Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Fliska napisała:"''wszędzie dobrze gdzie nas nie ma'' i jeszcze jedno ''jednemu podoba się córka,a drugiemu teściowa'' -pozdrawiam wszystkich serdecznie "
Tak,taaaak Flisko ,jedni lubią włosy kucharek na talerzu i tym życzę smacznego Ja zdecydowanie wolę jedzenie wolne od czyiś kudłów
Też pozdrawiam:):)
Admina przepraszam ,bo miałam już nie pisać ,ale Flisce nie sposób nie odpowiedzieć
I ja postanowiłam zabrać głos w sprawie pobytu w sanatorium Dom Zdrojowy w Szczawnie Zdroju. Byłam tam na przełomie X i XI 2011 roku; widzę że nic się tam nie zmieniło. Jedzenie letnie i byle jak podane, dwa rodzaje diet- tzw. normalna i lekkostrawna, brak przypraw na stole, jedzenie kiepskie. Ciągły remont, kurz na korytarzach. Bywamy przecież w sanatoriach i nie oczekujemy luksusu typu Spa w renomowanych hotelach, ale warunków na miarę 21 wieku.
Na plus zaliczam temu sanatorium ciekawy program artystyczny przygotowywany na każdy turnus (muzyka, wiersze, wystawa prac lokalnych artystów).Wycieczki drogie !
Zuzazg
Potwierdzasz to co napisałam ,ze kuchnia w Szczawnie ,to porażka! Bywałam w różnych sanatoriach ,ale takiej miernoty nie spotkałam.
Ja zdania nie zmienię!
No i od konca 2011 roku nic nie zmienili!! bo nikt nie interweniuje !!dodali tylko wlosy z tego wynika no a co niektórym to smakuje i chwalą a ludzie nabijani sa w butekle bo sie nie odzywaja.Czekamy dalej na komentarze innych!!
Na turnusie na którym ja byłam przeważająca większość kuracjuszy ,
to ludzie w podeszłym wieku ,niepełnosprawni.
Podejrzewam że o komputerze i pisaniu na nim pojęcia żadnego nie maja ,wiec kto ma interweniować?
Kto ma na tyle cierpliwości by polemizować z personelem ,któremu się wydaje że mamy dalej siermiężną komunę ,
dla nich nic się nie zmieniło?
A kuracjusze powinni być wdzięczni że w ogóle coś jeść dostają,a nie kaprysić ,ze jakieś włosy ,czy że zimne!
Tak się składa,że kiedyś to właśnie kuchnia tam słynęła z przysmaków a wszyscy chwalili szefową. Po raz pierwszy byłam tam w 1994r. Przepyszne jedzonko, własne wypiekane ciasta mniam mniam i miła obsługa potem byłam drugi raz, trzeci i ............
coraz gorzej, gorzej . Chyba w 2010 powiedziałam że wrócę jak skończą remont . Jedzenie było już takie sobie żadnych słodkości i byle jakie warunki a teraz widać doszło byle jakie jedzenie. Choć bardzo lubię Szczawno chyba nie prędko go odwiedzę
Raz ,jedyny raz w ciągi 21 dni turnusu dostaliśmy pączka ,był to Tłusty Czwartek.
O to nawet pretensji nie mam ,jeśli ktoś ma ochotę na coś słodkiego może sobie kupić.
Widać od 1994 r szef kuchni ,a może dietetyk się zmienił i ma pacjentów w głębokim poważaniu?
Jak nie wiadomo o co chodzi ,to wiadomo ze chodzi o kasę(remonty kosztują) a personel żyć też musi :)