przybycie do sanatorium

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: przybycie do sanatorium

Post autor: forumowicz »

roxy pisze:
Pink pisze:Do sanatorium należy przybyć w oznaczonym w skierowaniu czasie.
Na skierowaniu z ZUS, oprócz daty rozpoczęcia kuracji, nie ma innych wskazań czasowych przybycia do sanatorium.
Właśnie to jest wskazówka, kiedy należy przyjechać - w dzień rozpoczęcia kuracji :idea:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam oczekuję na wyjazd do sanatorium zrobiłam rezerwacje dzwoniłam wszystko uzgodniłam kuracja zaczyna się od godz 14 .00
na miejscu będę około godz 10;00 dla mnie jest póżno zawsze jestem rano każdy przyjeżdza jak mu pasuje z przyjazdem
piszcie dalej każda informacja cenna pozdrawiam :) :kwiat:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

W Świnoujściu w Bałtyku była masakra . Niektórzy przyjechali dzień wcześniej inni od rana wszyscy czekali do 14 dopiero wówczas z olbrzymiej kolejki rozdzielano pokoje. Wcześniej ze 3 lata do tyłu w Mewie w Kołobrzegu było podobnie . Można było zostawić bagaż i czekać ale jak byłam w ubiegłym roku to już sukcesywnie kto przyjechał i był już pokój a większość już była gotowa dostawał od razu a więc różnie to bywa. Teraz w Szczawnie powiedziano mi ,że NFZ pokoje musi w dniu wyjazdu opuścić do godz.12 a ZUS do 18 . Takie to różne ciekawostki :)
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Wróciłam z kuracji jak wcześniej pisałam doba zaczynała się o 14;00 pojechałam rano
przed 9 bez problemu bez kolejek dostałam klucze do pokoju .
Po przyjeżdzie poszłam do pielegniarki ,przydzielono mi lekarza zarezerwowałam sobie kolejke .
Obiad miałam o godz 14;00 2 zmiana o godz 15 ;00 przyjmował lekarz zlecił zabiegi .
Popołudniu w gabinecie pielegniarki otrzymałam kartę na zabiegi które odbywały się dnia następnego .
Takie było moje autentyczne przybycie do sanatorium pozdrawiam :) :kwiat:
ODPOWIEDZ