Przyjaciel.....

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Re: Przyjaciel.....

Post autor: Princi »

Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Post autor: jurand40 »

Nie szukaj wielu przyjaciół,
bo to Cię nie uszczęśliwi,
lepiej jest ich mieć niewielu,
ale niech będą prawdziwi.
z netu

_▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓_█████
▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓████████
▓▓▓▓█░░░▓▓▓▓███▓█▓████
▓▓▓█=░░░░=▓▓██▓██▓████
▓▓░░●_░░░●░▓█▓░░█▓████
▓▓░░░░ ,,░░░▓░=░░░=████
_▓▓░░░`=░░░▓░●░░░●░███
▓▓▓░░░░░░░_░░░,,░░░░███
___██░░░░█__░░`=`░░░░██
__████░░▓██__░░░░░░
▐████__█████_۩۩۩░۩۩۩_
▐█████_█████۩۩۩۩۩۩۩۩۩_
▐██|██_██|███۩░░░░░۩۩۩'
▐██|█████|███۩░░░░░۩۩۩'
▐██|████|████░░▒▒۩۩۩۩۩'
▐██████████░۩░۩░۩۩۩۩۩'
▐██████████۩░۩░۩
_█████████ █████(¯`v´¯)$
███████████████(¯`(♥)´¯)$
████████████████(_.^._)$$
█████████████(¯`v´¯)$$$$$
_████████████(¯`(♥)´¯)$$$
___███████████(_.^._)$$
______█████(¯`v´¯)$$$$$
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam .
Mam nadzieję że nie będziecie mieli mi za złe że w tym miejscu skreślę parę słów.
Dwa lata temu byłem zarejestrowany na Forum ,początkowo wszystko szło jak najlepiej ,sprawiało mi wiele zadowolenia bycie z Wami ,wymiana myśli ,poglądów ,spostrzeżeń a także wesołe przyjacielskie stosunki..Forum jak każde inne miejsce gdzie spotykają się różni ludzie chcący swobodnie porozmawiać dotyka jednak udział kogoś kto chce zburzyć panującą atmosferę.Na to nie mamy wpływu i reagujemy bardzo różnie.W tamtym czasie zacząłem dostawać bardzo obraźliwe listy na PW ,od kogo- to teraz już nie ważne .Moja reakcja była może zbyt impulsywna ,poprosiłem o zlikwidowanie mojego profilu.Pamiętam że w paru wątkach pisałem o sobie bez zahamowań i to że właśnie odnosząc się do tych moich słów ktoś chamsko ze mną postąpił spowodowało taką a nie inną moją reakcję.
Przez ten czas często jednak czytałem Wasze wypowiedzi ,nie ukrywam że mam wśród Was osoby ,których wypowiedzi są mi w jakiś sposób bardzo bliskie.Wracając teraz na Forum miałem ogromne obawy czy sytuacja się nie powtórzy ,jednak ogromna chęć bycia a Wami zwyciężyła maje wahania.Więcej ,zaufałem na tyle że bez skrępowania opowiedziałem o sobie zwłaszcza w wątku o chorobie alkoholowej .Z kolei właśnie to iż jestem człowiekiem nie pijącym w pewien sposób skazuje mnie na samotność ,byli koledzy nie kwapią się do tego aby przebywać ze mną ,bo cóż to za kompan gdy nawet jednego piwa nie wypije.
Nauczyłem się żyć tak jak dotychczas ,jednak przychodzą chwile gdy z chęcią chcę z kimś porozmawiać.Niektórzy z Was wiedzą już że jestem wielkim miłośnikiem muzyki i to że mogę się nią z Wami dzielić sprawia iż jestem bardzo szczęśliwy.To naprawdę bardzo miłe gdy człowiek czuje się komuś drugiemu potrzebny choćby w najmniejszym stopniu.
Przez długie lata uczyłem się poszanowania drugiej osoby i ciągle staram się tą naukę pogłębiać jeśli jednak kogoś w jakiś sposób dotykam ,proszę o wybaczenie ,być może robię to bezwiednie .Nie jestem typem twardziela ,taki już w swoim życiu byłem w najgorszym tego słowa znaczeniu ,nie jestem jednak pozbawiony wad i ułomności ,staram się jednak kierować uczciwością ,szczerością i życzliwością dla innych.
Z tego miejsca pragnę także bardzo podziękować tym z którymi tak miło mi się rozmawia ,także prywatnie ,dziękuję że mnie wspieracie i darzycie zaufaniem.Ze swej strony mogę zapewnić o swoim do Wszystkich szacunku i życzliwości.
Pozdrawiam ciepło i serdecznie :) :kwiat:
Janusz
forumowicz

Pięknie Janusz po prostu pięknie .
:D :D :serce: :kwiat:
forumowicz

Dziękuję Kruszynko :kwiat: :serce:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Janusz,ja też jestem osobą niepijącą i również dziwnie jestem postrzegana z tego powodu.Akurat nie miałam problemu,ale podjęłam taką,a nie inną decyzję,czego ludzie ot tak normalnie nie chcą przyjąć.Nie jestem w tym ortodoksyjna,alkohol po prostu nie jest mi do niczego potrzebny.Tak normalnie...
W kwestii burzenia atmosfery mam swoje zdanie.Pewnie kilka osób ucieszyłoby się gdybym zniknęła z tego forum,ale na mnie to nie działa.Będę tak długo jak w forumowym gronie choć kilka osób jest mi życzliwych i fajnie mi się z nimi rozmawia.Pozdrawiam serdecznie. :)
forumowicz

.....".Pewnie kilka osób ucieszyłoby się gdybym zniknęła z tego forum,ale na mnie to nie działa....."' :(

Co to znaczy ? kto komu może powiedziec nie podobasz mi się i najlepiej ,żebyś znikła :shock: Pisanie obrażliwych PW :?: :shock: :( Donoszenie na innych do kogoś ,mniej niż zero. :evil:
Kazdy jak zechce to zniknie ,jak nie zechce to zostanie ,a co to jakieś przedszkole i pani przedszkolanka ma tutaj głos decydujący co dzieciom wolno ,albo czego nie wolno? Alice w życiu bym z czegoś nie zrezygnnowała tylko dlatego ,że komuś coś się nie podoba. :shock:
Poszanowanie innej osoby z jej innoscią ,to wyraz kultury osobistej ,jeśli ktos tego nie potrafi powinien się zastanowić nad sobą.
Ps przepraszam koleżankę z forum za podany przykład ,taki mi się nasunął. ;) :)
forumowicz

Felice miło jest wiedzieć że są osoby które z własnej woli unikają alkoholu :) szkoda tylko że wszyscy ci "anty" są przez większość ludzi postrzegani prawie jak trędowaci.Ale ważne jest to że pojawiają się na naszej drodze ludzie którzy potrafią uszanować taki wybór naszego życia .Tak jak już wspominałem Forum to jakaś społeczność i nigdy wszyscy nie będą się wzajemnie lubić ,cieszmy się jednak tymi nam przyjażnie nastawionymi.Pozdrawiam serdecznie :) :kwiat:
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

Witam
Pozwolę sobie na zabranie głosu w powyższej kwestii. Też nie piję alkoholu, i nie mam zamiaru nikomu się tłumaczyć z tego, nie przywiązuję wagi do tego co kto o mnie sądzi. Ale to nie znaczy , że pozwolę sobie w kaszę dmuchać. To jej moje życie i moje wybory. Dobrze się czuję w towarzystwie niepijących jak i pijących. Nikt mnie nie zmusi do tego, żebym się napiła. A jak staje się to natrętne to po prostu dziękuję za towarzystwo i odchodzę.Szanuję każdego człowieka i podziwiam tych , którzy pokonali nałóg.
Jestem osobą samotną i najbardziej w niektórych momentach mojego życia brakuje mi drugiej osoby do porozmawiania. Znalazłam to forum i powiem szczerze , że często jestem jego bywalcem , choć nie zawsze coś piszę w danych tematach.
Sporo czasu spędzam czytając Wasze posty i daje mi odskocznie od moich przeżyć i pozwala na patrzenie optymistycznie w przyszłość.Chyba Każdy z nas lubi kogoś więcej lub mniej , ale to nie daje nam prawa żeby daną osobę obrażać lub źle się o niej wyrażam. Oczekujemy od innych kultury to sami zachowujmy się z kulturą.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Z tematu "Przyjaciel" nie chcę zbaczać na " Alkohol", bo temat napitkowy zamieszczony jest w innym dziale.
Słowem "przyjaciel" nigdy nie szafowałam i nie szafuję w dalszym ciągu. To ktoś szczególny, wyjątkowy........Kiedyś pisałam o przyjacielu. Mam ich dwoje ...być może wkrótce powiem całkiem pewnie, że troje.
Tu , na forum szukałam bliskich mi duszyczek, z kim mogłabym "pogadusiać", pośmiać się przy nich, zrelaksować się. I jestem tu już jakiś czas. Czasem częściej, czasem rzadziej ale jestem. Z własnego wyboru. Cieszę się. Dzieki forum poznałam osobiście parę osób. I to też przynosi mi dużo radości. Mam nadzieję, że nikomu nie zawadzam i wierzę, że jeszcze niejedną przychylną osobę właśnie tutaj - na forum- poznam.
Pozdrawiam Wszystkich ciepło.
Basia
ODPOWIEDZ