Oplaty za telewizor w san. z NFZ-tu

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Oplaty za telewizor w san. z NFZ-tu

Post autor: forumowicz »

Sporo :o
Jeśli ktos się zdecyduje , to trzeba opłacić na cały turnus , czy można kupować po jednym dniu ?
Krzysio010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Krzysio010 »

Decyzja jest za cały turnus i należy ją podjąć przy zakwaterowaniu. Dziwi tylko fakt, że wciskają tę usługę na siłę, choć to dobrowolna decyzja Kuracjusza.
Awatar użytkownika
Jasmina55
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 cze 2014 16:26
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Jasmina55 »

Krzysio010Opłata za tv.zależy od sanatorium,jak byłam w 2013 w Gracji,to można było na tydzień. ;)
Krzysio010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No tak, tylko co w sytuacji skoro mieszka kilka osób w pokoju, a jedna chce zrezygnować np. po tygodniu ? Co z pozostałymi ?
Poza tym opłaty zwykle są pobierane na początku przy wystawianiu rachunku. Ja się z czymś takim nie spotkałem i trudno mi to sobie wyobrazić organizacyjnie.
forumowicz

Krzysio010 pisze:Decyzja jest za cały turnus i należy ją podjąć przy zakwaterowaniu. Dziwi tylko fakt, że wciskają tę usługę na siłę, choć to dobrowolna decyzja Kuracjusza.
A mnie tak na prawdę dziwi , że ktoś jadąc na te , zazwyczaj 3 tygodnie "w świat" , w ogóle wykupuje ten telewizor .
Kurcze , jadę za kilka dni do Sasanki i nie wykupię ..... i tak go nigdy nie oglądam , no to po kiego grzyba mam wykupywać ?
Krzysio010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak poważnie to nie ma w tym nic dziwnego - są tacy co lubią oglądać i tacy co nie lubią. Każdy powinien decydować za siebie.
forumowicz

Otóż to :)
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

kuracjuszkaasia pisze: A mnie tak na prawdę dziwi , że ktoś jadąc na te , zazwyczaj 3 tygodnie "w świat" , w ogóle wykupuje ten telewizor .
Kurcze , jadę za kilka dni do Sasanki i nie wykupię ..... i tak go nigdy nie oglądam ...
Niektórzy "nie mogą żyć" bez swoich ulubionych seriali. ;) Miałam raz taką "współspaczkę" w pokoju.Obligatoryjnie zadecydowała za 2 osoby/ja i koleżanka/.
Ona oglądała seriale,a ja włączałam muzę/w niewielu wolnych chwilach/ :)
Mnie osobiście nie zależy na oglądaniu TV w pokoju sanatoryjnym.Wokół nas jest taki interesujący świat,szkoda wolnego czasu ... 8-)
Krzysio010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tutaj się z tobą zgadzam Suzen - szkoda czasu na TV, bo jest tyle fajnych rzeczy do zrobienia i do przeżycia......... :lol: :oops:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

TV i sanatorium

Byłem wiele razy w sanatorium i nigdy nie przeszkadzał mi TV ot jest.
Czy oglądam Tak gdy są mecze ,gdy dzieje się coś ważnego.
Dziwicie się ,że ludzie nie umieją Sobie odmówić TV ,ale ona jest z nami
Gdy jadę kupuję bo poprzez TV mam najnowsze Informacje nie tylko z zakresu polityki ale i może przede wszystkim z zakresu Sportu...ile Olimpiad , Mistrzostw świata nie tylko w piłce kopanej miałem okazję zobaczyć na Spokojnie w Sanatorium .

Ot medium

Ja zadam pytanie DLACZEGO podczas pobytu korzystacie z neta ??
A co do opłat FAKT są bardzo zróżnicowane niejednokrotnie mocno ,ale TO BARDZO MOCNO ZAWYŻONE
Skoro TV 50 cali potrafi spłacić się po roku użytkowania
ODPOWIEDZ