bardzo dawno temu./jako wczasowicz/.Znam kuracjuszy ,którzy bardzo chwalą sobie to uzdrowisko.
Jak widzę,jest ich spora grupa. :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

kuracjuszkaasia pisze:To ja jadę do Świnoujścia ze zwrotu ... październik , Sasanka :)
Gratuluje Swinoujscia i Sasanki-Europejski standart
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: maria123 »

ewiko pisze:Nigdy nie próbowałam upomnieć się o wyjazd ze zwrotów, bo szanse zerowe...... wyjazd z drugą połówką :lol: .
Czasami udaje się się, żę zwrotów z drugą połówką. :o Mi kiedyś udało się, trzeba próbować ;)
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2013 08:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: renatka11 »

Kochani Polujący na zwroty. Znów dzisiaj bezskutecznie próbowałam połączeń z nfz. Niestety, stracony czas. Cóż można o tym myśleć :?: :?: :?: Być może nie mają zwrotów, ale mogliby chociaż poinformować. Jeśli tak trudno indywidualnie, to może krótka informacja na stronie nfz. :( :evil:
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Kuracjuszkaa pisze, że przychylono się do jej prośby i zmieniono wyjazd na wcześniejszy. Ale to KRUS, ciekawe czy NFZ też by tak mógł :))
a odnośnie zwrotów. Wiecie kiedy najłatwiej o takowe? Na turnusy bożonarodzeniowe. 4 lata temu miałam do wyboru 3 albo 4 miejscowości. Wtedy też dużo łatwiej o skierowania zdublowane (dla par na przykład).
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 1 raz

Post autor: xzibi »

Zacząłem od dzisiaj próbować ale ciężko jest się dodzwonić cały czas zajęte :oops:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16

Post autor: malgorzatas »

Witaj xzibi :kwiat: dzwoń na ten z końcówką 38...tam pracuje od 9h do 10,30...bardzo miły Pan...da się z nim rozmawiać...życzę powodzenia..Gosia
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: xzibi »

malgorzatas pisze:Witaj xzibi :kwiat: dzwoń na ten z końcówką 38...tam pracuje od 9h do 10,30...bardzo miły Pan...da się z nim rozmawiać...życzę powodzenia..Gosia
Rozmawiałem już z nim na temat zwrotów co i jak i kiedy mam dzwonić ale nie miałem pojęcia, że w takich godzinach dzwonić.Dzięki malgorzatas ;)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16

Post autor: malgorzatas »

Nie ma za co...on tylko w tych godzinach jest...z Paniami raczej nic się nie załatwi...Tydzień temu była Szczawnica...kombinuj ..musimy sobie pomagać... ;) :)
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: lubelanka64 »

Czy we wszystkich oddziałach funduszu można ubiegać się o przydział ze zwrotów po 18 miesiącach od ostatniego pobytu? Jakiś tajemnicy system komputerowy w centrali nie pozwala wcześniej skorzystać ze zwrotów taką informację uzyskałam w lubelskim oddziale NFZ. :?: :?: :evil: :evil: Pozdrawiam
ODPOWIEDZ