Hutnik Szczawnica

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
igaiga
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 paź 2015 17:51
Oddział NFZ: Śląski

Re: Hutnik Szczawnica

Post autor: igaiga »

seti36 pisze:Witaj Igaiga .
Tydzień temu wróciłem z Szczawnicy byłem w Dzwonkówce jest to ośrodek 300 m położony wyżej od Hutnika.Informacje mam od znajomych co w tym samym czasie byli w Hutniku.Co do Hutnika to jest od 6 piętra wzwyż w remoncie wszystkie zabiegi są na miejscu basen jak zapisany to do Budowlanych, jedzenie bardzo smaczne i dużo .Tylko musisz mieć dobrą kondycję i zdrowe nóżki aby chodzić do pijalni i na miasto , z góry a powrót pod górkę.
Witaj seti36,
Dziękuję za informację, mam nadzieję, że dam radę :)
Czy ta pijalnia jest obowiązkowym zabiegiem?

Pozdrowionka...
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: seti36 »

Witaj igaiga :kwiat:
W Dzwonkówce to było obowiazkowe ale w pijalni znajomi z Hutnika też brali wodę na kartę to pewnie też :) Życzę miłego wypoczynku i powrotu do zdrowia :)
Awatar użytkownika
igaiga
Kuracjusz
Kuracjusz

seti36 pisze:Witaj igaiga :kwiat:
W Dzwonkówce to było obowiazkowe ale w pijalni znajomi z Hutnika też brali wodę na kartę to pewnie też :) Życzę miłego wypoczynku i powrotu do zdrowia :)
Witaj seti36 :)
No to... jeśli tak rzeczywiście będzie, to będą musieli mnie wozić :)
Na razie się tym nie przejmuję, ale lubię wiedzieć co mnie moze czekać, no i staram się być pozytywnie nastawiona
na pobyt w Hutniku...

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Igaiga w Hutniku czeka Cię wiele dobrego ... i tego się trzymaj :D
Jeśli chodzi o pijalnię, to ...jak ja byłam zabieg ten mieli zapisani tylko osoby mające problemy z gardłem, pozostali chodzili wtedy, jeśli mieli ochotę ;)
Awatar użytkownika
igaiga
Kuracjusz
Kuracjusz

Lewek pisze:Igaiga w Hutniku czeka Cię wiele dobrego ... i tego się trzymaj :D
Jeśli chodzi o pijalnię, to ...jak ja byłam zabieg ten mieli zapisani tylko osoby mające problemy z gardłem, pozostali chodzili wtedy, jeśli mieli ochotę ;)
Dzięki Lewek :kwiat:
Jestem dobrej myśli, pomimo iż wiem, że pewne utrudnienia będą, ale wszystko okaże się przecież na miejscu..
Nie ma co wyolbrzymiać za wczasu :)
Pozdrawiam...
Limoni
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 mar 2014 10:21
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Limoni »

igaiga pisze:Darku,
Należę pod ZUS w Bielsku Białej i jak wyżej w którymś poście pisałam, czytaj dokładniej, prosiłam Panią Orzecznik
o sanatorium w pobliżu domu, powiedziałam, że mam problemy z chodzeniem na dluższe dystanse,
ale poruszam się samodzielnie i tego przecież nie widać, ale Pani Orzecznik oschle powiedziała,
że sanatorium przydziela Warszawa i ona nie ma wplywu na to, a jak coś to mogę się odwołać.
Nawet nic nie zaznaczyła we wniosku jakimi kryteriami mają się kierować osoby przydzielające sanatorium.
Po dwóch tygodniach od komisji dostałam pocztą pismo z przydziałem sanatorium.

Lewek, dziękuję za słowa pocieszenia, myślę, że będzie ok :)
Oczywiście ze można się odwołać! Ja się odwoływałam ponieważ dostałam Lądek - Długopole, więc poprosiłam o Krynice i dostałam.
ODPOWIEDZ