Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: Adela »

HaniaSan pisze:
Leon43 pisze:A jak długo czekasz?
Czekam od listopada 2013.
I jeszcze nic nie wiesz? Może i dobrze,zima często ładniejsza niż pózna jesień.Ciekawe kiedy dostaniesz jakąś konkretną informację? daj nam znak :)
wojtek11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 gru 2012 14:45
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: wojtek11 »

ewiko pisze:Tak Leonie, od dnia złożenia skierowania.
W lubelskim wniosek zaczyna się liczyć od ostatniego przyjazdu czas oczekiwania 18-20 miesięcy pozdrawiam fundusz mazowiecki i życzę miłego czekania na swój przydział
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Dziękuję
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

Nasza kolejeczka utknęła w korku, aj już chcę się rehabilitować :(
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Właśnie kończę rehabilitację w miejscowej przychodni :) ,ale to nie to samo co wyjazd sanatoryjny :( inne zabiegi,brak pięknego otoczenia i....... oderwania od codzienności ;) mimo to mam nadzieję,że pomoże i doczekam ........do wyjazdu do pięknego uzdrowiska :)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ewiko »

Oj dziewczynki, przejdzie zima, wiosna nas przywita pięknym słoneczkiem, a NFZ przydzieli nam wymarzone sanatorium..... poczekamy, poczekamy i na pewno doczekamy. :serce:
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2013 08:51
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: renatka11 »

Po weryfikacji w przeglądarce nfz ukazał się status - skierowanie oczekujące na wyznaczenie miejsca i terminu leczenia z nr 24125 a u męża nr 24127. Na zmianę statusu czekaliśmy 42 dni od dnia wysyłki skierowań pocztą listem poleconym. Kto podpowie kiedy otrzymamy przydział :?: wiosną :kwiat: w maju :serce: a może latem :D
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Obawiam się Renatko ze może to być ....... zima. :( .Ja ostatnio dostałam przydział 1 miesiąc po weryfikacji i było to przy 28 tysięcznym numerze. Tak więc musisz nastawić się na zimowy wyjazd, czego oczywiście Ci nie życzę. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2013 08:51
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: renatka11 »

Ewiko, bardzo dziękuję za podpowiedź. Jeśli przy tak wysokim nr może być przydział, to chyba powinnam zmienić plany. Ja jestem na emeryturze, ale mąż pracuje i pozostawił część urlopu z tego roku na wyjazd do sanatorium. Wydzwaniałam o zwroty, ale niestety dla dwóch osób nic nie było od dwóch miesięcy, więc postanowiliśmy, że w listopadzie wyjedziemy prywatnie do Ciechocinka, trochę się podleczymy i mąż wykorzysta urlop, gdyż powinien do końca roku wykorzystać. No i teraz jestem :shock: , gdyż od 22 listopada zarezerwowałam noclegi, dopytałam się, w którym sanatorium najlepiej skorzystać z zabiegów. Chyba powinna to wszystko ,,odkręcić', gdyż jeśli przydział mielibyśmy w tym roku, a wcześniej pojechalibyśmy do Ciechocinka, to mąż nie miałby już urlopu, a zwolnienie lekarskie jest kosztowne no i niezgodnie z prawem. Jeśli chodzi o zimę, to nie jest nam straszna. Zimą byliśmy w sanatorium w Polanicy Zdroju, Kudowie Zdroju i było wspaniale. Zawsze prosimy lekarza rodzinnego, aby proponował góry i otrzymujemy. Po zwrocie do weryfikacji lekarz balneolog zaproponował dla nas: Duszniki Zdrój, Polanica Zdrój, Kudowa Zdrój, Rymanów Zdrój, bardzo cieszymy się z tych propozycji. Kochani napiszcie, czy w takiej sytuacji powinniśmy zrezygnować z Ciechocinka. Zaliczkę za noclegi powinnam przesłać jutro(02.11).
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie, absolutnie nie rezygnuj. Gdybyś miała wyjechać jeszcze w tym roku, to z całą pewnością dostałabyś już przydział. Ja dostałam przydział z tak wysokim numerem bo widocznie było dużo zwrotów, więc brali niemalże z łapanki. Renatko, nie stresuj się tylko pakuj walizę i jedź do Ciechocinka. Życzę Wam skutecznej kuracji..... :serce:
ODPOWIEDZ