Komfort życia

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Komfort życia

Post autor: medi »

Rozrysowalam sama łazienkę .Wyszło mi to całkiem nieźle .Szkoda że Sloneczko nie moze do mnie przyjechać , ona potrafi :twisted: szczególnie o 2 w nocy urządzić mieszkanie
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

:lol: :lol: :lol: Medi coś nie coś słyszałam o zdolnościach Słoneczka ;)
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Witaj Medi a wzięłaś pod uwagę szerokość drzwi ...Pomyśl o innym rozwiązaniu niż szafka pod umywalkę ..Przyjemnego rozwalania ścian :)
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Drzwi są niestandardowe ...chyba :? Szafką pod zlew będzie stary stolik pod radio/telewizor a może to toaletka sama nie wiem jak to nazwać .Dziadek podobno przywiózł toto promem w czasie wojny z Warszawy .Jest także stara szafa i dwa łóżka.Wszystko mam zamiar w miarę możności odremontować ,ciut przerobić i zachować :D
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Medi szkoda takich pięknych staroci do łazienki tam jest para i mogą ci długo nie posłużyć ...może lepiej wykorzystać to w inny sposób ..a szerokośc drzwi jest bardzo ważna ...wiem bo u rodziców robiliśmy łazienkę ...i wiem jak to się sprawdziło ..milusińskiego dnia :)
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Szafka będzie olejowana ,w łazience zamontowany dobry wyciąg więc nie powinna jej szkodzić wilgoć ,a drzwi są szersze niż te standardowe ,z resztą wszystkie drzwi mają zostać zachowane bo to są drzwi ze starego domu dziadków jeszcze wybudowanego z bali ,nawet podłogi tam gdzie da radę naprawić nie będziemy zrywali ,tak samo jak starej terakoty .Wszystko to co się da ocalić zostanie w domu :D :D :D
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Oj widzę że masz zapał do pracy ...Lubię domy z klimatem z duszą .. :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Czesc Dziewczyny Medi, starocie to piekna sprawa a oszafeczke to spokojna glowa nic jej nie bedzie,Mieszkam od 7 lat na wsi i postawilam dom z bala , wlasciwie gorale z Makowa go stawiali .Caly parter wykonczony jest dechami.Kuchnia , lazienka,a na dodatek mam ogrzewanie kominkowe i nic sie nie dzieje , tak jest zakonserwowane drewno.Sciera z plynem i wycieram.Po brudzie, kurzu , tylko wspomnienie.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj .Czym konserwowałaś drewno :?: Ja mam do zakonserwowania nie tylko tą szafkę ale także słupy podtrzymujące dach ganku i balustradę .Myślałam o olejowaniu a na zewnątrz to sama nie wiem co zastosować .
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

medi pisze:Rozrysowalam sama łazienkę .Wyszło mi to całkiem nieźle .Szkoda że Sloneczko nie moze do mnie przyjechać , ona potrafi :twisted: szczególnie o 2 w nocy urządzić mieszkanie
Ja wiem, że potrafię :D
Medi :kwiat: przyjadę z wielką miarką i zobaczymy czy twoje cielsko zmieści sie do twojej kabiny :shock:
ODPOWIEDZ