Odpowiednik Arki

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Re: Odpowiednik Arki

Post autor: sinobrody »

Zupełnie mnie nie zrozumiałaś.
Po pierwsze; nie po to jadę do sanatorium i płaci za mnie prywatnemu właścicielowi NFZ
aby pseudo doktor zapisywał mi spacery.
Po drugie: w jaki sposób Pan pseudo doktor sprawdzi czy byłem na tym spacerze pod tężniami
czy leżałem sobie w tym czasie w ciepłym łóżeczku skoro tężnie są nieczynne i nikt nie potwierdza tego w karcie?
Więc jaka to jest motywacja?
Jeżeli o mnie chodzi to jeżdżę do sanatoriów (z NFZ i prywatnie) PO ZABIEGI,
których nie mam w swojej przychodni.
Nikt nikogo nie zmusi do spacerów jeżeli ten nie będzie chciał spacerować.
Podałem ten bezsensowny zabieg jako przykład o kompetencjach tamtejszego doktora i nie ma sensu
rozpisywać się dalej skoro NFZ uważa, że wszystko jest OK.

W Arce (byłem z NFZ a nie prywatnie) wszystko o co poprosiłem Pan doktor mi zapisał.
Nie miałem żadnego problemu. Skoro nie byłaś na turnusie sanatoryjnym to nie masz wiedzy jak jest na turnusach.
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oczywiście mam na myśli turnus w ST. George w Ciechocinku.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

A czy moja wypowiedż dotyczyła turnusów? Odniosłam się do samego Georga- hotelu i bazy :shock:
forumowicz

Ad spacerów- zalecenie doktora często sprawia,ze ludzie się mobilizują, Sinobrody.
forumowicz

Zastanawiające jest, dlaczego ZUS podpisuje umowy z hotelami a nie z sanatoriami? Coraz częściej również NFZ idzie w ich ślady. Żenada :(
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Siedze sobie i czekam na zalatwienie pewnej sprawy wiec buszuje i czytam.Mam prosbe do Sinobrodego .Nie przyjmuj wszystkiego jako ataku.Piszemy jak czujemy.Napisalam ze Arka to moloch , bo to jest ogromny teren a czy komus sie to podoba czy nie to jego osobista sprawa.Osobiscie wole Amber - przytulny czysciutki na uboczu .Inny standart .
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Kaowiec pisze:Zastanawiające jest, dlaczego ZUS podpisuje umowy z hotelami a nie z sanatoriami? Coraz częściej również NFZ idzie w ich ślady. Żenada :(
Bo reka , reke :?: bo nizsze stawki :?: Bo :?: nie napisze bo mnie Admin wywali.Ciekawe nie wiemy i pewnie dlugo sie nie dowiemy :roll:
Krzysio010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Krzysio010 »

Głównie problem polega na tym, że St. George to nie jest tania sieć hoteli. Drugi taki, choć nieco ładniejszy jest w Kudowie. Przy takich standardach powinno być bardziej niż OK, a nie jest.
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

AgaC pisze:Ad spacerów- zalecenie doktora często sprawia,ze ludzie się mobilizują, Sinobrody.
Bez urazy. Może Ciebie potrzeba mobilizować. Mnie nie.
Nie wypowiadałem się na temat innych kuracjuszy, a na temat własnych kontaktów z Panem doktorem,
a tak naprawdę to załatw sobie turnus w ST. George, jeżeli jeszcze ten doktor tam jest to będziesz miała okazje doświadczyć "kompetencji"
na własnym organizmie i wówczas podyskutujemy. :lol:
forumowicz

Wiesz Sinobrody, z Tobą nie ma żadnej dyskusji. Atakujesz, obrażasz się, nie można mieć innego zdania niż Ty. Jeżeli będę miała ochotę to pojadę, nie muszę mieć Twojego pozwolenia. Ale jak się można domyślić czytając mój poprzedni wpis- nie wybieram się tam. Tak jak napisałam- dla mnie jest to obiekt na kilka nocy, nie na kurację sanatoryjną.
ODPOWIEDZ