Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
jeżeli lekarz zapisze kriokomorę ( większość schorzeń kwalifikuje się na "mrożenie", to warto zaopatrzyć się w odpowiednią odzież bawełnianą ponieważ na miejscu jest możliwość zakupu ale za około 100 zł,
dzięki oczywiście zabiorę ze sobą ciuszki, rękawiczki , ale raczej nie zgodzę się na tą przyjemność w moim przypadku jest bardzo dotkliwa reakcja bólowa na zimno i już miałam nawiew krio i musiałam zrezygnować zamiast pomóc skutek był odwrotny, ale za to ciepło nagrzewanie ,naświetlanie jak najbardziej każdy organizm jest inny mój woli temperatury gorące choć mówią że nie wolno nagrzewać ,ale co zrobić jeżeli to pomaga ,moje zapytanie jak przydzielają pokoje czy mniej więcej w podobnym wieku czy jak leci a może pamiętasz jak wyglądał twój dzień do której godziny były rehabilitacje jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Ja miałem szczęście i zabiegi kończyłem przed obiademnnatomiast zaczynałem o 7.30. Ogólnie zabiegi są do 17.Do kolacji można korzystać z siłowni lub przyrządów typu bieżnie, rowerki. Osoby w miarę sprawni ruchowo są kwaterowani w pawilone zwanym apartamentami lub w willach ( domkach murowanych 4 osobowych ) Nie wiem czy dobierane są osoby wiekowo ponieważ nie ma tam konkretnych turnusów, wymiana pacjentów odbywa się na bieżąco.
dzięki ,to fajnie że można korzystać z tych rowerków zawsze jakoś szybciej zleci czas oczywiście jak się załapię na taki sprzęt, bo na pewno chętnych nie brakuje ,mam nadzieję że w pokoju wyląduje z osobami, które chętnie chodzą na spacery, bo w wolne dni będę chodzić z kijkami i wdychać jod hi hi oczywiście jak będę miała jeszcze siły po tak wyczerpującym tygodniu .Tu na forum wyczytałam że niektóre placówki pobierają opłaty za oglądanie telewizji a tobie na kiedy przydzielono termin wyjazdu i proszę o następną porcje cennych rad to mnie nakręca do wyjazdu jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
dzięki za szybką odpowiedz ,to podobny termin może któregoś dnia przypadkiem się miniemy a jak jest z wyjściami poza teren placówki trzeba się meldować i czy na basen konieczny dla kobiet strój jedno częściowy bo mam z tym problem jak to baba no i co będą ci naprawiać bo mi niestety kręgosłup ,pozdrawiam
wyjście poza teren placówki jest bezproblemowe, nikomu się nie zgłasza, jednak trzeba wrócić o przyzwoitej godzinie. Na temat strojów kąpielowych nie wiem ponieważ mnie to nie dotyczy, ja mam strój jednoczęściowy, ja jadę na regeneracje kręgosłupa - jestem po trzech zabiegach chirurgicznych
wypytuję tak o wszystko bo to mój pierwszy wyjazd ,na tak długo i do sanatorium ,zawsze byłam osobą dobrze zorganizowaną ,ale choroba to wszystko zmieniła sam doskonale o tym wiesz staramy się funkcjonować jak zawsze ale to czasami nie wychodzi ,no i ta zima taka długa przygnębiające .jakie na poprzednim wyjeżdzie zlecono tobie zabiegi bo ja myślę przede wszystkim o basenie i ćwiczeniach wzmacniających gorset mięśniowy bo do tej pory fizyko terapia nic nie dała .Wiem że Jantar to mieścinka ale czy jest tam apteka .Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam i czekam na porcję nowych informacji
W czasie mojego ostatniego pobytu miałem zapisane następujące zabiegi: ćwiczenia izometryczne indywidualne i grupowe, laser, pole magnetyczne, pływanie, jacuzzi, Nordic walking, kriokomora oraz samodzielne ćwiczenia na przyrządach.
Jeżeli chodzi o aptekę to jest w pobliskiej miejscowości Stegna
sporo tych zabiegów najfajniejsze te ruchowe ,no i izometryczne które miałam wykonywać w domu ,ale niestety nie wiedziałam jak a u nas w ośrodku brak dobrego rehabilitanta i cały czas ta fizyko terapia dla mnie to troszkę jak placebo jedynie co działało to prądy interferencyjne super rozlużniały mięśnie ,ale to i tak zależało od dobrej obsługi urządzenia i nastawienia na odpowiednią moc .Ta apteka to troszkę daleko czy wysyłałeś swoje skierowanie również do nfz pytam żeby nie pominąć żadnych procedur moje było wystawione przez lekarza bezpośrednio do neptuna w jantarze i tam je wysłałam wraz z historią leczenia mam nadzieję że nic nie przegapiłam, również w ciągu 14 dni od wyznaczenia terminu turnusu potwierdziłam mój przyjazd ,wiem że ze sobą zabieram wszelkie dokumenty z mojego leczenia ,pozdrawiam mam nadzieję że nie zamęczam cię moimi pytaniami