Sanatorium z ZUS
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Re: Sanatorium z ZUS
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Ja w tamtym roku składając wniosek pracowałam a będąc w sanatorium byłam połowę turnusu na zwolnieniu i drugą połowę na urlopie.
Pozdrawiam
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Ale nie miałam więcej urlopu więc musiałam pójść na zwolnienie.
W przypadku moich niskich poborów nie wskazany był urlop bezpłatny ....ty [email] jedna
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Czesc Sztani.Popraw mnie jesli sie myle ale wydaje mi sie ze dofinansowania do turnusow sa w gesti Pefronu a ZUS to inna bajka, i wlasnie mi chodzi o to drugie.Dwa tygodnie turnusu to takie wczasy z dwoma lub trzema zabiegami a wyjazd z ZUS-u to ful zabiegow .Tego mi trzebasztani pisze:Powiem ,ze chyba przychylniej patrzą orzecznicy jeśli pracujesz a chcesz podreperować zdrowie składając o turnus rehabilitacyjny .
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Sloneczko witaj w klubie , ja tez nie biore zwolnien , nawet jak jestem w szpitalu .Moji szefowie maja alergie na druki L-4 i staraja sie jej pozbyc wiec lecze sie urlopujac .Na szczescie mam co rok 36 dni urlopu i doSloneczko pisze:Spryciulą jestemniegroźną
![]()
Ale nie miałam więcej urlopu więc musiałam pójść na zwolnienie.
W przypadku moich niskich poborów nie wskazany był urlop bezpłatny ....ty [email] jedna
-
forumowicz
To wcale nie jest śmiesznewiesniaczkaela pisze:...straszna gapa jestem w tym temacie
- sztani
- Przyjaciel forum

Pobierz ze strony ZUS wniosek o turnus rehabilitacyjny PR-4
2. wypełnia lekarz prowadzący ,może być rodzinny. Opisuje twoje dolegliwości we wniosku.
3. wniosek skladasz w jednostce ZUS w miejscu Twojego zamieszkania
4. czekasz na wezwanie na komisję . ( ZUS rzadko wysyła na komisję poleconym więc trzeba po około 4 tygodniach dzwonić i pytać w ZUSie ja tak robię)
5. Po otrzymaniu wezwania biorę całą dokumentację ze sobą na komisję . Nie wysyłam jej z wnioskiem
-
forumowicz
Sztani mozesz to rozwinąć bo nie bardzo to rozumiem. To ZUS nie zawiadamia ? skoro dzwonisz/4. czekasz na wezwanie na komisję . ( ZUS rzadko wysyła na komisję poleconym więc trzeba po około 4 tygodniach dzwonić i pytać w ZUSie ja tak robię
- sztani
- Przyjaciel forum