Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Mam pytanie w temacie ważności naszych skierowań.
A mianowicie : skierowania nasze wystawione przez lekarza ważne jest 18 miesięcy - po tym terminie wraca do lekarza celem weryfikacji.
I -: czy musimy wyjechać przed upływem tych 18 miesięcy?
: czy musimy odbyć cały okres sanatoryjny przed upływem terminu ?
Jak ktoś miał podobny dylemat to proszę o odpowiedz.
Z góry dzięki ..... i pozdrawiam czekających z pomorskiego ....!!!
Wcale nie musisz wyjechać ,,do" 18 miesięcy. Skierowanie trafia do lekarza kierującego celem weryfikacji ( czy nadal jest wskazane). Pocztą dostajesz zawiadomienie od NFZ. Zgłaszasz się do lekarza a on ponownie wypełnia wniosek, dołącza stary wniosek i odsyła do NFZ. Potem znowuż czekasz ale już krócej. Obecnie czeka się w pomorskim NFZ nawet ponad 20 miesięcy( licząc od daty złożenia 1 wniosku-na góry czeka się dłużej).
Pozdrawiam
Tak, tak ! Sama zrezygnowałam z sanatorium; po weryfikacji we wrześniu miałam termin od 15 listopada (19,5miesiaca oczekiwania) a miałam napisane początkowo:..czas oczekiwania 15-17 miesięcy.
Mnie też napisali że czas oczekiwania to 15 miesięcy - czyli miałem wyjechać we wrześniu.
Przy obecnej numeracji (4400) wątpię że wyjadę w grudniu!
Moje pytanie związane było z tym że zbliża się koniec roku i moja stocznia ciśnie o wybranie urlopów, a ja trzymam go właśnie na wyjazd do sanatorium.
Tak na prawdę to chciałbym weryfikacji wniosku, bo wtedy na pewno przesunęło by mi wyjazd na rok następny, może styczeń - nooooo karnawał !!!!
Że na góry czeka się dłużej - to wiem.
Tak czasem się dzieje. Ja miałam napisane rejon górski, a na wniosku były wypisane Cieplice lub Polanica Zdrój (czyli OK). Koleżanka ma nadciśnienie i dostała Ciechocinek, mimo że tez prosiła o rejon górski lub podgórski