Szczawno Zdrój Pionier 4
Szczawno Zdrój Pionier 4
-
ibizka wielkopolska
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 gru 2012 20:00
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 2 razy
Re: kolejka do sanatorium 2013 rok
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 64 razy
- Podziękowano: 55 razy
-
ibizka wielkopolska
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 gru 2012 20:00
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 2 razy
Najważniejsze to dobre nastawienie. Ja jak miałam wyjechać pierwszy raz i naczytałam się recenzji o tym sanatorium to bardzo nie miałam ochoty się pakować a rzeczywistość okazała się inna .Fantastyczni ludzie mimo zimy ocieplili klimat i w miłej atmosferze przebiegł cały turnus .Więc panie Ludwiku głowa do góry będzie fajnie.Jasmina pisze:ludwik45Nie martw się,będzie dobrze.Zawsze się znajdzie jakaś grupa do towarzystwa i 21 dni szybko upłynie na wesoło.Życzę udanej rehabilitacji.Pozdrawiam.
-
forumowicz
Jestem podobnego zdania jak wiele osób piszących w tym wątku. Najważniejsza jest atmosfera, tzw "towarzystwo". Uważam, że 21 lub 28 dni można przeżyć nawet jeśli warunki zakwaterowania nie są idealne. W końcu dom jest naszą stałą "przystanią" więc o niego powinniśmy dbać aby czuć się w nim doskonale. Uważam też, że wyżywienie nie jest najważniejsze. Gdy ja byłam po raz pierwszy w sanatorium (Ciechocinek 2010) wybrałam sobie dietę 1000 kalorii. Gdy poszłam do lekarza aby mi zlecił tę dietę on bardzo się zdziwił a jednocześnie pochwalił mnie. Mimo iż jestem szczupłą kobietą (170/72) to na wyjazdach nie objadam się. Najważniejsze, że to co podają jest zjadliwe a czy tego jest dużo czy mało to nie ma dla mnie znaczenia. Gdy poczuję głód to zawsze mogę sobie coś kupić na mieście, a jeśli nie mam pieniędzy to po prostu nie jem. Na pewno z głodu nie umrę, co najwyżej schudnę, a to akurat przydałoby się wielu kuracjuszom. Była na moim turnusie kobieta o 4 lata starsza ode mnie. Schorowana co prawda, ale gdyby tak schudła chociaż trochę to jestem przekonana, że czułaby się dużo, dużo lepiej. Wiem coś o tym bo sama swego czasu ważyłam dużo za dużo
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Re: Szczawno Zdrój Pionier 4
Moja droga to kawał kobitki z niej było